fbpixel

Search icon
Search
Πλαστική Χειρουργική & Δερματολογία: Οι νέες τάσεις που θα σας μεταμορφώσουν προς το καλύτερο
MAGAZINE

Πλαστική Χειρουργική & Δερματολογία: Οι νέες τάσεις που θα σας μεταμορφώσουν προς το καλύτερο

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα plastic surgery trends


Κάθε εποχή έχει τις δικές της τάσεις ομορφιάς αλλά και πρότυπα. Κι όπως και σε κάθε άλλο τομέα, έτσι και στην Πλαστική Χειρουργική και τη Δερματολογία οι εξελίξεις είναι διαρκείς και διαμορφώνουν έναν διαφορετικό -κάθε φορά- τρόπο στην προσέγγιση της ομορφιάς.

Πρόληψη vs θεραπεία

Η ελαφριά χρήση των νευροδιαμορφωτών, όπως Botox, Dysport, Jeuveau και Xeomin, αλλά και των fillers, που εφαρμόζονται από νεαρή ηλικία, έχει αποδειχθεί κλινικά πως παρουσιάζει δράση κατά της γήρανσης. Τέτοια αποτελέσματα εντοπίζονται συνήθως σε ασθενείς που χρησιμοποιούν προληπτικά ενέσιμα προϊόντα, στις ηλικίες των 20 ή των 30, για την επίλυση ήπιων αισθητικών προβλημάτων. Με τις τεχνικές εξελίξεις των νευροτοξινών και των fillers είναι δυνατόν να επιτευχθούν φυσικά αποτελέσματα χωρίς μεγάλη ποσότητα προϊόντος. Plus: Το facial botox, πλέον, θα χορηγείται επιφανειακά και η σύστασή του θα δίνει στο δέρμα μια ομοιόμορφη και λαμπερή εικόνα και όχι το γνωστό παγωμένο αποτέλεσμα.

Fillers για το πιγούνι

Πολλοί ασθενείς θέλουν ν’ αλλάξουν τη γραμμή στο πιγούνι τους. Οι άντρες, για παράδειγμα, δοκιμάζουν κυρίως fillers, για να επιτύχουν συμμετρία μεταξύ της άκρης του σαγονιού τους και του στόματος. Για ένα θεληματικό πιγούνι, τα fillers (διαφορετικά από αυτά των χειλιών) υπόσχονται ένα άψογο αποτέλεσμα. Plus: Δεν υπάρχει περίοδος αποθεραπείας, απλά το σημείο όπου γίνεται η ένεση μπορεί να παρουσιάσει πόνο και πρήξιμο. Επίσης, τα εμφυτεύματα είναι μια από τις πλέον συνήθεις λύσεις. Έχουν μακρά διάρκεια ζωής και δε μετακινούνται.

shutterstock-207094996.jpg

Αισθητικά τατουάζ

Το βιολογικό μακιγιάζ στο δέρμα, που προέρχεται από την Κορέα, φαίνεται να είναι η νέα «τρέλα» στην Αμερική. Τόσο συναρπαστικό όσο ένα ολοκληρωμένο ημιμόνιμο μακιγιάζ, το BB Glow αφορά στα χείλη, στα μάτια και στα φρύδια. Plus: Πριν το δοκιμάσετε, όμως, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ειδικά εάν έχετε ιστορικό ψωρίασης, εκζέματος ή ουλές.

Ανώδυνο body contouring

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι μη χειρουργικές διαδικασίες στο σμίλευμα της σιλουέτας. Το εξελιγμένο NuEra Tight χρησιμοποιεί κύματα ραδιοσυχνοτήτων για τη θεραπεία επιφανειακών και βαθιών ιστών, τη βελτίωση της χαλάρωσης και της κυτταρίτιδας, για τη σύσφιγξη και την τόνωση του δέρματος. Προτείνεται για πολλά σημεία του προσώπου και του σώματος, είναι σχεδόν ανώδυνο και απαιτεί 4-6 θεραπείες την εβδομάδα. Plus: Με μηχανήματα, όπως το TruSculpt Flex, είναι εφικτό ν’ αυξηθεί η μυϊκή μάζα περίπου 30% σε δύο εβδομάδες, με τέσσερις θεραπείες των 45΄ η καθεμία.

