fbpixel

Search icon
Search
Πώς η Amanda Brooks στόλισε για τα Χριστούγεννα το farmhouse της στην Αγγλία
INTERIORS

Πώς η Amanda Brooks στόλισε για τα Χριστούγεννα το farmhouse της στην Αγγλία

Μια κατοικία που υμνεί την παράδοση και τη θαλπωρή των γιορτών


Η συγγραφέας και shop owner Amanda Brooks ανήκει στους ανθρώπους που λατρεύουν την παράδοση και την αισθητική που προέρχεται από περασμένες δεκαετίες, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στα βιβλία της που αφορούν στη διακόσμηση όσο και στον τρόπο με τον οποίο έχει διαμορφώσει το δικό της σπίτι στο Cotswolds της Αγγλίας.

Στην περιοχή αυτή λάτρεψε την απερίγραπτη ηρεμία που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα, αλλά και την αίσθηση ελευθερίας που της δόθηκε από το πρώτο κιόλας λεπτό που βρέθηκε εκεί. Πρόκειται για ένα ονειρικό farmhouse μέσα στη φύση, όπου τα χρώματα της αγγλικής εξοχής αλλάζουν μορφή ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Ένα σπίτι που διαμόρφωσε σχεδόν αποκλειστικά από την αρχή, διατηρώντας ωστόσο τη νοσταλγική, vintage ατμόσφαιρα.

Η ίδια λατρεύει τα Χριστούγεννα -είναι η πιο αγαπημένη της εποχή μέσα στον χρόνο, όπως πολλές φορές έχει πει. Κάθε χρόνο, η κατοικία της μετατρέπεται σε πηγή έμπνευσης για κάθε λάτρη των «ζεστών», παραδοσιακών Χριστουγέννων. Η δική της έμπνευση είναι πάντα τα παιδικά της χρόνια, τα συναισθήματα που επαναφέρει στο μυαλό της κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα οικογενειακά τραπέζια, αλλά και τον στολισμό που επέλεγε η μητέρα της στο πατρικό της.

c68a472405x.jpg
Η Amanda Brooks έξω από το κατάστημά της, Cutter Brooks


Αφού διακόσμησε το Cutter Brooks, το οποίο περιλαμβάνει διακοσμητικά για το σπίτι αλλά και αξεσουάρ, σειρά είχε το σπίτι της. Είναι μια διαδικασία που απολαμβάνει όσο λίγα πράγματα. Σε γενικές γραμμές, παραμένει πιστή σε μια κλασική παλέτα χρωμάτων που «φωνάζουν» Χριστούγεννα. Το κόκκινο και το πράσινο είναι τα χρώματα που πρωταγωνιστούν.

Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος, εμπνεύστηκε από τη φύση και τη γοητεία αυτής, προσθέτοντας διάφορα natural στοιχεία, όπως γκι, φύλλα και κλαδιά δέντρων, ενώ διάσταση και festive χαρακτήρας εξασφαλίστηκε χάρη στις glam προσθήκες από κόκκινα στολίδια.

Σε ό,τι αφορά στο δέντρο της, οι ίδιοι τόνοι δημιουργούν ένα απίστευτα cozy και ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα, που εντυπωσιάζει. Γιρλάντες, παιχνίδια, μικρές και μεγάλες μπάλες και πολλά φωτάκια συνθέτουν ένα final result που παραπέμπει σε άλλες δεκαετίες, χωρίς ωστόσο να στερείται τον μοντέρνο χαρακτήρα του. Πιο πολύ διαχρονικό θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς.

c68a479605x.jpg


Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίοι συνδυάζονται όλα τα στοιχεία μεταξύ τους, τόσο αρμονικός, έχοντας τον τρόπο να μας επαναφέρει μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια -αυτό ακριβώς ήθελε να πετύχει και η ίδια. Παρά το γεγονός πως επέλεξε να κινηθεί σε μαξιμαλιστικό στιλ διακόσμησης, η απλότητα είναι κάτι που παρατηρείται αρκετά έντονα. Ίσως αυτό να οφείλεται στα φυσικά διακοσμητικά, χωρίς περιττές λάμψεις και υπερβολές.

Η ίδια λατρεύει να περνάει τον χρόνο της στους προσωπικούς της χώρος, χαλαρώνοντας ή ετοιμάζοντας κάποιο νέο επαγγελματικό project. Ειδικά αυτήν την περίοδο προσπαθεί πάντα να ξεκλέβει χρόνο για τον εαυτό της, ώστε να καταφέρνει να απολαμβάνει περισσότερο το στολισμένο της σπίτι.

c68a4916075x.jpg


Για το τζάκι επέλεξε να κινηθεί σε παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία, τοποθετώντας τριγύρω του πράσινα στολισμένα κλαδιά. Φυσικά, δε θα μπορούσε κανείς να παραλείψει τις κάλτσες που κρέμονται στο κάτω σημείο και ξεχωρίζουν τα έντονα χρώματα και τα διαφορετικά μοτίβα τους. Στο πάνω μέρος του τζακιού η Amanda έχει βάλει ψηλά κεριά σε μπεζ απόχρωση. Όταν το τζάκι είναι αναμμένο, όπως επίσης και τα κεριά, η όλη εικόνα κάνει τον νου να ταξιδεύει.

Αξίζει να αναφερθούμε και στο εξωτερικό της κατοικίας, το οποίο είναι εξίσου εντυπωσιακό. Εκμεταλλεύτηκε τον τεράστιο ονειρικό κήπο της και δημιούργησε ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι! Και πάλι τα χρωματιστά, vintage looking φωτάκια έχουν την τιμητική τους και δημιουργούν την τέλεια, τόσο festive ατμόσφαιρα, που απλά και μόνο με τις φωτογραφίες έχει τον τρόπο να μας μαγεύει. Μάλιστα, έχει στήσει ένα mini σαλόνι, στο οποίο τις ημέρες που ο καιρός είναι καλύτερος, η ιδιοκτήτρια συνηθίζει να απολαμβάνει το τσάι της με φίλους και συγγενείς.

c68a519405x.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες λεπτομέρειες από τον στολισμό της ξεχωριστής κατοικίας!

Φωτογραφίες: House & Garden