fbpixel

Search icon
Search
PFW: Tα πιο fashionable backstage looks από το show του Louis Vuitton
TRENDS & CATWALKS

PFW: Tα πιο fashionable backstage looks από το show του Louis Vuitton

Όλα όσα ξεχώρισαν από την επίδειξη αλλά και οι λαμπεροί καλεσμένοι που παρευρέθηκαν


Ο οίκος του Louis Vuitton ήταν κι αυτός που «έριξε» την αυλαία στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Μέσα από ένα υπέροχο show στο installation που δημιούργησε ο Γάλλος καλλιτέχνη Philippe Parreno μαζί με τον Hollywood production designer, James Chinlund - του Batman - το οποίο έμοιαζε με διαστημόπλοιο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Nicolas Ghesquière παρουσίασε μία συλλογή που υμνεί τη θηλυκότητα.

«Είναι η πρώτη φορά που σχεδίασα μια συλλογή σε διάλογο, σε αλληλογραφία, με κάποιον», δήλωσε ο Ghesquière, προσθέτοντας ότι το γλυπτό του Parreno ήταν στην πραγματικότητα «κάτι σαν λουλούδι, ένα λουλούδι καρναβαλιού».

befunky-collage-71.jpg

Όπως αναφέραμε, η θηλυκότητα και η πολυπλοκότητας της ήταν στο επίκεντρο της collection. Πρόκειται για μια στιλιστική «άσκηση» που επανεκτιμά τις αναλογίες του ρούχου και αυτών που το πλαισιώνουν, μια άσκηση στην οποία οι κώδικες της θηλυκότητας αναστατώνουν την «πλάστιγγα». Η γυναικεία συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 μεγεθύνει τις λεπτομέρειες, τις αναδεικνύει, τους δίνει το δικαίωμα που τους αναλογεί. Επιπλέον, αυτές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της αφήγησης της γένεσης και του DNA του οίκου. Μια κλειδαριά, μια ετικέτα, ένα κούμπωμα, μια αγκράφα, ένα φερμουάρ... Αυτά είναι οι θεματοφύλακες μιας ιστορίας που διαρκεί. 

Η συλλογή τα είχε όλα πολύ. Από τους όγκους στα βασικά κομμάτια - ώμοι που έμοιαζαν με σωσίβιο, ξύλινες σόλες στα παπούτσια, σχέδια στο στήθος που θύμιζαν αλεξίσφαιρο - μέχρι τα oversized accesories και τις λεπτομέρειες, όπως τα φερμουάρ, οι τσάντες και τα κοσμήματα, αυτή η νέα συλλογή ήταν ο ορισμός του maximal. Μάλιστα, τα φερμουάρ κέντρισαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον και ο καλλιτεχνικός διευθυντής ανέφερε ότι είναι τα μεγαλύτερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Η διαδικασία της μεγέθυνσης και της υπερβολής ενός στοιχείου οδήγησε στην κλιμάκωση και άλλων τμημάτων.

befunky-collage-70.jpg

Από την άλλη πλευρά η ανάπτυξη των υφασμάτων από τον Ghesquière ήταν εντυπωσιακή. Το tweed ενός mini φορέματος, για παράδειγμα, ήταν αρχικά τυπωμένο και στη συνέχεια κεντημένο. Και τα party pants υφάνθηκε πρώτα με ελαστικό για να αποκτήσει την κυματιστή, τρισδιάστατη υφή του, και στη συνέχεια τυπώθηκε. Οι τσάντες που δημιούργησε ο creative director ήταν από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία που είδαμε στο show. Από τις πιο μικρές μέχρι τις πιο μεγάλες και από τις neutrals μέχρι της μπλε κροκό, όλες είχαν κάτι διαφορετικό και απόλυτα fashionable. Ποια ξεχωρίζουμε; Τον oversized clutch σε μπεζ και καφέ χρώμα, με το logo του οίκου, η οποία αντί για χερούλι είχε μία χρυσή αλυσίδα.

The Celebrities

Στην επίδειξη του οίκου έδωσαν το παρών μεγάλα ονόματα από τον χώρο της μόδας και της παγκόσμιας σκηνής, παρουσιάζοντας μοναδικά σύνολα με τις δημιουργίες του brand. Όγκοι, έντονα prints, φωτεινές αποχρώσεις και εντυπωσιακά αξεσουάρ ήταν αυτά που κυριάρχησαν. Chiara Ferragni,  Naomi Cambel, Olympia of Greece αλλά και Cynthia Erivo ήταν μερικές από τις δημοσιότητες που βρέθηκαν στο front row. Οι δημιουργίες του Nicolas Ghesquière για τη F/W 22-23 ήταν αυτές που επιλέχθηκαν από τους παρευρισκόμενους, δίνοντας την τελική fashionble πινελιά στην επίδειξη.

chiara-ferragni-1.jpg

Το απόλυτο it girl, Chiara Ferragni, εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά με τις στιλιστική της επιλογή. Ένα άκρως stylish, χιαστί metallic crop μαζί μ' ένα δερμάτινο wide leg trouser ήταν τα βασικά κομμάτια της εμφάνισής της. Μια μικρή μαύρη τσάντα, ένα ζευγάρι τετραγωνισμένες boots ήταν αυτά που ολοκλήρωσαν την εμφάνισή της. 

naomi-campbell-1.jpg

Η Naomi Cambell εμφανίστηκε με total oversized look. Συνδύασε το μεταλλικό πανωφόρι της με wide leg trouser και κίτρινες μπότες. Ένα ζευγάρι εντυπωσιακά γυαλιά ηλίου κι ένα clutch ολοκλήρωσαν την εικόνα της.

olympia-of-greece-1.jpg

H Πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία aka Olympia of Greece έκανε την εμφάνισή της μ' ένα total black look, το οποίο αποτελούνταν από ένα crop top με έντονους όγκους κι ένα high waisted trouser. Η ψηλοτάκουνες μαύρες γόβες πρόσθεσαν κομψότητα στο look. Μία hanbagck σε γαλάζια απόχρωση ήταν το μόνο αξεσουάρ που επιλέχθηκε. To royal girl απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι το μαύρο συγκαταλέγεται στα απόλυτα χρώματα της σεζόν.

Ανατρέξτε στην gallery για περισσότερες φωτογραφίες!