fbpixel

Search icon
Search
Περιηγηθείτε σε μια cool κατοικία στο L.A. που θυμίζει grand gallery space
INTERIORS

Περιηγηθείτε σε μια cool κατοικία στο L.A. που θυμίζει grand gallery space

Η μοντέρνα τέχνη έχει αποτυπωθεί ακόμη και στην παραμικρή γωνία του σπιτιού


Όταν ο David Alhadeff μπήκε για πρώτη φορά στο ανακτορικό, γεμάτο φως νέο του σπίτι στην καρδιά του Hollywood, ήξερε ότι είχε βρει την τοποθεσία του επόμενου κεφαλαίου τόσο για τη δική του γκαλερί, το Future Perfect, όσο και για τη νεαρή οικογένειά του. Για τη διαμόρφωση της κατοικίας του εμπιστεύτηκε χωρίς second thoughts τη δουλειά των Kamp Studios, με το team των οποίων έχει συνεργαστεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.

Το σπίτι αυτό είναι ένα ταξίδι στον χρόνο, έχοντας τον τρόπο να συνδυάζει μαγικά με το παλιό με το σύγχρονο, να εκπέμπει ζεστασιά και απερίγραπτη αρμονία, χαρίζοντας μας την απόλυτη πηγή έμπνευση. Αυτό που Alhadeff ήθελε να εξασφαλίσει ήταν ένα περιβάλλον που να κλείνει μέσα του όλη την αγάπη που ο ίδιος τρέφει για την τέχνη. Έτσι, λοιπόν, κι έγινε, με το αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του interior design.

Take a tour!
edc100122futureperfect-portrait-001-1662653494.jpg
The owners


Ο Alhadeff και ο σύζυγός του, Jason Duzansky, πρώτα απ' όλα λάτρεψαν τον απίθανο κήπο της βίλας -γεμάτος σπάνια λουλούδια και φυτά-, με το όλο σκηνικό να παραπέμπει στην αγγλική εξοχή μιας άλλης εποχής. Σκέφτηκαν πως αυτό το περιβάλλον θα τους προσέφερε τις πιο δυνατές στιγμές της κοινής τους πορείας, εκεί όπου θα μεγάλωναν και την κορούλα τους.

Διατηρώντας ένα βικτοριανό στιλ που τους έκλεψε την καρδιά, με τη βοήθεια του αρχιτεκτονικού studio διαμόρφωσαν εκ νέου έναν προς έναν τους χώρους του σπιτιού. Πολλά από τα στοιχεία του παρελθόντος έχουν διατηρηθεί σχεδόν όπως ήταν, με μικρές μόνο σχεδιαστικές παρεμβάσεις. Αυτό που ζήτησαν ήταν να παραμείνει αυτό το retro style που κάνει τη διαφορά, δίνοντας στο σπίτι την αίσθηση ενός επιβλητικού ανακτόρου.

Από κι έπειτα, έπαιξαν με τα χρώματα και τις γραμμές, αποτύπωσαν με τον πιο κομψό και ανεπιτήδευτο τρόπο το προσωπικό του στιλ και την ιδιαίτερη αισθητική που τους διακρίνει. Όπως θα περίμενε κανείς, τα έργα τέχνης έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του. Μικροί και μεγάλοι πίνακες, artistic διακοσμητικά, εντυπωσιακά γλυπτά και μαξιμαλιστικά φωτιστικά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, το οποίο είναι απόλυτα cool και διαφέρει απ' όλα όσα έχουμε θαυμάσει τελευταία.

edc100122futureperfect-002-1662653994.jpg


Τα έπιπλα που έχουν επιλεχθεί είναι όλα τόσο ταιριαστά με το ύφος του design αυτού το σπιτιού, ενώ πολλά από αυτά μάλιστα έχουν σχεδιαστή από τον ίδιο τον Alhadeff. Σπάνια και με τον δικό τους μοναδικό χαρακτήρα, όλα τα στοιχεία δεν ξεφεύγουν σε μεγάλο βαθμό από την παλέτα την γήινων αποχρώσεων και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που έχει εξασφαλιστεί τέτοια ισορροπία έτσι όπως αντικρίζουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι χώροι είναι μεγάλοι και πολύ φωτεινοί, χωρίς ωστόσο να χάνουν τη ζεστασιά τους. Extra διάσταση έχει εξασφαλιστεί χάρη στα παράθυρα που προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στο εκπληκτικό outdoor, καθώς και τα εκκεντρικά metallics - ιδίως το χρυσό έχει την τιμητική του σε διάφορες επιφάνειες μέσα στην κατοικία, από το living room έως τα υπνοδωμάτια.

Σε ό,τι αφορά στα υλικά κατασκευής που κυριαρχούν, αυτά δεν είναι άλλα από το διαχρονικό ξύλο και το luxury μάρμαρο, η παρουσία του οποίου στην κουζίνα και στις bathroom areas χαρίζει πόντους στο όλο design. Όλες οι λεπτομέρειες φαίνεται πως έχουν να διηγηθούν τη δική τους ιστορία, έχοντας έναν μοναδικό λόγο ύπαρξης στις γωνιές του σπιτιού.

edc100122futureperfect-008-1662654292.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Elle Decor