Το φαγητό δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο για να είναι νόστιμο. Το φθινόπωρο ετοιμάζουμε εύκολες συνταγές που θα αρέσουν σε όλους. Απαραίτητο συστατικό για ένα αποτέλεσμα που θα σας καταπλήξει; Οι καλές πρώτες ύλες, φυσικά. Με τα επιλεγμένα προϊόντα Μr. Grand και «Μασούτης Από Τον Τόπο Μας», αυτές οι συνταγές θα είναι πιο ποιοτικές και απολαυστικές από ποτέ! Κατεβάστε δωρεάν το App του Μασούτη και ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα τη λίστα των αγορών σας. Επίσης, επισκεφθείτε τα αγαπημένα super market Μασούτης, που φέτος, συμπληρώνουν 47 χρόνια επιτυχημένης πορείας και βρείτε όλα τα απαραίτητα υλικά για το καθημερινό σας τραπέζι.
Σαλάτα ζυμαρικών με αρνάκι, ψητό χαλλούμι και δυόσμο
Ετοιμάζουμε αυτήν την εύκολη σαλάτα με υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο μας. Το ψητό χαλλούμι ταιριάζει υπέροχα με τον δυόσμο.
Υλικά για 6 άτομα/ μία μεγάλη σαλάτα
- 500 γρ. αρνίσια παϊδάκια
- μερικά κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κ. σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ρεθύμνου «Μασούτης Από τον Τόπο μας»
- 400 γρ. τριβελάκι Μr. Grand
- 1 συσκευασία (225 γρ.) παραδοσιακό κυπριακό χαλλούμι
- 1 συσκευασία (465 γρ.) Mr. Grand πιπεριές ψητές
- 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 10 ραπανάκια σε φέτες
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 200 γρ. αγγουράκια τουρσί σε φέτες Mr. Grand
- 1 ματσάκι δυόσμος, τα φύλλα
- 1 ματσάκι βασιλικός, τα φύλλα
- 200 γρ. πράσινη σαλάτα
- αλάτι Mr. Grand θαλασσινό μύλος
- πιπέρι Mr. Grand ποικιλία 4 πιπέρια μύλος
Για τη σάλτσα
- 100 γρ. χυμός λεμονιού
- 1 κ. σ. μουστάρδα top down Mr. Grand
- 300 γρ. ελαιόλαδο «Μασούτης Από τον Τόπο μας»
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το αρνί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Απλώνουμε το δεντρολίβανο σ’ ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και ψήνουμε για περίπου 25΄, μέχρι τα παϊδάκια να είναι έτοιμα. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε σε χοντρές φέτες το χαλλούμι και το περνάμε από καυτό τηγάνι (χωρίς λιπαρή ουσία), μέχρι να ψηθεί καλά και από τις δύο πλευρές. Φτιάχνουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, ώσπου να έχουμε μία ωραία, δεμένη σάλτσα. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Στραγγίζουμε τις πιπεριές (από το υγρό της συσκευασίας) και τις κόβουμε σε κύβους. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια τουρσί, τα φύλλα του δυόσμου, του βασιλικού, τα ραπανάκια, την πράσινη σαλάτα, τα ζυμαρικά (που ετοιμάσαμε), 4-5 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Βάζουμε, επίσης, το χαλλούμι, τα παϊδάκια και σερβίρουμε.
Κανελόνια με κοτόπουλο και ανθότυρο
Θέλετε ένα πιάτο που να αρέσει σε όλους; Δοκιμάστε αυτά τα κανελόνια με κοτόπουλο και ανθότυρο. Για τη vegan εκδοχή της συνταγής, μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα των λαχανικών ή να χρησιμοποιήσετε μανιτάρια.
Υλικά για 6-8 μερίδες
- 1 συσκευασία κανελόνια
- 500 γρ. κιμάς κοτόπουλο
- 500 γρ. σπανάκι
- 250 γρ. ανθότυρο Mr. Grand
- φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 1 λεμόνι, το ξύσμα του
- αλάτι Mr. Grand θαλασσινό μύλος
- πιπέρι Mr. Grand ποικιλία 4 πιπέρια μύλος
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 350 γρ. πλήρες γάλα Mr. Grand
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Σ’ ένα τηγάνι, βάζουμε το σπανάκι και με λίγο νερό (4-5 κ. σ.) το αχνίζουμε να μαλακώσει. Το τοποθετούμε σ’ ένα σουρωτήρι και στραγγίζουμε καλά. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το κοτόπουλο, το σπανάκι (που αχνίσαμε), το ανθότυρο, τον βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε σ’ ένα ταψάκι. Προσθέτουμε το γάλα, την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα ή μέχρι τα κανελόνια να είναι έτοιμα.
Λαζανάκια με ψητό χοιρινό και κρέμα κολοκύθας
Τώρα που η κολοκύθα είναι στην εποχή της, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν τη συνταγή. Η κρέμα κολοκύθας θα σας εντυπωσιάσει!
