fbpixel

Search icon
Search
Πώς να απομακρύνετε λίπος και τοξίνες με απόλυτα φυσικό τρόπο
MAGAZINE

Πώς να απομακρύνετε λίπος και τοξίνες με απόλυτα φυσικό τρόπο

Για υγιή οργανισμό και όμορφη σιλουέτα!


Η βιταμίνη C έχει σημαντικότατες δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Ειδικότερα, χρησιμοποιείται στην παραγωγή της καρνιτίνης, ενός μορίου ζωτικής σημασίας για τη μετατροπή του λίπους σε χρησιμοποιήσιμη ενέργεια. Μελέτες δείχνουν ότι η λήψη 500 mg την ημέρα μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της καύσης λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης σε ποσοστό 30%-40%. Επίσης, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα και διαταράσσουν τις μεταβολικές λειτουργίες.

Τι να φάτε

Μπορεί τα πορτοκάλια να «κλέβουν» όλη τη δόξα για την υψηλή περιεκτικότητά τους στην εν λόγω βιταμίνη, όμως υπάρχει ακόμη μια σειρά τροφών που τα ανταγωνίζεται:

Ποικιλία φρούτων. Ένα πορτοκάλι περιέχει περίπου 70 mg βιταμίνης C, ένα ακτινίδιο 120 mg κι ένα γκουάβα 180 mg.

Κόκκινες πιπεριές. Υπολογίζεται ότι ένα φλιτζάνι ωμής και ψιλοκομμένης κόκκινης πιπεριάς περιέχει 190 mg βιταμίνης, την ίδια στιγμή που η πράσινη περιέχει σχεδόν 120 mg.

Θυμάρι. Το φρέσκο θυμάρι παρουσιάζει από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις. Ένα κουταλάκι του γλυκού παρέχει 1,6 mg της πολύτιμης βιταμίνης!

Μαϊντανός. Μόνο δύο κουταλιές της σούπας (περίπου 8 γρ.) φρέσκου μαϊντανού περιέχουν 10 mg C.

Το μυστικό

Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να την παραγάγει ή να την αποθηκεύσει. Επομένως, κρίνεται σημαντικό να καταναλώνεται τακτικά σε επαρκείς ποσότητες.

5940.jpg

Αποτοξίνωση σε 1 μέρα!

Ξεκινήστε με το να αποφύγετε όλες τις επεξεργασμένες τροφές, τα ζωικά προϊόντα, τη γλουτένη, την καφεΐνη, το αλκοόλ και τα σάκχαρα. Για να διατηρήσετε την αντοχή σας, καταναλώστε θερμίδες κάθε λίγες ώρες στη διάρκεια της ημέρας. Αυτό το πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να επιταχύνετε τη διαδικασία, εισάγοντας ωφέλιμες τροφές και υγρά στη διατροφή σας -αγοράστε βιολογικά, επειδή τα φυτοφάρμακα μολύνουν την επιφάνεια των ειδών μαναβικής που έχουν πιο πορώδη υφή.

Πρωινό

Προτιμήστε 2/3 του φλιτζανιού δημητριακά ολικής άλεσης (χωρίς γλουτένη) ή 1 κούπα γιαούρτι χωρίς λακτόζη με ½ φλιτζάνι κεράσια και 1 κ. γλ. σπόρους chia ή λιναρόσπορο.

Σνακ

Μπορείτε να φάτε όσα λαχανικά (ωμά ή στον ατμό) θέλετε περιχυμένα με λεμόνι, προτιμώντας κυρίως πράσινα φυλλώδη (σπανάκι, μαρούλι και λαχανάκια) ή οτιδήποτε περιέχει πολλές φυτικές ίνες, όπως μπρόκολο, σέλερι και κόκκινες στρογγυλές πιπεριές.

Μεσημεριανό

Προσθέστε σε 2 φλιτζάνια πράσινα φυλλώδη και σταυρανθή λαχανικά, 120 γρ. βιολογική φυτική πρωτεΐνη, όπως φασόλια. Συμπληρώστε με 2 μεγάλες φέτες αβοκάντο για τα καλά λιπαρά και ξηρούς καρπούς και σπόρους για επιπλέον πρωτεΐνες.

Απογευματινό σνακ

Προτιμήστε τα χορταστικά φρούτα. Φάτε τέσσερις μερίδες από αυτά (συμπεριλαμβανομένων των βιολογικών μήλων) για τις φυτικές ίνες και τις βιταμίνες τους. Τα 30 - 60 γρ. αποξηραμένα φρούτα μετράνε για μία μερίδα και περιέχουν φυσικά πεπτικά ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση των τροφών.

Βραδινό
Φάτε ακόμη 120 γρ. άπαχης πρωτεΐνης με λάχανο ή ελαφρώς σοταρισμένα λαχανικά κι ένα φλιτζάνι καστανό ρύζι ή κινόα. Άλλες υγιεινές επιλογές είναι μια ανάμεικτη σαλάτα με φασόλια ή ρεβίθια.

Το μυστικό

Ενεργοποιήστε τον μεταβολικό σας ρυθμό πίνοντας πράσινο τσάι και άφθονο νερό. Καλό είναι να πίνετε, επίσης, ένα φλιτζάνι τσάι βοτάνων ή ζεστό νερό με λεμόνι σε κάθε γεύμα.


img-20210306-wa00003.jpg

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι συγγραφέας των best sellers «Νιάτα Διαρκείας», «Όμορφα Μυστικά» και «Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες», «Κάντο να συμβεί τώρα», καθώς και δημιουργός του site www.omorfamystika.gr και του application omorfamystika.

Instagram: @vikyhatzivasiliou

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2021