fbpixel

Search icon
Search
Paris Haute Couture: Dior και Schiaparelli άνοιξαν την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι
TRENDS & CATWALKS

Paris Haute Couture: Dior και Schiaparelli άνοιξαν την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Κομψότητα και υψηλή αισθητική «πλημμύρισαν» την Πόλη του Φωτός


Η Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής σήκωσε αυλαία κι όσοι αγαπούν τη μόδα εντυπωσιάστηκαν από την πρώτη στιγμή. Και πως να μην συμβεί κάτι τέτοιο όταν η έναρξη άνηκε στο εκκεντρικό fashion house Schiaparelli. Η Haute Couture Fashion Week θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιανουαρίου και εμβληματικοί οίκοι, ανάμεσά τους οι Giambatista Valli, Fendi, Valentino κ.ά θα παρουσιάσουν μοναδικές δημιουργίες. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και γνωρίστε όλα όσα ξεχώρισαν την πρώτη μέρα στην Πόλη του Φωτός!

Dior

befunky-collage-7.jpg

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε το εντυπωσιακό show του Christian Dior στο Παρίσι για την Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής. Για ακόμα μία φορά, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου κέρδισε τις εντυπώσεις με τις δημιουργίες της, οι οποίες χαρακτηρίζονται από απόλυτη κομψότητα, υψηλή αισθητική και η άρτια δεξιοτεχνία της. Τις τελευταίες σεζόν παρατηρούμε την ανάγκη της Chiuri για πιο wearable και ανάλαφρες Haute Couture collection, με σιλουέτες ουδέτερα χρώματα, σιλουέτες που χαρίζουν κίνηση και καθαρές γραμμές, χωρίς όμως να χάνεται η high aesthetic και η ταυτότητα του οίκου. 

Τα φορέματα και τα tailored pieces είχαν την τιμητική τους σήμερα, στην Πόλη του Φωτός. Midi dresses και wide leg trousers τέθηκαν στο επίκεντρο, κολακεύοντας κάθε σιλουέτα. Τα κοστούμια και τα ταγιερ σε λευκές, γκρι και μαύρες αποχρώσεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους, δείχνοντας πως η γυναίκα Dior χρειάζεται A-line και polished κομμάτια. 

befunky-collage-8.jpg

Κατά τη διάρκεια του show υπήρχε έντονο το στοιχείο του γυμνού δέρματος, πάντοτε με γνώμονα την κομψότητα. Sleeveless δημιουργίες, διαφάνειες και κομμάτια που αγκαλιάζουν τη γυναικεία σιλουέτα και την αναδεικνύουν ήταν μερικά από τα στοιχεία που ξεχώρισαν. Τα κεντήματα παρουσιάστηκαν σε πιο ανάλαφρες μορφές, ενώ για ακόμα μία φορά τα πανωφόρια «έκλεψαν» την παράσταση. Η γυναίκα Dior δεν μπορεί να μην είναι sexy και τα μαύρα dodysuits που παρουσίασε η Maria Chiuri το απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο.

befunky-collage-9.jpg

Glam και mettalic στοιχεία παρουσιάστηκαν στην πασαρέλα, προσφέροντας μία μοναδική λάμψη. Το βελούδινο στοιχείο έδωσε το «παρών» στο τέλος του show, με τα φορέματα στις αποχρώσεις του μαύρου, του πράσινου, του μοβ και του καφέ να αποδεικνύουν πόσο elegant και high fashion είναι το συγκεκριμένο ύφασμα. 

Schiparelli 

befunky-collage-5.jpg

Τις τελευταίες σεζόν πολλά χείλη fashionistas έχουν πει τη λέξη Schiaparelli. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Daniel Roseberry έχει χαρίσει τις δημιουργίες του σε πολλές celebrities, ανάμεσα τους η Rihanna, η Julia Roberts και η Beyoncé πρόσφατα στο Atlantis στο Ντουμπάι. Σήμερα, στο Le Petit Palais, στο Παρίσι ο Roseberry εδραίωσε την ιδιότητά του ως ο επιφανής couturier μιας γενιάς με την τελευταία του συλλογή. Οι ultra A-List παρευρισκόμενοι, όπως η Kylie Jenner, η Doja Cat και η Diane Kruger, μαγνήτισαν τα βλέμματα στο πολυπόθητο front-row του οίκου, εγκαινιάζοντας μια λαμπερή νέα σεζόν υψηλής ραπτικής. Για ακόμα μία φορά, οι αποχρώσεις που επέλεξε ο Roseberry παρέμειναν ήπιες και κομψές, επιτρέποντας στην προσοχή να επικεντρωθεί πιο έντονα στην τέχνη του και στα εντυπωσιακά αξεσουάρ που πάντα παρουσιάζει.

Αυτές οι περίπλοκες λεπτομέρειες πήραν μορφή σε tiled skirts, σε δημιουργίες με παγιέτες, σε καπιιτονέ σιλουέτες που δημιουργούσαν νέες αναλογίες, σε κρυστάλλους που αναδείονταν από τα ντεκολτέ των μοντέλων και φυσικά στις χαρακτηριστικές maximal silhouettes του Schiaparelli - γιγάντιοι ώμοι, μικροσκοπική μέση και φαρδιά γοφοί - οι οποίες παρουσιάστηκαν σε φορέματα, παλτό και σμόκιν. Όλα ήταν σε αποχρώσεις της σαμπάνιας, γήινους τόνους και φυσικά μαύρο. 

Κι ενώ στο παρελθόν αντλούσε έμπνευση από φανταστικά όντα και άλλου πλανήτες, για την SS23, οι αναφορές του, τόσο εκκεντρικές όσο ποτέ, φαίνεται να προέρχονται από αυτό τον δικό μας, τη Γη. Ενώ οι εξωγήινοι και οι ιέρειες προσφέρουν άφθονη «τροφή» για τον καλλιτεχνικό διευθυντή, το δικό μας φυσικό βασίλειο έχει το δικό του μερίδιο. 

befunky-collage-6.jpg

Για το SS23, ο Roseberry στολίζει την τρομερή ντεμπιτάντ του με αληθινά τέρατα. Ένα μαύρο φίδι πλαισίωσε τη λαιμόκοψη ενός κρεμ τουίντ σακακιού, το βρυχώμενο πρόσωπο μιας λεοπάρδαλης του χιονιού έγινε το κεντρικό κομμάτι ενός strapless γούνινου φορέματος, ένα κεφάλι λιονταριού  μετατράπηκε στον ώμο ενός ασύμμετρου βελούδινου φορέματος και ένας μαύρος λύκος κοιτούσε απειλητικά από την κλείδα της Naomi Campbell στην προτελευταία εμφάνιση του show. Φαίνεται ότι ο τελευταίος θηρευτής της μόδας είναι ένα πραγματικό σαρκοφάγο. Για να σας προλάβουμε. Κανένα ζώο δεν κακοποιήθηκε για τη συλλογή. Όλες οι δημιουργίες ήταν απίστευτα αληθοφανείς, ωστόσο ήταν κατασκευασμένες από αφρό. Τα κρύσταλλα είχαν τη δική τους θέση στη συλλογή, μ' ένα bustier να έχει σχεδιαστεί ολόκληρο από πολύτιμους λίθους. 

Ανακαλύψτε περισσότερα looks στη gallery!