fbpixel

Search icon
Search
Ποιοι Έλληνες designers υπογράφουν για πρώτη φορά μια plus size συλλογή;
FASHION NEWS

Ποιοι Έλληνες designers υπογράφουν για πρώτη φορά μια plus size συλλογή;

Κι όλες οι νέες κυκλοφορίες που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό


Ένα –από τα πολλά- που λατρεύουμε στον κόσμο της μόδας είναι ότι συνεχώς μας εκπλήσσει. Ακόμα και σε μία περίοδο που όλα έχουν «παγώσει» και ο πλανήτης προσπαθεί να βρει τρόπους για να βγει όσο το δυνατόν λιγότερα επηρεασμένος από τη νέα αυτή συνθήκη που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο, ο φανταστικός χώρος της μόδας μπορούμε να πούμε πως βρίσκεται στα καλύτερα του.

Φρέσκιες ιδέες, νέες συνεργασίες και καινούριες καμπάνιες που εντυπωσιάζουν είναι μερικά από εκείνα που αξίζουν την προσοχή μας. Τον τελευταίο καιρό είναι πολλά όλα αυτά που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Ανάμεσα τους βρίσκεται και η συνεργασία των MI·RŌ Χ DINA, η οποία αποτελεί την πρώτη plus size συλλογή Ελλήνων σχεδιαστών, αλλά και τα καινούρια φορέματα της Marks & Spencer, όπως και η ανοιξιάτικη συλλογή της DKNY.

MI·RŌ Χ DINA

04-Qjyxf.jpg

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, πρόκειται για την πρώτη plus size συλλογή Ελλήνων σχεδιαστών και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο από την εξέλιξη και από το να προσπαθούμε συνεχώς, έτσι ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις. Έτσι κι αλλιώς η μόδας είναι τέχνη, και όλοι έχουν δικαίωμα σ΄αυτήν. Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν, το διάσημο δίδυμο Ελλήνων σχεδιαστών MI·RŌ, προχωρά σε μία ξεχωριστή συνεργασία με τη σημαντικότερη βιοτεχνία της χώρας για την Plus Size αγορά, υπογράφοντας μία πρωτοποριακή συλλογή που θα αγαπηθεί απ’ όλους. Πρόκειται για μία Ανοιξιάτικη/Καλοκαιρινή collection, που ξεχειλίζει από την αισθητική των MI·RŌ και την κομψότητα του brand plus size clothing, DINA, εμπνευσμένη από τα χρώματα της εποχής, με την άνεση και την elegant διάθεση σε απόλυτη ισορροπία.

«Πρόκειται για μία συλλογή με έντονα prints και stylish κομμάτια, εμπνευσμένα από τα χρώματα της άνοιξης και του καλοκαιριού. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή τη συνεργασία και σίγουροι ότι θα λατρευτεί όσο της αξίζει», δήλωσαν οι MI·RŌ.

Αντίστοιχα, η Ντίνα Κωνσταντοπούλου, ιδιοκτήτρια του fashion brand, DINA, είπε για αυτήν τη συνεργασία: «Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτή την πρωτοποριακή συνεργασία. Στόχος μας είναι πάντα να συνδυάζουμε τα fashion trends με την υψηλή ποιότητα και την καινοτομία. Αυτή η collection δένει αυτά τα στοιχεία σε απόλυτη αρμονία.»

Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη online στο www.mi-ro.gr και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Marks & Spencer

ms-spring-2021-2.jpeg

Ένα από τα μεγαλύτερα trend της ανοιξιάτικης και της καλοκαιρινής περιόδου είναι χωρίς δεύτερη σκέψη, τα floral dresses. Το λουλουδάτο μοτίβο αλλά και η τεράστια ποικιλία χρωμάτων που κυριαρχεί σ΄ αυτά τα σχέδια, τα κατατάσσει στις υψηλότερες θέσεις των επιλογών μας. Μάλιστα, η ευελιξία και η πρακτικότητα έρχονται να προστεθούν στα θετικά αυτών των items.

Με γνώμονα όλα τα προηγούμενα, ένα από τα πιο διάσημα brands παγκοσμίως, το Marks & Spencer παρουσιάζει μία φανταστική συλλογή, που κάθε γυναίκα θα θέλει να έχει στη γκαρνταρόμπα της. Κομψές προτάσεις με χαρούμενα χρώματα και διασκεδαστικά prints, σε ανάλαφρα, καινοτόμα υφάσματα που θα συντροφεύσουν τις ανοιξιάτικες εμφανίσεις σας είναι αυτά που κυριαρχούν στην καινούρια αυτή collection. Μια σειρά από διαφορετικά floral φορέματα σε διαφορετικά μήκη, σε γήινες και πιο έντονες αποχρώσεις. Συνδυάστε τα ιδανικά με σακάκια ή ζακέτες, ankle boots, για όσο το επιτρέπει η θερμοκρασία, αλλά και sneakers για πιο casual εμφανίσεις, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Συμπληρώστε το look σας με αγαπημένα αξεσουάρ, όπως σκουλαρίκια, κολιέ, τσάντες και ζώνες και δημιουργήστε καθημερινά σύνολα που θα σας βάλουν σε ανοιξιάτικη διάθεση και θα αναδείξουν το στιλ σας, κάθε στιγμή της ημέρας.

