fbpixel

Search icon
Search
Pastel Palette: Οι 4 τρόποι για να το εντάξουμε στους χώρους μας σύμφωνα με τους design experts
INTERIORS

Pastel Palette: Οι 4 τρόποι για να το εντάξουμε στους χώρους μας σύμφωνα με τους design experts

Για να χαρίσουμε στις κατοικίες μας τις απαραίτητες δόσης ρομαντισμού


Αποπνέει χαρακτήρα ρομαντισμού, ανεμελιάς, αλλά και κινηματογραφικής κομψότητας. Η παστέλ παλέτα, ειδικά αυτήν την εποχή, πρωταγωνιστεί στην αισθητική ταυτότητα των δύο πιο δημοφιλών φιλμς, Barbie και Asteroid City, χαρίζοντάς μας ιδιαίτερη τροφή για σκέψη, ώστε να εντάξουμε τη γοητευτική της προσωπικότητα στους εσωτερικούς χώρους της κατοικίας μας. Είναι αλήθεια ότι αποτελεί μια all-time-classic, η οποία αναβαθμίζει αυτόματα τη διαμόρφωση μιας κατοικίας, ενισχύοντάς την με τις απαραίτητες πινελιές ισορροπίας, αρμονίας και πολυτέλειας. 

Ας δούμε μαζί τους 4 κορυφαίους τρόπους, για να εντάξουμε τον elegant και retro χαρακτήρα στους κανόνες του interior design των κατοικιών μας, σύμφωνα με τους experts...

Βρίσκουμε το κατάλληλο περιβάλλον

roundup-pastel-room-10-tai-arch-design-bedroom.jpg
Photo © Kyle Yu

Ειδικά στην περίπτωση των παστέλ αποχρώσεων, πρώτο βήμα πριν τις εφαρμόσουμε στους χώρους μας, είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε το κατάλληλο concept με το κατάλληλο περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στην ατμόσφαιρα, την οποία επιθυμούμε να δομήσουμε και αξιοποιούμε τη συγκεκριμένη απόχρωση για να ολοκληρώσει αρμονικά την ταυτότητα του σημείου αυτού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το υπνοδωμάτιό μας, το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την αίσθηση της χαλάρωσης. Προσθέτοντας το παστέλ, θα καταφέρουμε να χτίσουμε την πιο εκλεπτυσμένη προσέγγιση της ξεκούρασης, είτε εφαρμόζοντάς το στους τοίχους, είτε σε έπιπλα, όπως το κομοδίνο ή η συρταριέρα.

Παίζουμε με τις έξυπνες αντιθέσεις

roundup-pastel-room-7-est-magazine-fiona-lynch.jpg
Photo by Brooke Holm courtesy of Est Magazine

Η παράδοση και ο all time classic χαρακτήρας της παστέλ απόχρωσης πάντα κυριαρχούν. Στην περίπτωση, όμως, που κάνουμε λόγο για μια σύγχρονη κατοικία, τότε μπορούμε να τολμήσουμε να δημιουργήσουμε μια εxclusive σύνθεση, η οποία αναμειγνύει τα μοντέρνα με τα ιστορικά στοιχεία, χωρίς να χάσει ίχνος από την timeless κομψότητα. Για παράδειγμα, αυθεντικές αντίκες μπορούν να συνδυαστούν άρτια με fresh υλικά, δομώντας την επιθυμητή ισορροπία.

Οι κοινοί συνδυασμοί

w950-q65-79iOl.jpeg
Image source: net-a-porter

Πέρα, όμως, από τους συνδυασμούς με τολμηρές και έντονες αντιθέσεις, μια ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη προσέγγιση είναι να ενώσουμε παστέλ αποχρώσεις με επιλογές κοινής χρωματικής ρίζας. Για παράδειγμα, μπορούμε να συνδέσουμε το ροζ παστέλ με το χρώμα του φασκόμηλου, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε μια fresh αίσθηση σε χώρους όπως το living room και η κουζίνα. Το ιδιαίτερο, όμως, στοιχείο, στο οποίο είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση σε αυτό το βήμα, αφορά στην αίσθηση αρμονίας και βάθους. Είναι απαραίτητο ένα από τα δύο χρώματα να κυριαρχεί, ώστε να δώσει την κατάλληλη αισθητική ισορροπία, γι΄ αυτό είναι καλό να στοχεύουμε σε μια αναλογία 40/60.

Προσθέτουμε φυσικά υλικά

roundup-pastel-room-4-lerkenfeldt-kitchen.jpg
Photo by Heidi Lerkenfeldt

Αν επιθυμείτε να γειώσετε με έναν έξυπνο τρόπο τις παστέλ αποχρώσεις, απομακρύνοντας την αίσθηση του υπερβολικά ρομαντικού χαρακτήρα τους, τότε η κατάλληλη λύση είναι να τις συνδυάσετε με φυσικά υλικά, όπως είναι τα έπιπλα από φυσικό ξύλο, τα λινά καλύμματα καναπέδων ή καρεκλών, ακόμη και ένα φωτιστικό statement,κατασκευασμένο από παρόμοια υλικά. Τολμήστε το!

Trust the designe experts!

Κεντρική φωτογραφία: Αριστερά: Photo by David Cleveland. Δεξιά: Photo by Max Attenborough