fbpixel

Search icon
Search
Πάσχα στη Χαλκιδική σε έναν ονειρεμένο προορισμό πέντε αστέρων
TRAVEL

Πάσχα στη Χαλκιδική σε έναν ονειρεμένο προορισμό πέντε αστέρων

Το Eagles Villas υπόσχεται να μας χαρίσει μια ολοκληρωμένη εαρινή εμπειρία φιλοξενίας


Το Πάσχα πλησιάζει, όπως και οι μοναδικές στιγμές ιερής τελετουργίας και κατάνυξης, με τις οποίες έχουμε ταυτίσει τον εορτασμό του. Αν κι εσείς επιθυμείτε να διανύσετε τη συγκεκριμένη περίοδο, αφιερώνοντάς την στην ελληνική παράδοση, τη ζεστή φιλοξενία και την απόλαυση διαχρονικών γεύσεων, τότε το πεντάστερο Eagles Villas κοντά στη μαγευτική Ονειρούπολη αποτελεί την κατάλληλη απόδραση. Υπό τη σκιά του Άθωνα, δίπλα στην πνευματική πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας, θα έχουμε την ξεχωριστή ευκαιρία να γίνουμε «ένα» με την ανοιξιάτικη γοητεία της φύσης και να απολαύσουμε τη γλυκιά ησυχία της. 

Από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, ένα δελεαστικό πακέτο διαμονής προσφέρει καθημερινές δημιουργικές δραστηριότητες για να τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Ειδικά για τις ιερές ημέρες του Πάσχα, οι ξεχωριστές αυτές προτάσεις δίνουν την αίσθηση ελευθερίας, την οποία αναζητούμε, ώστε να να απολαύσουμε ακόμη περισσότερο τη γοητεία του μυθικού θερέτρου. Θα δημιουργήσουμε τις πιο αξέχαστες οικογενειακές αναμνήσεις, χάρη στη ζεστή κι εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα του resort. Ελάτε μαζί μας για να ανακαλύψουμε τα γοητευτικά μυστικά αυτού του τόπου, μέσα από τη μοναδική πρόσκληση του Eagles Villas! 

Easter rituals

1-ae6jH.jpg
Residential Two Bedroom Pool Villa

Τη Μεγάλη Παρασκευή θα έχουμε την ευκαιρία να ακολουθήσουμε με κατάνυξη τον εντυπωσιακά κεντημένο επιτάφιο στα γραφικά δρομάκια της Ουρανούπολης. Ένα ολόκληρο τελετουργικό κρύβει πίσω του τη μαεστρία, τη φαντασία και τη μεγάλη προσπάθεια των κατοίκων του χωριού που για ολόκληρους μήνες τον ετοιμάζουν, ώστε να είναι έτοιμος να κοσμήσει την ενορία τους μετά τη Σταύρωση του Χριστού. Διακρίνεται για τα περίτεχνα και κομψά του σχέδια, καθώς περιλαμβάνει πάνω από 70.000 χιλιάδες πούλιες, πέρλες και χάντρες.

Η γνωριμία με αυτήν τη γη συνεχίζεται με την επίσκεψή μας στα αρχαία Στάγειρα, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη και στην αριστοκράτισσα της Βορειανατολικής Χαλκιδικής, Αρναία. Η περιήγηση των αρχαίων Σταγείρων θα ξεκινήσει με έναν ελαφρύ περίπατο στον αρχαιολογικό χώρο, διακοσμημένο με ετικέτες που ενημερώνουν για τη χλωρίδα της περιοχής και χρήσεις κατά την αρχαιότητα. Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε την ακρόπολη, μια τοποθεσία με καταπληκτική θέα, την αγορά, ελληνιστικά σπίτια, το θεσμοφόριο και τον αρχαϊκό ναό. Ακολουθεί η ξενάγησή μας παράλληλα στη στοά, τον δρόμο που ακολουθούσαν οι ιερείς κατά την εκτέλεση αρχαίων τελετουργικών, όπου ακολουθώντας τη διαδρομή μέσα από ένα δασύλλιο θα καταλήξουμε στον τάφο του Αριστοτέλη.