Υλικά για 4 άτομα
- 1 συσκευασία (500 γρ.) Mr. Grand λαζανάκι
- 1 κομμάτι (800 γρ.) χοιρινή πανσέτα
- αλάτι Mr. Grand θαλασσινό μύλος
- πιπέρι Mr. Grand ποικιλία 4 πιπέρια μύλος
- 4 κ. σ. μουστάρδα Mr. Grand top down
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο «Μασούτης Από τον Τόπο μας»
- 4 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα σκόρδου φρέσκο δεντρολίβανο
Για την κρέμα κολοκύθας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι Mr. Grand θαλασσινό μύλος
- 2 κ. σ. «Μασούτης Από τον Τόπο μας» βούτυρο αγελάδος
- 500 γρ. ζεστός ζωμός κοτόπουλο
- 2 κ. σ. αλεύρι «Μασούτης Από τον Τόπο μας» για όλες τις χρήσεις
- 400 γρ. κολοκύθα στον ατμό (έτοιμη στα ψυγεία με τα λαχανικά)
- 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Mr. Grand
Για το σερβίρισμα
100 γρ. κεφαλοτύρι Mr. Grand τριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ετοιμάζουμε την πανσέτα. Την αλατοπιπερώνουμε και την αφήνουμε για 10΄. Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και απλώνουμε στην πανσέτα. Τη βάζουμε σ’ ένα ταψάκι μαζί με τα κλαδάκια δεντρολιβάνου που ακουμπάμε πάνω την πανσέτα και ψήνουμε για περίπου 40΄ ή μέχρι να ψηθεί καλά. Όταν είναι έτοιμη, κόβουμε σε φέτες. Παράλληλα, ετοιμάζουμε την κρέμα κολοκύθας. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι, τοποθετούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, βούτυρο και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά, με το καπάκι κλειστό για περίπου 10΄, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε τον ζεστό ζωμό, την κολοκύθα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 10΄. Περνάμε απ’ τον επεξεργαστή τροφίμων και βάζουμε το cream cheese.
Βράζουμε τα λαζανάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, ανακατεύουμε με την κρέμα κολοκύθας, προσθέτουμε την πανσέτα, το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.
Ζυμαρικά με λουκάνικο κοκκινιστό και κατίκι
Τα λουκάνικα είναι μία ωραία εναλλακτική για τον κιμά. Ταιριάζουν υπέροχα με τα τραπέζια του φθινοπώρου κι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο πλάι.
Υλικά για 8 ατομα
- 2 συσκευασίες (2x250 γρ.) Μr. Grand τορτελίνι με τυρί
- 100 γρ. πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 100 γρ. καρότο σε κύβους
- 100 γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
- αλάτι Mr. Grand θαλασσινό μύλος
- πιπέρι Mr. Grand ποικιλία 4 πιπέρια μύλος
- 2 κ. σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ρεθύμνου «Μασούτης Από τον Τόπο μας» για τα λαχανικά
- 500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα χωρίς γλουτένη 370γρ. «Μασούτης Από τον Τόπο μας»
- 2 κ. σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ρεθύμνου «Μασούτης Από τον Τόπο μας» για τον κιμά
- 100 ml «Μασούτης Από τον Τόπο μας» κρασί ερυθρό ξηρό
- 250 γρ. ντομάτα στον τρίφτη Mr. Grand
- 4 αποξηραμένα δαμάσκηνα Mr. Grand
- 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ. γ. πάπρικα καπνιστή Mr. Grand
- φρέσκο φασκόμηλο
- 20 γρ. «Μασούτης Από τον Τόπο μας» βούτυρο αγελάδος 200 γρ. κατίκι & μερικές σταγόνες λεμονιού
Εκτέλεση
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο, το πράσο, το σκόρδο, το καρότο, το σέλινο, αλατίζουμε και αφήνουμε για τουλάχιστον 15΄, σε χαμηλή φωτιά και με το καπάκι σκεπασμένο, μέχρι το πράσο να γίνει διάφανο και γυαλιστερό και τα λαχανικά να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι. Ετοιμάζουμε τον κιμά από τα λουκάνικα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά. Διαλύουμε τα λουκάνικα (θα έχουμε κάτι που να μοιάζει με κιμά) και αδειάζουμε τη γέμιση στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί καλά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τον πελτέ ντομάτας. Τοποθετούμε το καρότο, το πράσο και το σέλινο που έχουμε ετοιμάσει ήδη και αφήνουμε τον κιμά για 10΄ σε φωτιά μέτριας έντασης, με το καπάκι κλειστό. Βάζουμε επίσης την τριμμένη ντομάτα, τα δαμάσκηνα, την πάπρικα, το φασκόμηλο και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι για ακόμη10΄. Προσθέτουμε τα βούτυρο και τον χυμό λεμονιού. Αφαιρούμε το φασκόμηλο. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε 3 λίτρα νερό και, όταν το νερό βράσει, αλατίζουμε και βάζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμα, στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και μοιράζουμε. Σερβίρουμε με μια κουταλιά κατίκι στην κορυφή.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΚΤΟΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ POV STUDIO