fbpixel

Search icon
Search
PFW Report: Όλα τα highlights από τα latest shows των οίκων στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού
TRENDS & CATWALKS

PFW Report: Όλα τα highlights από τα latest shows των οίκων στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Οι Valentino, Balenciaga, Mugler και Stella McCartney παρουσίασαν τις ανατρεπτικές Fall 2024 Ready-To-Wear συλλογές τους


Το Paris Fashion Week συνεχίζει δυναμικά και τα τελευταία shows που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας είναι των οίκων Valentino, Balenciaga, Mugler και Stella McCartney, οι οποίοι παρουσίασαν τις νέες Fall/Winter 2024-2025 συλλογές τους, αναδεικνύοντας το new sexiness μέσα από ανατρεπτικά items που κάθε fashion lover έχει λατρέψει.

Valentino Fall 2024 Ready-To-Wear

22-2.jpg

Ο Pierpaolo Piccioli του οίκου Valentino επέλεξε γι' άλλη μια φορά να δημιουργήσει μια μονοχρωματική συλλογή. Το μαύρο, ίσως το πιο διαχρονικό και κομψό χρώμα, ήταν το μοναδικό που είδαμε στη Fall 2024 Ready-To-Wear collection του, με τον ίδιο να επαναπροσδιορίζει τον όρο "sexiness" και να παρουσιάζει items που αναδεικνύουν τη θηλυκότητα με τον πιο κομψό τρόπο. Οι διαφάνειες, οι δαντέλες, τα έντονα κοψίματα, τα βολάν, και τα λουλούδια πρωταγωνίστησαν στις δημιουργίες του. Από φορέματα με στενή γραμμή μέχρι blazers και παλτό με oversized fit, παρακολουθήσαμε ένα show-ωδή στη γυναικεία δυναμική. Σε ό,τι αφορά στα αξεσουάρ, τα opera gloves, οι ασημί λεπτομέρειες και τα κρόσσια είχαν την τιμητική τους, ενώ τα glossy μαύρα κραγιόν και τα sleek μαλλιά ολοκλήρωσαν την όλη αισθητική.


Balenciaga Fall 2024 Ready-To-Wear

22-3.jpg

Άλλη μια φορά Demna Gvasalia, creative director της Balenciaga, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και σχεδίασε μια συλλογή που ισορροπεί ανάμεσα στο streetwear και το high fashion. Επιβλητικές γούνες που άγγιζαν την πασαρέλα, total leather looks και tops που που σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να θυμίζουν σακάκια και καμπαρντίνες, backpacks και παντελόνια ήταν μόνο μερικά από τα στοιχεία που ξεχωρίσαμε από τη Fall 2024 Ready-To-Wear συλλογή του οίκου. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι φαρδιές γραμμές στα ρούχα, το athleisure στιλ, oversized tote bags και τα εκκεντρικά γυαλιά δεν έλειπαν από μια ακόμη collection με την υπογραφή του Demna.


Mugler Fall 2024 Ready-To-Wear

22-4.jpg

Από τότε που ο Casey Cadwallader ανέλαβε τα ηνία του οίκου Mugler από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, έχει φέρει ανανεωμένο αέρα, χωρίς να διστάζει να σχεδιάζει ρούχα με έντονες γεωμετρίες, τολμηρά cuts και στενές skinny γραμμές που αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα, παραμένοντας ωστόσο πιστός στη φιλοσοφία ενός από τα πιο θρυλικά fashion houses. Στη Fall 2024 Ready-To-Wear συλλογή του πρωταγωνίστησαν τα έντονα χρώματα, όπως το κίτρινο και το κόκκινο, αλλά και τα πιο ουδέτερα, όπως το διαχρονικό μαύρο. Mini φορέματα, metallic κρόσσια, διαφάνειες και πανωφόρια με όγκο στους ώμους κέντρισαν την προσοχή μας.


Stella McCartney Fall 2024 Ready-To-Wear

22-6.jpg

Αυτό το ηλιόλουστο πρωινό της Δευτέρας, η Stella McCartney παρουσίασε στο Παρίσι τη Fall 2024 Ready-To-Wear. Μια συλλογή που απογείωσε τα neutrals, καθώς το λευκό, το γκρι και άλλες παρεμφερείς αποχρώσεις κυριάρχησαν, δίνοντας ένα touch of color με πιο φωτεινούς τόνους και shiny λεπτομέρειες. Οι oversidez πολύχρωμες δημιουργίες με κόμπους πρωταγωνίστησαν τόσο στα ρούχα όσο και στα αξεσουάρ, ενώ οι eco-friendly γούνες και τα πλεκτά, οι sexy διαφάνειες και τα κομψά κοστούμια δεν έλειψαν από το show.