H one-of-a-kind εμπειρία δεν σταματά. Θα συστηθούμε με τις ομορφιές του παραδοσιακού οικισμού της Αρναίας, τον εκπληκτικό ναό του Αγίου Στεφάνου με το γυάλινο δάπεδο, που αναδεικνύει κτίσματα παλαιότερων ναών. Ενώ θα έχουμε η δυνατότητα γευσιγνωσίας στο εξαιρετικό ντόπιο μέλι και της Μουντοβίνας, τοπικό ποτό. Προαιρετικά για όποιον το επιθυμεί θα μπορεί να περιηγηθεί στα πετρόχτιστα σοκάκια καταλήγοντας στα δύο μουσεία της περιοχής, το Λαογραφικό και της Υφαντικής. Στην επιστροφή προτείνουμε μία προαιρετική στάση στο Άλσος Αριστοτέλη, το μοναδικό θεματικό πάρκο της περιοχής με διαδραστικά παιχνίδια εμπνευσμένα από τα Φυσικά του μεγάλου Φιλοσόφου. 

Από τις δραστηριότητες δεν λείπουν δύο σημαντικά γαστρονομικά εργαστήρια, τα οποία έχει οργανώσει η καταρτισμένη ομάδα ζαχαροπλαστείου του ξενοδοχείου και απευθύνονται σε μεγάλους και παιδιά. Οι μεγάλοι θα φτιάξουν μια παραδοσιακή συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια, ενώ τα παιδιά θα φτιάξουν στο kids club τα διαχρονικά πασχαλινά κουλουράκια. Μένοντας στο ίδιο γευστικό σκηνικό, θα συμμετέχουμε σε μια ενδιαφέρουσα βραδιά γευσιγνωσίας κρασιού, στην οποία ο oινοχόος του ξενοδοχείου παρουσιάζει στον χώρο της κάβας μία μοναδική οινογνωσία με κρασιά από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. 

vilas-7.PNG
Lofos Restaurant, Eagles Villas Halkidiki

Το Μεγάλο Σάββατο θα βιώσουμε την Ανάσταση του Θεανθρώπου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στους κήπους του ξενοδοχείου, ενώ στη συνέχεια θα απολαύσουμε την παραδοσιακή μαγειρίτσα δείπνο σε ένα άκρως απολαυστικό δείπνο στο εστιατόριο Lofos. Για τις πασχαλινές λαμπάδες μας έχει φροντίσει το προσωπικό του ξενοδοχείου, το οποίο και θα μας τις παρέχει. Την Κυριακή του Πάσχα μας περιμένει ένας εορταστικός μπουφές, γεμάτος με νόστιμους παραδοσιακούς μεζέδες και ελληνική ζωντανή μουσική. Την ίδια ημέρα, ένα υπέροχο καλάθι με πασχαλινά αυγά, κουλουράκια και λαχταριστό τσουρέκι, φροντισμένο από την ομάδα του ξενοδοχείου, θα βρίσκεται στα χέρια μας. 

Children's activities 

Από το εορταστικό πρόγραμμα δεν λείπει η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, η οποία εστιάζει στην ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ τους, αλλά και με τη φύση. Η διάσημη ομάδα διασκεδαστών Ανεμοσκορπίσματα θα αναλάβει την ψυχαγωγία των παιδιών, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε μια σειρά από γνωστικά και διασκεδαστικά activities. Ειδικά για την Κυριακή του Πάσχα, μετά το φαγητό, στιγμές απόλυτης χαράς θα τους περιμένουν, χάρη στην υπέροχη αυτή ομάδα. Τα παιδιά θα μάθουν να φτιάχνουν παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια, θα μαζέψουν αυγά από το κοτέτσι, το οποίο διαθέτει το ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα τα βάψουν. Θα ταΐσουν τις κότες, τις γαλοπούλες και τις πάπιες στη φάρμα, θα στολίσουν τη λαμπάδα τους, θα παίξουν παραδοσιακά ελληνικά παιχνίδια, θα φτιάξουν πασχαλινές κάρτες για να μοιράσουν στους αγαπημένους τους, καθώς και πολύχρωμες πασχαλινές κατασκευές με φυσικά υλικά. Το πασχαλινό κυνήγι θησαυρού με αυγά στους κήπους του ξενοδοχείου θα ολοκληρώσει τη γεμάτη ημέρα τους.

Απολαύστε την κατανυκτική ατμόσφαιρα του Πάσχα στον μαγικό αυτό προορισμό της Χαλκιδικής. Αρκεί να πείτε το ναι!

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες των Eagles Villas στη gallery.

Για να ενημερωθείτε για την πασχαλινή προσφορά, μπορείτε να μπείτε εδώ.

Info: Eagles Villas, Ουρανούπολη Χαλκιδική. Τηλέφωνο: +30 23774 40050. E -mail: info@eaglesresort.gr | Facebook: @Eagles Villas, Instagram: @eaglesvillas 

https://www.eaglesvillas.gr/