fbpixel

Search icon
Search
Ποιο είναι το επάγγελμα του μέλλοντος που θα αποφέρει εκατομμύρια σύμφωνα με τον Βill Gates;
PEOPLE & MOMENTS

Ποιο είναι το επάγγελμα του μέλλοντος που θα αποφέρει εκατομμύρια σύμφωνα με τον Βill Gates;

O Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δίνει σημαντικές επιχειρηματικές συμβουλές στους νέους για την νέα eco - friendly εποχή


Είναι ένας από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες του κόσμου. Σύμφωνα με τα πρόσφατα ποσοτικά στοιχεία της παγκόσμιας οικονομικής λίστας Forbes,  η καθαρή περιουσιακή του αξία αγγίζει τα 133,8 δισεκατομμύρια δολάρια, στοιχείο που αυτόματα τον τοποθετεί στην τέταρτη θέση. Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές του ατάκες είναι: "Αν έχεις γεννηθεί φτωχός, αυτό δεν είναι δικό σου λάθος. Αλλά, αν πεθάνεις φωτός, τότε εσύ φταις". "Η δύναμη δεν προέρχεται από γνώση "κρατημένη", αλλά από εκείνη που είναι μοιρασμένη". O Bill Gates είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, με την τεχνολογία και τα data ως κεντρικούς τους συμμάχους σε αυτό το ταξίδι της επιτυχίας. Ο CEO της Microsoft, ενθουσιάζεται συνεχώς με την ιδέα του μέλλοντος και σχεδιάζει με τον ίδιο ενθουσιασμό πρωτοπόρες high teck εφαρμογές. 

52149453535-5cfc2ec394-k.webp
photo: TechCrunch

Τον Οκτώβριο του 2021, σύμφωνα με το "CNBC" και την Catherine Clifford, σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε εκείνη την περίοδο στο στο πλαίσιο του εικονικού SOSV Climate Tech Summit, ο Gates ανέφερε ότι τα μελλοντικά επαγγελματικά βήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή θα μπορούν να συγκριθούν στον ίδιο βαθμό με εκείνες που έχουν παραγάγει οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας. Ο ίδιος είχε τονίσει τότε, χαρακτηριστικά: «Θα υπάρξουν οκτώ Teslas, δέκα Teslas… Και μόνο ένα από αυτά είναι, είναι πολύ γνωστό σήμερα. Θα υπάρξουν, ξέρετε, εταιρείες Microsoft, Google, Amazon που θα βγουν από αυτόν τον πλανήτη. Μην ξεχνάτε ότι μέχρι η Tesla για παράδειγμα να απογειώσει τη μετοχή της κατά 2.000%, τα πρώτα 16 χρόνια, δεν έφερνε κέρδη».«Η τεχνολογία του κλίματος δεν είναι ένας εύκολος τομέας. Είναι ένας επικίνδυνος τομέας αλλά όσοι αντέξουν μέχρι το τέλος δεν θα πιστεύουν τα κέρδη που θα έχουν αποκομίσει».Βλέπουμε, λοιπόν, ότι οι επιχειρήσεις κλιματικής τεχνολογίας θα κυριαρχήσουν και σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η SOSV, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα το New Jersey, η οποία επενδύει σε start-ups του συγκεκριμένου πρωτοποριακού τομέα.  

shutterstock-668593321.jpg

Πριν ένα μήνα, κατά τη διάρκεια των sessions που διοργάνωσε το "TechCrunch", η δημοφιλής αμερικανική διαδικτυακή εφημερίδα που εστιάζει σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και startup, ο Gates παρευρέθηκε ως επίτιμος καλεσμένος και έδωσε στους νέους τις δικές του συμβουλές για τα επιχειρηματικά βήματα της νέας εποχής που πλησιάζει. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η κλιματική αλλαγή. Ο ίδιος, μάλιστα, δημοσίευσε την προηγούμενη χρονιά το βιβλίο του με τίτλο "Πώς να αποφύγετε μια κλιματική καταστροφή", και στις αναφορές του χρησιμοποίησε αρκετές από τις σκέψεις, αλλά και τα hard facts που είχε αποτυπώσει στις σελίδες του.

gates2.jpg

Πριν λίγους μήνες, ο  Gates, μέσα από το προσωπικό του blog με τίτλο "GatesNotes", μίλησε στο διαδικτυακό του κοινό για τα σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα του μέλλοντος και την eco - friendly φιλοσοφία, την οποία ενστερνίζεται. Κάνει αναφορά στη συμμετοχή του στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της Wondrium, που λέγεται "Solving for Zero" ( Επίλυση για το μηδέν), η οποία παρουσιάζει τις δύσκολες συνθήκες, καθώς και το σημαντικό ρίσκο της κλιματική αλλαγής. Το μηδενικό αποτύπωμα αποτελεί κύριο μέλημα μιας ιδιαίτερα σκληρής εργασιακής προσπάθειας, η οποία προβάλλεται μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων της. Για ακόμη μια φορά ο ίδιος επιμένει στα καινοτόμα επαγγέλματα "πράσινης" κατεύθυνσης που συστήνουν ασφαλείς λύσεις με ένα αισιόδοξο μήνυμα αλτρουισμού. Στο ντοκιμαντέρ μιλάει και η ομάδα της EcoCem, μιας γαλλικής εταιρείας που χρησιμοποιεί υποπροϊόντα από την παραγωγή χυτοσιδήρου, συμβάλλοντας ενεργά στην μείωση των εκπομπών τσιμέντου. 

Κεντρική φωτογραφία: TIMES PHOTOGRAPHER RICHARD POHLE