fbpixel

Search icon
Search
Paris Fashion Week: O Olivier Rousteing έκανε για τον Balmain το πρώτο show με virtual καλεσμένους  -ανάμεσά τους η J.Lo & η Penelope Cruz
TRENDS & CATWALKS

Paris Fashion Week: O Olivier Rousteing έκανε για τον Balmain το πρώτο show με virtual καλεσμένους -ανάμεσά τους η J.Lo & η Penelope Cruz

Carolina Herrera & Elie Saab παρουσίασαν υπέροχες δημιουργίες συνδυάζοντας το ready wear με την ποιότητα


Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού συνεχίζει το δυναμικό και πολλά υποσχόμενο ξεκίνημά της. Κάθε μέρα τα μεγάλα ονόματα της μόδας παρουσιάζουν τις νέες τους SS21 collection, με διαφορετικούς και ιδιαίτερους τρόπους, εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτικούς.

Μετά από περίπου 10 μέρες από το ξεκίνημα της Milan Fashion Week, έχει γίνει ξεκάθαρη πλέον, η έναρξη μίας νέας εποχής στον χώρο της μόδας, πιο διαχρονικής, ευέλικτης και προσιτής για όλους. Αυτό είναι μία συλλογική προσπάθεια όλων όσων ανήκουν σ' αυτόν τον χώρο, η οποία είχε κάνει την εμφάνισή της πριν από τη δύσκολη κατάσταση της πανδημίας και απογειώθηκε μετά το lockdown.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο γαλλικός οίκος Balmain, άφησε άφωνους κοινό και κριτικούς με ένα φυσικό show, το οποίο τα είχε όλα και ήταν βασισμένο στην κληρονομιά που άφησε ο Pierre Balmain. Νωρίτερα, η Carolina Herrera και ο Elie Saab, χρησιμοποίησαν τη ψηφιακή μορφή για τη νέα τους συλλογή. Η πρώτη κινήθηκε σε κλασικές βάσεις με την προσθήκη όγκων και κοψιμάτων που χάριζαν την απόλυτη μοντέρνα πινελιά, ενώ ο σχεδιαστής από τον Λίβανο πέρα από τις διαχρονικές ασπρόμαυρες δημιουργίες, παρουσίασε «εκρήξεις» χρωμάτων με κίτρινα, κόκκινα και πράσινα σύνολα.

Balmain

balmain-1.jpg

Το show του διάσημου fashion house μας θύμισε όλα αυτά που ζούσαμε και αγαπούσαμε πριν από τον COVID-19. Αν βλέποντας την επίδειξη αναρωτιόσασταν κι εσείς τι είναι ο Olivier Rousteing, σας έχουμε την απάντηση. Ένας από τους νεότερους και πιο δημιουργικούς creative directors με μεγάλη επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι πιο πεπεισμένος από ποτέ ότι η κληρονομία είναι ζωτικής σημασίας και ότι η πανδημία έχει οδηγήσει σε μία νέα αίσθηση πολυτέλειας, η οποία εξαρτάται λιγότερο από τις τάσεις και πολύ περισσότερο από τη διαχρονικότητα.

balmain-2.jpg


Με βάση αυτήν την άποψη, ξεκίνησε η επίδειξη στο Jardin des Plantes. Μία old school vignette, που επιμελήθηκε ο Olivier Saillard, πρωταγωνιστώντας το Μονόγραμμα του οίκου που χρησιμοποίησε ο ιδρυτής του τη δεκαετία του 1970 για couture coat αλλά και τσάντες ταξιδιού, ήταν αυτό που είδαν πρώτα οι θεατές. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε αυτό που ο Rousteing είχε ξεκινήσει από τον Ιούλιο, με αρχειακά σχέδια από τον Pierre Balmain και τους διαδόχους του.
balmain-3.jpg


Το Μονόγραμμα του οίκου αυτήν τη φόρα χρησιμοποιήθηκε σε ψηλόμεσα παντελόνια, καμπαρντίνες, κάπες και κοστούμια, φανερά επηρεασμένα από τα σχέδια που φορούσαν διάσημα μοντέλα κατά τη διάρκεια των ‘70s.

