fbpixel

Search icon
Search
Πώς η ζεστασιά και η artistic διακόσμηση γίνονται «ένα» σε ένα διαμέρισμα στο Manhattan
INTERIORS

Πώς η ζεστασιά και η artistic διακόσμηση γίνονται «ένα» σε ένα διαμέρισμα στο Manhattan

Με την αρχιτεκτονική υπογραφή του studio Cochineal Design


Το studio Cochineal Design είναι η απόδειξη για το πόσο πολύ έχει αναβαθμιστεί ο χώρος του interior design, μακριά από στερεοτυπικές αντιλήψεις, που ανήκουν πια στο παρελθόν. Πλέον, πολλά και διαφορετικά στιλ μπορούν εύκολα να συνδυαστούν μεταξύ τους, παρέχοντας ένα απόλυτα σύγχρονο και -πάνω απ' όλα- λειτουργικό αποτέλεσμα.

Οι αρχιτέκτονες του αρχιτεκτονικού γραφείου βρέθηκαν πρόσφατα στο West Village του Manhattan, όπου διαμόρφωσαν εκ νέου ένα διαμέρισμα, το οποίο καταστράφηκε μετά από μια μεγάλη φωτιά που άφησε πίσω της συντρίμμια το 2016.

Πλέον, το σπίτι είναι άξιο θαυμασμού, με όλα τα στοιχεία του να έχουν τον τρόπο να εμπνέουν κάθε λάτρη της διακόσμησης. Ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η ζεστασιά, η απόλυτη αρμονία και ο μοντερνισμός, με έναν τρόπο διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει.

Step inside!
cochineal-jane-street-0212x-1642610172.jpg


Το επιτυχημένο studio βασίστηκε σε έναν καμβά earty χρωμάτων, τα οποία αποτυπώθηκαν εκπληκτικά σε κάθε χώρο του σπιτιού. Πέρα από τα κλασικά μπεζ και καφέ, αλλά και λεπτομέρειες μαύρου, εντύπωση προκαλεί και ο τρόπος με τον οποίο έχουν εναρμονιστεί και ορισμένοι πιο έντονοι τόνοι, συνδυάζοντας φανταστικά τα ψυχρά με τα θερμά χρώματα κι εξασφαλίζοντας ένα απίθανα αρμονικό αποτέλεσμα.

H λιτότητα και η άνεση πρωταγωνιστούν από δωμάτιο σε δωμάτιο. Βλέπουμε καθαρές, μινιμαλιστικές γραμμές στα έπιπλα, φωτεινοί χώροι που επιτρέπουν στο φυσικό φως να κάνει τη δουλειά του, art pieces από κάθε γωνιά του κόσμου, τα οποία έχουν να διηγηθούν την ιστορία από τα ταξίδια της ιδιοκτήτριας, καθώς και όμορφες pale αποχρώσεις που δείχνουν να παίρνουν «ζωή» μέσα σε ένα τόσο αρμονικό περιβάλλον.

Το ξύλο μετατρέπεται στον βασικό πρωταγωνιστεί σε πολλά σημεία -από το πάτωμα μέχρι τα μοντέρνα έπιπλα. Οι εναλλαγές και οι αντιθέσεις στους χρωματισμούς έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον που μπορεί κανείς να εντοπίσει μέσα σε αυτό το διαμέρισμα, που ανταποκρίνεται με τον πιο stylish τρόπο στις τρέχουσες τάσεις του design, αλλά και σε αυτές που πρόκειται να μας απασχολήσουν στο μέλλον.

cochineal-jane-street-0041xx-1642610173.jpg


Πέρα από τις επιφάνειες από ξύλο, βλέπουμε πως κυριαρχεί εξίσου το μάρμαρο. Ως διαχρονικό κι ένα από τα πιο εντυπωσιακά υλικά, έχει τον τρόπο να προσδίδει έναν super elegant χαρακτήρα στα σημεία όπου έχει τοποθετεί, όπως στην κουζίνα αλλά και στο μπάνιο.

Τα έντονα, funky χρώματα στη λευκή βάση λειτούργησαν εξαιρετικά, εξασφαλίζοντας το ιδανικό pop of color στα κατάλληλα σημεία. Το τέλειο mix κλασικών στοιχείων με σύγχρονες αναφορές δημιουργούν ένα θεαματικό σκηνικό, άκρως inspiring.

Το σπίτι «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως, εκπέμπει ζωντάνια και ξεχωρίζει για την αρμονία που το διακατέχει. Βλέπουμε πως κάθε χώρος έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία, χάρη στα μοναδικά αγαλματίδια και τις εμβληματικές φιγούρες που συνθέτουν τον όλο διάκοσμο, αλλά και τις πινελιές που αποδεικνύουν περίτρανα το πάθος των ιδιοκτητών για τη μαγεία και τη σαγήνη της τέχνης -παλαιότερης και σύγχρονης.

cochineal-jane-street-0165x-1642610172.jpg


Με προσήλωση στην παραμικρή λεπτομέρεια, πέρα από τα έπιπλα, τα χρώματα και τις κατασκευές στους τοίχους, βλέπει κανείς πόσο όμορφα έχουν ταιριάξει τα σοφιστικέ διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία προσδίδουν κομψό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, η σύγχρονη τέχνη σε πίνακες, γλυπτά, βάζα κι extra διακοσμητικά είναι αυτή που έχει πρωταγωνιστήσει στις περισσότερες γωνίες κι έχει χαρίσει ανεπανάληπτο ενδιαφέρον στο συνολικό decor.

Στην gallery μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερους χώρους της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Elle Decor