fbpixel

Search icon
Search
Περιηγηθείτε στη μινιμαλιστική κατοικία House Be που έχει χτιστεί μέσα στη φύση
INTERIORS

Περιηγηθείτε στη μινιμαλιστική κατοικία House Be που έχει χτιστεί μέσα στη φύση

Σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό στούντιο "A2o architects" αναδύεται από το πράσινο περιβάλλον της βελγικής υπαίθρου


Αυτή η μινιμαλιστική κατοικία House Be του βελγικού αρχιτεκτονικού στούντιο "A2o architects" αποτελεί ένα οικογενειακό σπίτι, το οποίο σχεδιάστηκε για να επιτρέπει στους κατοίκους του να βιώνουν τη φύση σε κάθε στροφή. Το σπίτι, που βρίσκεται στην πλούσια, καταπράσινη ύπαιθρο της χώρας, συνδυάζει τη δομημένη, μινιμαλιστική αρχιτεκτονική με τη ρευστότητα και τη διασκέδαση της οργανικής ανάπτυξης, σε ένα αποτέλεσμα που μοιάζει τόσο υγιές όσο και σαφώς σύγχρονο.

Ο σχεδιασμός του σπιτιού περιλαμβάνει σκυρόδεμα, ξύλο και τούβλα, δημιουργεί μια απτική σύνθεση. Οι καθαροί, γεωμετρικοί όγκοι του - χαμηλοί και "φωλιασμένοι" στο έδαφος, τονίζονται από τα ανοίγματα στην πρόσοψη και μια κιονοστοιχία, η οποία χαράζει μια προστατευμένη περιοχή γύρω από τον διαμορφωμένο κήπο του ακινήτου από το εξειδικευμένο στούντιο BuroLandschap.

house-be-13.jpg
photo credits: Stijn Bollaert

Η αρχιτεκτονική ομάδα εξηγεί ότι έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ευαίσθητη ένταση ανάμεσα στο μεγαλειώδες φυσικό τοπίο και στην ανθρώπινη παρουσία. Η ξυλεία και η φύτευση μαλακώνουν τα ακατέργαστα στην όψη τσιμεντένια οστά της δομής, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Το εσωτερικό, που εκτείνεται σε τρία επίπεδα - υπόγειο, ισόγειο και πρώτος όροφος - προσφέρει μια αργή μετάβαση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού, ανοιχτού και κλειστού, μέσω καλυμμένων, ημι-ανοιχτών χώρων, μεγάλων ανοιγμάτων και μιας επιλογής από αυλές και βεράντες. Η προσεκτική κατασκευή, τα φυσικά υλικά και οι ξεχωριστές θέες συνθέτουν έναν χώρο που ξεχειλίζει από υφή και ψυχή.

house-be-2.jpg
photo credits: Stijn Bollaert

Το αποκορύφωμα της εσωτερικής διαδρομής του επισκέπτη είναι ο κήπος, ο οποίος αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα της οικογενειακής ζωής. Σύμφωνα με το σχεδιαστικό του project, έχει διαμορφωθεί με πρότυπο ένα σύγχρονο "Wunderkammer". Σκεφτείτε το ως ένα ερμάριο τέχνης όπως αυτά που μπορεί να βρει κανείς στα παλιά αρχοντικά των αξιωματούχων και των ελευθερόφρονων, όπου τα πιο εξαιρετικά αντικείμενα τέχνης και φύσης συγκεντρώνονταν και εκτίθεντο σε ένα δωμάτιο", εξηγούν οι αρχιτέκτονες. Οι εσωτερικοί χώροι πραγματοποιήθηκαν ως συνεργασία μεταξύ της "A2o detail" και της designer, Clara Claes. 

'Το εσωτερικό του χώρου αποτελείται από διάφορα αρχιτεκτονικά στοιχεία και προσωπικά αντικείμενα, ένα τραπέζι από μασίφ ξύλο, ένα αιωρούμενο τσιμεντένιο τζάκι, ένα ορειχάλκινο ελαφρύ έργο τέχνης και τροπικά φυτά. Δίπλα στον κήπο, δημιουργήθηκε ένας μικρός διακοσμητικός κήπος με λουλούδια και τριανταφυλλιές που βρίσκονται σε πλήρη άνθιση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Πηγή: Wallpaper 

Κεντρική φωτογραφία: Stijn Bollaert