Ανοίξτε τα μάτια σας!

Φέτος, η καθολική επιθυμία για νεανικό βλέμμα, καλοσχηματισμένα φρύδια και μειωμένους μαύρους κύκλους συναντιέται με την πρόοδο των ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών. Για εντυπωσιακό, φυσικό αποτέλεσμα, συνδυάζονται μικρές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως η βλεφαροπλαστική του άνω βλεφάρου, με μη χειρουργικές τεχνικές, όπως το under eye filler και το brow lift botox.

Bottoms up!

Όλες οι μέθοδοι που ενισχύουν την ομορφιά των γλουτών αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση. Η βραζιλιάνικη ανύψωση, όμως, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ν’ αυξήσετε το μέγεθος και να βελτιώσετε το σχήμα τους. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μεταμόσχευση λίπους στην περιοχή του ενδιαφέροντος, το οποίο αφαιρείται από άλλα μέρη του σώματος του ασθενούς.

Fresh & natural

Για το άμεσο μέλλον, οι ειδικοί διαβλέπουν πως η ζήτηση για φυσικά αποτελέσματα θα συνεχίσει να είναι η πλέον κυρίαρχη τάση στην Πλαστική Χειρουργική. Η πλειοψηφία των ασθενών φαίνεται να επιθυμεί περισσότερο ένα φυσικό look, κι αυτό ισχύει από πάνω προς τα κάτω. Κάποιος πλαστικός, μάλιστα, το χαρακτήρισε ως «μια λεπτή μεταμόρφωση που μοιάζει περισσότερο με μια ανάσα καθαρού αέρα». Οι πελάτες που ζητούν fillers ή λίφτινγκ προσώπου και λαιμού, απαιτούν πλέον να μην είναι η τελική εικόνα υπερβολική και οι ίδιοι να μη δείχνουν… ψεύτικοι.

shutterstock-433091968.jpg

Η χρονιά της τεχνολογίας

Το 2020 είναι κομβικό για τεχνολογικές καινοτομίες που σχετίζονται με την Πλαστική Χειρουργική, καθώς παρουσιάζονται ολοένα και πιο πολλές μη επεμβατικές συσκευές, που στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο αποτελεσματικές. Οι περισσότερες επιλογές αφορούν στη σύσφιγξη και τόνωση του δέρματος, στη λιποδιάλυση και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Πλέον, με τη βοήθεια της τεχνολογίας πλαστικοί και δερματολόγοι συνειδητοποιούν καλύτερα το βάθος του δέρματος, πώς να επέμβουν σε αυτό και πόσο συχνά πρέπει να γίνονται οι διαδικασίες.

Platelet-Rich Plasma για την τριχόπτωση

Το PRP θεωρείται πλέον τυπικό πρωτόκολλο για την ανάπτυξη των μαλλιών, σύμφωνα με τους δερματολόγους. Η θεραπεία, η οποία λειτουργεί τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες -η Kourtney Kardashian επιβεβαίωσε την εμπειρία της με τη διαδικασία στο “Keeping Up With the Kardashians”-, πραγματοποιείται με ενέσεις πλάσματος από το σώμα του ασθενούς. Η χρήση του έχει προσελκύσει τα μεγαλύτερα θεραπευτικά κέντρα στον κόσμο και αναμένεται ν’ αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Velashape III για την κυτταρίτιδα

Το τελευταίας γενιάς σύστημα Velashape III χρησιμοποιεί τη διπολική ενέργεια ραδιοκυμάτων (Bipolar-RF), την ενέργεια υπέρυθρων ακτίνων (Infrared-IR), την αναρρόφηση (Vacuum) και το μηχανικό μασάζ του ιστού (Mechanical Tissue Manipulation), στοχεύοντας στη μείωση της κυτταρίτιδας και των πόντων, στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους, αλλά και στη βελτίωση του σχήματος σώματος και προσώπου, των κυκλοφορικών προβλημάτων και της υφής του δέρματος. Plus: Κάθε μηρός απαιτεί μόνο 15΄ θεραπείας, αν και συνιστάται μια εφαρμογή την εβδομάδα, για τρεις ή τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά την τρίτη κιόλας θεραπεία.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020