H ντίσκο αισθητική είχε έντονη παρουσία, ενώ τα σακάκια με τις βάτες και τους έντονους μυτερούς χαρίζει δυναμική και αυτοπεποίθηση στη γυναίκα που θα το επιλέξει. Τα σύνολα από σκούρα χρώματα, όπως το μπλε, έρχονται σε μία υπέροχη αντίθεση με τα neon λαχανί και τα έντονα ροζ, που γέμισαν φως την αίθουσα.

balmain-4.jpg


Το lockdown δεν έχει μετριάσει την αγάπη του Rousteing για την έντονη αίγλη των tight pants που πέφτουν αέρινα πάνω από τα ψηλοτάκουνα, για τα χυτά δερμάτινα bras, για τις denim Bermudas και τα πουλόβερ με τα σακάκια που φέρουν συνολικά δύο εκατομμύρια κρύσταλλα Swarovski, σύμφωνα με το σπίτι.


Η μόνη παραχώρηση του σχεδιαστή για άνετο ντύσιμο, το οποίο κέρδισε την εύνοιά του κατά τη διάρκεια του κατ΄οίκον περιορισμού, ήταν τα πλεκτά αλλά και μερικά σύνολα με flared pants σε έντονους ροζ τόνους. «Είναι όλα jersey. Έτσι είναι σαν ένα κοστούμι τζόκινγκ», είπε ο Olivier Rousteing.

Carolina Herrera

carolina-herrera-1.jpg

O Wes Gordon εξακολουθεί να πιστεύει στα event clothes. Τα γεγονότα όμως πλέον είναι διαφορετικά και οι αλλαγές αντικατοπτρίζονται στις δημιουργίες του για την άνοιξη που επρόκειτο να έρθει σε λίγους μήνες. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής που μετράει ήδη δυόμιση χρόνια παρουσίας στον οίκο είχε πει ότι θα παρουσιάσει δραματικά μανίκια, χρώματα αλλά και μοτίβα όπως το πουά. Ο «χαρακτήρας» των looks που δημιούργησε ήταν πιο νεανικός και απλός από τον συνηθισμένο, πάντοτε όμως με την αισθητική και τη χάρη του οίκου.

carolina-herrera-2.jpg



Τα μοντέλα που περπάτησαν στην πρώην Τράπεζα Williamsburg’s για τη φωτογράφιση της συλλογής, φορούσαν brogues και άλλα flat shoes. Αυτή ήταν και η πρώτη μεγάλη αλλαγή από τα συνηθισμένα. Plus, τα ψηλόμεσα παντελόνια που το μήκος τους σταματούσε πάνω από τον αστράγαλο αλλά και τα Rosemary’s Baby–era κομμάτια ήταν αισθητική που είδαμε πρώτη φορά από τον οίκο. Τα μαύρα φορέματα πάνω από το γόνατο ήταν επίσης σχέδια που κέντρισαν το ενδιαφέρον.

carolina-herrera-3.jpg

Ο ίδιος ο Gordon παραδέχτηκε ότι ήταν η αγαπημένη του συλλογή όλα αυτά τα χρόνια που εργάζεται για τον οίκο και πραγματικά δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του.

Elie Saab

ellie-saab.jpg

Μετά από μία τόσο δύσκολη κατάσταση για τον σχεδιαστή από τον Λίβανο –η έκρηξη πριν από μερικούς μήνες προκάλεσε καταστροφές στο ατελιέ και στο σπίτι του-, η γέννηση της πρώτης του εγγονής συνέπεσε με την ανάγκη του Saab να στηρίξει όσο ποτέ τη ready tο wear collection του με τίτλο « A new dawn».

Η παρουσίαση της νέας συλλογής δεν έγινε στο μικρό ατελιέ που διαθέτει ο οίκος στο Παρίσι αλλά έκανε το ντεμπούτο της στον digital κόσμο με μία ταινία που τάραξε τα νερά, βασισμένη σε στοιχεία τελετουργίας και γιορτής. Έλαβε χώρα στα βουνά Farqa, με τα μοντέλα να φοράνε αέρινα φορέματα, στολισμένα με την υπογραφή του, παρουσιάζοντας την ανάγκη για να γιορτάσουμε τη ζωή και να νιώσουμε μία αίσθηση ελευθερίας. Η συλλογή ήταν βασισμένη σε μία σειρά από χρώματα που υπάρχουν στη φύση, όπως το ροζ, το πράσινο, το λευκό και το κόκκινο.

ellie-saab-2.jpg


Αυτά που ξεχωρίζει ο ίδιος ο οίκος είναι οι τυρκουάζ δημιουργίες, στις οποίες υπάρχει ένα φόρεμα, εμπνευσμένο από την Ελλάδα θυμίζοντας έτσι το στιλ της Grace Kelly.

ellie-saab-3.jpg


Ο Elie Saab προβλέπει ότι το μέλλον θα αφορά την προσωπικότητα, την εξατομίκευση, τη χαρά και την απλότητα!

Κεντρική Φωτογραφία: Andrea Adriani / Gorunway.com