fbpixel

Search icon
Search
Παραδοθείτε στην ευχάριστη ατμόσφαιρα μιας ηλιόλουστης κατοικίας στο L.A.
INTERIORS

Παραδοθείτε στην ευχάριστη ατμόσφαιρα μιας ηλιόλουστης κατοικίας στο L.A.

Κάθε χώρος της αντανακλά τα χρώματα και το concept αγαπημένων ταινιών των ιδιοκτητών της


Προσωπική αισθητική κουλτούρα και άνετη διάθεση αποτελούν τα δύο κεντρικά στοιχεία, που μας θυμίζουν κάθε φορά τους λόγους, για τους οποίους παραμένουμε ερωτευμένοι με την ενέργεια του σπιτιού μας. Κάθε χώρος αποκαλύπτει τους κώδικες επικοινωνίας μας, το ύφος και τον συναισθηματισμό μας. Αυτή τη φορά, ταξιδεύουμε στο μακρινό LA και στην καταπράσινη γειτονιά Los Feliz, όπου συναντούμε μια οικογενειακή κατοικία, γεμάτη από φυσικό φως και χρώματα. Ιδιοκτήτες της είναι οι Emmy Raver-Lampman και Daveed Diggs, ένα ζευγάρι που έχει ιδιαίτερη αδυναμία στη vivid ατμόσφαιρα και τη μεσογειακή ταυτότητα του σπιτιού τους. Μετά από συνειδητή απόφαση, οι δυο τους θέλησαν να κάνουν το επόμενο βήμα στη διαμόρφωσή του. Τότε, κάλεσαν την πετυχημένη σχεδιάστρια Mandy Cheng, με το κύριο αίτημα να απομακρύνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του λευκού χρώματος από τους τοίχους. Οι ίδιοι επέμεναν σε κάτι ήρεμο και διακριτικά κομψό, χωρίς να ξεπερνάει τα όρια του μουντού. 

The authentic identity 

20220917-mc-courtneylilly2019-1.webp
Είναι πολύ σημαντικό να συγχέονται οι απόψεις ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και στους designers. Έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι αισθητικές τους "γραμμές", όπως και η φιλοσοφία ζωής τους ταίριαξαν απόλυτα. Η Cheng ήθελε να φέρει στην επιφάνεια pieces, που ανήκουν στο παρελθόν του σπιτιού και τα οποία πίστευε ότι θα συμβάδιζαν άρτια με την αισιοδοξία, που αποπνέει το ζευγάρι. Το πρώτο δωμάτιο, στο οποίο "παρενέβη" ήταν το living room, στους τοίχους του οποίου εφάρμοσε ένα ρωμαϊκό πηλό τερακότα, υλικό, το οποίο έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους πελάτες της. 
20220917-mc-courtneylilly201.webp

Το στοιχείο, όμως, που απεδείχθη "θησαυρός" ήταν τα αυθεντικά πλακάκια σε γήινες αποχρώσεις, τα οποία αποκαλύφθηκαν όταν αφαίρεσαν την μπογιά που είχε χρησιμοποιήσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Ένα μικρό πλακάκι κάθε φορά και από κάτω έβγαιναν στο φως κομψοτεχνήματα περασμένης εποχής, που ανέδειξαν την αυθεντική ταυτότητα αυτής της κατοικίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι κορνιζαρισμένες αφίσες vintage ταινιών και τα εκλεπτυσμένα ράφια του 20ού αιώνα.

20220917-mc-courtneylilly2015.webp

Προχωρώντας στον χώρο της κουζίνας, τα fresh χρώματα καταφέρνουν να κάνουν τη διαφορά, αφηγούμενα τις δικές τους ρομαντικές ιστορίες. Η ξεχωριστή απόχρωση της ταπετσαρίας θυμίζει φασκόμηλο και δροσερά αρώματα ανοιξιάτικου λιβαδιού, κάνοντας ιδιοκτήτες και επισκέπτες να αισθάνονται άνετα. Το ατμοσφαιρικό σκηνικό έρχεται να συμπληρώσει ένα περίτεχνο χαλί σε βαθύ μωβ χρώμα, καθώς και οι χρυσές κουρτίνες. Για να χαρίσει ακόμη μεγαλύτερο βάθος στην οροφή του χώρου, ο τεχνίτης της Cheng εγκατέστησε διακοσμητικά από καρυδιά, τα οποία συμπληρώνουν την τραπεζαρία σε απόλυτη αρμονία και ισορροπία. Από το γοητευτικό αυτό περιβάλλον δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι κομψές γαλλικές πόρτες, οι οποίες οδηγούν στην πίσω αυλή και στον ξενώνα. Ένα ανθισμένο σύμπαν αποκαλύπτεται όταν κάποιος τις ανοίξει. 

Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!

Source: Architectural Digest

Photo credits: Madeline Tolle