DKNY

1-0wZzh.jpg

Ακόμα μία Spring/Summer συλλογή που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας είναι αυτή της DKNY, με βασικά συστατικά τα urban vibes, το high volume και τη σύγχρονη. Το διάσημο brand μας φέρνει και πάλι κοντά στον κόσμο της Νέας Υόρκης, της πόλης των έντονων αντιθέσεων, όπου όλα επιτρέπονται! Στη νέα της συλλογή, τα κομμάτια χαρακτηρίζονται από τη πολυμορφικότητα τους, ενώ μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Τα casual t-shirts συνδυάζονται με φορέματα από δαντέλα σε stylish layers, ενώ οι παστέλ αποχρώσεις συμπληρώνουν τα κλασσικά μαύρα και τα γήινα κομμάτια. Τα έντονα εμπριμέ, ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις, προτείνονται σε ποικιλία bold μοτίβων, ενώ η πλούσια χρωματική παλέτα προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες fashion πειραματισμού.

Το ready-to-wear, ένα στιλ που αφορά την πλειοψηφία των γυναικών τη δεδομένη χρονική περίοδο, περιλαμβάνει μοντέρνους συνδυασμούς που μπορούν να φορεθούν από το πρωί έως το βράδυ. Μονοχρωματικά basic και casual κομμάτια, που απογειώνονται με statement details. Δαντέλα και διχτυωτές υφάνσεις, εκρήξεις neon χρωμάτων, αλλά και μια πλούσια παλέτα από παστέλ, αποτελούν μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του οίκου.

Παράλληλα, η sport συλλογή, μας προκαλεί να μείνουμε on-top of the game. Η σειρά περιλαμβάνει κομμάτια που πληρούν τις ειδικές προδιαγραφές των απαιτήσεων της προπόνησης σε υψηλή ή χαμηλή ένταση, παρέχοντας μας τη στήριξη που χρειαζόμαστε όταν γυμναζόμαστε και συμπληρώνεται από fashion athleisure σχέδια που ξεχωρίζουν.

Φυσικά τα αξεσουάρ δε θα μπορούσαν να λείπουν από την ανοιξιάτικη συλλογή, με τα οποία θα ολοκληρώσετε με τον καλύτερο τρόπο την εμφάνισή σας. Τα εντυπωσιακά puffer tote και τα backpacks ενσωματώνουν λειτουργικές λεπτομέρειες αλλά και στοιχεία λάμψης, ενώ τα δημοφιλή crossbodies και οι top-handle τσάντες δίνουν το στίγμα της συλλογής των αξεσουάρ. Στα υποδήματα, τα σανδάλια πλατφόρμες, τα sneakers με τα έντονα neon χρώματα και τα ιριδίζοντα ψηλοτάκουνα πέδιλα και γόβες ολοκληρώνουν ένα αψεγάδιαστο urban στυλ που παραμένει σύγχρονο αναπολώντας την αίγλη των δεκαετιών του παρελθόντος.

Burberry, Fall/Winter 2021

miro-cover-1.jpg

Τη νέα του συλλογή για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021 παρουσίασε εχθές ο οίκος Burberry και ο creative director Riccardo Tisci. Οι δημιουργίες αυτής της κολεξιόν είχαν αναφορές στη φύση και κυρίως στα τέλη του περασμένου αιώνα. Η ευελιξία και η ποοσαρμοστικότητα αποτέλεσαν βασικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης collection. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βρετανικός οίκος είχε αναβάλει την επίδειξη λόγω του θανάτου του Πρίγκιπα Φιλίππου. Μέσα από ένα βίντεο λοιπόν, με τίτλο "Feminity", κάνει την εμφάνισή του ένα catwalk σε μπεζ τόνους και μίνιμαλ σκηνικό. Έλαβε χώρα στο στο flagship κατάστημα του οίκου στο Regent Street του Λονδίνου.

miro-cover-2.jpg

Η «μοντέρνα πανοπλία» που προτείνει ο οίκος Burberry περιλαμβάνει outwears, όπως καμπαρντίνες, παλτό και σακάκια που μοιάζουν με παζλ τα κομμάτια του οποίου έχουν τοποθετηθεί στη λάθος θέση: οι γιακάδες σε καμπαρντίνες και faux fur πανωφόρια έχουν φορά προς τα κάτω κι ανοίγουν προς τα έξω, το πέτο σε γούνινα τζάκετ και παλτό τύπου Μοντγκόμερι είναι γυρισμένο ανάποδα, σακάκια και παλτό αποκτούν τετραγωνισμένες κάπες «κολλημένες» στην πλάτη σαν φτερά, tailored σακάκια προσκολλούνται σε κάπες, ενώ οι faux γούνες της συλλογής αποκτούν κρόσσια που θυμίζουν fox tails αξεσουάρ. Η παιχνιδιάρικη διάθεση και η πολυμορφικότητα, γίνονται ξεκάθαρες σε όποιον παρατηρήσει προσεκτικά τη συλλογή.

Παρακολουθήστε το βίντεο της νέας συλλογής: