fbpixel

Search icon
Search
Πώς να χάσετε εύκολα 3 κιλά έως τα Χριστούγεννα
MAGAZINE

Πώς να χάσετε εύκολα 3 κιλά έως τα Χριστούγεννα

Συμβουλές για ένα express και αποτελεσματικό αδυνάτισμα, ώστε να νιώσετε έτοιμοι για τις υπέροχες χριστουγεννιάτικες βραδιές που έρχονται


Καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την περίοδο των γιορτών ξεκινάει, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για ν’ αλλάξετε συνήθειες, ώστε να καταφέρετε να δείχνετε όσο λαμπεροί κι υγιείς αποζητάτε. Το να απαλλαγείτε από μερικούς περιττούς πόντους στο σώμα σας είναι μόλις ένα βήμα μακριά, αρκεί να διαθέτετε πρόγραμμα και στόχο. Ακολουθήστε τα smart tips που σας προτείνω, για να χάσετε εύκολα και με υγιεινό τρόπο τα extra 3 κιλά που σας «βαραίνουν», κάνοντας τις συμβουλές αυτές στο εξής κομμάτι της καθημερινότητάς σας:

1. Βγάλτε από τα γεύματά σας το περιττό αλάτι

filipp-romanovski-aktxcbr5f6k-unsplash.jpg

Όλες οι τροφές περιέχουν φυσικά μια ποσότητα νατρίου, οπότε το επιπλέον αλάτι που προσθέτουμε στα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι αυτό που προκαλεί έντονη κατακράτηση, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Αν για έναν μήνα αποφύγετε όλα τα αλατισμένα σνακ (ξηρούς καρπούς, πατατάκια κ.λπ.) και προσέχετε το τυρί που συνοδεύει το φαγητό σας να μην είναι αλμυρό, το αποτέλεσμα στο σώμα σας θα είναι θεαματικό!

2. Αφιερώστε μία ώρα την ημέρα «χτίζοντας» τον καλύτερο εαυτό σας

aiony-haust-wbmwzz7ws2u-unsplash.jpg

Φροντίστε να κάνετε ένα γρήγορο περπάτημα για 40 λεπτά με μία ώρα κάθε μέρα αυτόν τον μήνα! Θα σας βοηθήσει να κάψετε πιο αποτελεσματικά τις τροφές που καταναλώνετε, αφού επιδρά στον μεταβολισμό, να ιδρώσετε και άρα να διώξετε τις τοξίνες, αλλά και να ανεβάσετε τα επίπεδα ενδορφινών στο σώμα σας και να νιώσετε υπέροχα!

Extra wellness tip: Εάν απλά ακούτε και την αγαπημένη σας playlist στο κινητό σας, αυξάνετε ακόμη περισσότερο την έκκριση των ορμονών της χαράς στον οργανισμό σας.

3. Συγχρονίστε το φαγητό σας με τον κιρκαδικό ρυθμό σας

joseph-gonzalez-fdlzbwip0am-unsplash.jpg

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ορίσετε μια ώρα, ιδανικά στις 8:00 ή 9:00 το βράδυ, πέρα από την οποία δε θα τρώτε κάτι, αφού ο μεταβολισμός σας από εκεί και μετά πέφτει στο μισό του. Τρώτε, λοιπόν, μέσα στην ημέρα που το σώμα σας χρειάζεται «καύσιμα» για να λειτουργήσει, αλλά όχι μετά την ώρα που θέσατε.

Extra wellness tip: Βουρτσίστε τα δόντια σας και κλείστε τα φώτα αλλά και την πόρτα της κουζίνας μετά τις 9:00 το βράδυ! Εάν ακολουθήσετε αυτές τις εύκολες στρατηγικές συμπεριφοράς, θα σταματήσετε το τσιμπολόγημα και θα χάσετε εύκολα βάρος.

4. Αγαπήστε τις homemade βελουτέ σούπες λαχανικών

julia-kicova-k-jgwmp-82k-unsplash.jpg

Τώρα τον χειμώνα είναι ο τέλειος τρόπος να χάσετε βάρος χωρίς να πεινάτε, παίρνοντας ατελείωτα ευεργετικά στοιχεία. Στο site μου www.thessaloniki-diaitologoi.gr αλλά και στο Instagram μου (@eirinipaschaleri) μοιράζομαι διάφορες συνταγές για υπέροχες σούπες, που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε εύκολα και υγιεινά!

5. Μείνετε ενυδατωμένοι

mae-mu-ynmjgipgd-c-unsplash.jpg

Το γνωρίζετε ήδη, το ξέρω, αλλά πρέπει να σας το υπενθυμίζω συνέχεια, ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα, που γενικά δεν πίνουμε πολύ νερό! Το νερό είναι θαυματουργό στην προσπάθειά σας να αδυνατίσετε εύκολα. Δε χρειάζεται να φτάνετε καθημερινά τα 2-3 λίτρα που πίνουμε το καλοκαίρι. Τα 6 με 8 ποτήρια είναι συνήθως αρκετά γι’ αυτήν την περίοδο του χρόνου.

birhnh-pasxalerh.jpg

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό στο Natural Health Clinic, μαθαίνοντας περισσότερα στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022