fbpixel

Search icon
Search
Bill Gates & Melinda French: Οριστικοποιήθηκε ένα από τα ακριβότερα διαζύγια όλων των εποχών
PEOPLE & MOMENTS

Bill Gates & Melinda French: Οριστικοποιήθηκε ένα από τα ακριβότερα διαζύγια όλων των εποχών

Ό,τι νέο ισχύει από εδώ και στο εξής, η διατροφή και τα επαγγελματικά τους projects


Μόλις πριν από μερικές ώρες το δικαστήριο ενέκρινε το διαζύγιο του Bill Gates και της πρώην συζύγου του, Melinda French. Έπειτα από 27 ολόκληρα χρόνια γάμου, το πρώην ζευγάρι είναι κι επισήμως διαζευγμένο με τη Melinda να αναφέρει στα δικαστικά έγγραφα ότι θα κρατήσει το επίθετο του Gates μετά το διαζύγιο.

Ένας γάμος γεμάτος λάμψη, εμφανίσεις που έμειναν στην ιστορία κι έγιναν ανά καιρούς talk of the town, με έντονο το αίσθημα του πάθους από την αρχή, αλλά με συνεχείς εντάσεις που προέκυψαν στην πορεία και ο κόσμος δυσκολεύτηκε να πιστέψει. Ένας γάμος που σίγουρα έχει μείνει στην ιστορία και με τους δυο τους, πλέον, να διαβαίνουν σε χωριστούς δρόμους.

bill-gates-and-his-wife-melinda-to-divorce-e24.jpeg


Το ζευγάρι είχε ανακοινώσει ότι χωρίζει τον περασμένο Μάιο με την αίτηση διαζυγίου που είχε καταθέσει η Melinda να αναφέρει ότι ο γάμος τους ήταν «ανεπανόρθωτα ραγισμένος» και κάνοντας έτσι τον χώρο των media αλλά και τον κόσμο να απορούν για το τι πραγματικά συνέβη σε έναν γάμου όπου όλα φάνταζαν ρόδινα. 

Η κοινή του ανακοίνωση ανέφερε τα εξής: «Μετά από πολλή σκέψη και δουλειά στη σχέση μας, πήραμε την απόφαση να δώσουμε ένα τέλος στον γάμο μας. Τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία απίστευτα παιδιά και χτίσαμε έναν οργανισμό που δoυλεύει σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσει ανθρώπους να έχουν δημιουργικές και υγιείς ζωές».

Να πούμε στο σημείο αυτό πως το Bill & Melinda Gates Foundation με έδρα στο Seattle, έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες και πιο επιδραστικές δυνάμεις στον χώρο της παγκόσμιας υγείας, ξοδεύοντας περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε 20 χρόνια για την αντιμετώπιση της φτώχειας και των ασθενειών. Έχει ξεκινήσει προγράμματα για την ελονοσία, τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας, την επαρκή σίτιση των παιδιών. Μόλις πέρσι, διέθεσε 1,75 δισ. στη μάχη κατά της πανδημίας.

bill-gates-melinda-gates.jpg


Αναφορικά με το διαζύγιο, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες, καθώς το επίσημο δικαστικό έγγραφο δεν αποκαλύπτει τα οικονομικά τους ζητήματα. Το μόνο που ανέφερε, ήταν πως οι πρώην σύζυγοι θα πρέπει να ακολουθήσουν όσα όρισε το συμβόλαιο που είχαν υπογράψει ενώ ήταν ακόμα παντρεμένοι, σχετικά με το τι θα γινόταν σε περίπτωση χωρισμού.

Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, η Melinda δεν έχει ζητήσει διατροφή από τον δισεκατομμυριούχο, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως κρατήσει το επίθετο του Gates. Όσο για τις κοινές επιχειρηματικές και φιλανθρωπικές δράσεις, μετά το διαζύγιο το πρώην ζευγάρι θα συνεχίσει να εργάζεται μαζί στο Bill & Melinda Gates Foundation, με τη συμφωνία ότι εάν δεν μπορέσουν να εξασφαλίσουν μια καλή συνεργασία, η Melinda θα είναι εκείνη που θα αποχωρήσει. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Melinda θα πάρει μια αποζημίωση για το φιλανθρωπικό της έργο από τον Gates και όχι από το ταμείο του οργανισμού.

melinda-french-gates-wont-change-her-name-after-divorce-with-bill-gates.jpg


Το μόνο σίγουρο που θα τους κρατήσει σε επαφή πέρα από τις κοινές επιχειρήσεις τους, είναι τα τρία παιδιά τους -η 25χρονη Jennifer Katharine, ο 22χρονος Rory John και η 18χρονη Phoebe Adele. Ο 65χρονος ιδρυτής της Microsoft και η 56χρονη πρώην διευθύντρια της εταιρείας-κολοσσού σημειώνουν από εδώ και στο εξής ξεχωριστή πορεία, παρά τον φαινομενικά ονειρικό επί 27 χρόνια γάμο τους.