fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Over 40s: 6 συμβουλές μακιγιάζ που είναι ιδανικές για εσάς

Ένας εύκολος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια


Over 40s: 6 συμβουλές μακιγιάζ που είναι ιδανικές για εσάς

Τα tips στο μακιγιάζ για τις γυναίκες άνω των 40 είναι απόλυτα απαραίτητα. Είναι αυτές που για χρόνια ακολουθούν παρόμοια μοτίβο, αυτές που δεν βλέπουν όλες τις νέες τάσεις μέσα από το TikTok και αυτές που πολλές φορές κάνουν λάθη που θα μπορούσαν -με μικρές αλλαγές- να μετατραπούν σε κάτι αψεγάδιαστο. Εδώ που οι λεπτές γραμμές να έχουν κάνει την εμφάνιση τους και η βιομηχανία του beauty έχει αφιερώσει τα καλύτερα προϊόντα της, ήρθε η στιγμή αν ανήκετε στις over 40 να βρείτε τις δικές σας λύσεις.

Όλοι μιλάνε για αντιγήρανση αλλά εδώ θα βρείτε τα απόλυτα tips για μακιγιάζ. 

1. Τοποθετήστε blush στα "μήλα" του πρόσωπό σας

gwyneth-paltrow.jpg

Αντιμετωπίστε τη βαρύτητα εφαρμόζοντας το ρουζ στο πάνω μέρος των ζυγωματικών σας με μια ελαφρώς ανοδική κίνηση. Προσέξτε ιδιαίτερα το χρώμα που θα βάλετε καθώς με την πάροδο του χρόνου, αλλά και με τις αλλαγές των εποχών μπορεί να αλλάζει ο τόνος του δέρματος σας. Οπότε πρέπει να γνωρίζετε αν τα ζεστά ή δροσερά χρώματα θα λειτουργήσουν καλύτερα για εσάς.

2. Μην ξεχνάτε τα φρύδια σας

Τα καλά νέα είναι ότι καθώς ωριμάζετε, πιθανότατα δεν χρειάζεται να βγάζετε τα φρύδια σας τόσο πολύ. Αλλά θα πρέπει επίσης να αρχίσετε να τα γεμίζετε. Αν και οι περισσότερες γυναίκες παραλείπουν αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό να αλλάξετε την νοοτροπία σας και να βρείτε προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να τα τονίσετε. Αυτό, καθώς με αυτό τον τρόπο θα είναι πολύ πιο εύκολο να δώσετε έμφαση στο πάνω μέρος του προσώπου και στην ανόρθωση. 

3. Συνεχίστε να δίνετε σημασία στη σκιά

Η περιοχή των βλεφάρων σας αλλάζει, αλλά μπορείτε να "ανοίξετε" τα μάτια σας χρησιμοποιώντας μια ελαφρύτερη, γυμνή σκιά στο καπάκι και κάτω από την αψίδα του φρυδιού. Βάλτε έναν μεσαίο έως σκούρο τόνο στην άκρη και στη μέση πείτε "ναι" στις ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Βοηθά επίσης το να σχηματίσετε ένα νοητό επτά στην εξωτερική γωνία του ματιού σας και από αυτό να κάνετε blend στο υπόλοιπο μέρος. 

4. Αποφύγετε τα lipsticks που αφυδατώνουν

Σίγουρα όλοι επηρεάζεστε από τις διαφημίσεις  και από τις τάσεις σε κάποιο βαθμό. Παρόλα αυτά οι κλασικές επιλογές μερικές φορές είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Το να μην επιλέγετε αρκετά φωτεινά χρώματα κραγιόν με λάμψη μπορεί να είναι λάθος καθώς αυτά θα κολακέψουν τα χείλη σας και θα τα διατηρούν ενυδατωμένα. Τα matte κραγιόν και οι nude επιλογές μπορούν να σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερες.  

trace-eliss-ross.jpg


5. Κρατήστε το eyeliner

Πολλές από εσάς παραιτούνται από το eyeliner επειδή είναι πολύ πιο δύσκολο να εφαρμοστούν όταν δεν μπορούν να το δείτε όπως και στο παρελθόν. Αλλά το eyeliner δίνει υπέροχο ορισμό στα μάτια με μερικές μόνο κινήσεις, κάνοντας κάθε εμφάνιση μοναδική. Το πινέλο καθιστά την εφαρμογή πολύ πιο εύκολη και το αποτέλεσμα είναι μια πολύ όμορφη, απαλή εμφάνιση. 

6. Πείτε "ναι" σε μια Buffer Brush 

Η διαδικασία εφαρμογής είναι εξίσου σημαντική με τα ίδια τα προϊόντα. Η χρήση μιας μαλακής ρυθμιστικής βούρτσας για να εφαρμόσετε το foundation θα σας αφήσει με ένα λείο αποτέλεσμα που δε θα καταλήξει σε λεπτές γραμμές. Η ακρίβεια και η εξαιρετική κάλυψη θα σας χαρίσουν τον τέλειο καμβά για να δημιουργήσετε -τελικά- όλο το υπόλοιπο αποτέλεσμα. 

 Tone up

Tone up

Soft Pinch, Liquid Blush, Rare Beauty, Sephora

BUY ME
 Chestnut lovers

Chestnut lovers

Brow Perfecting Pencil, Tom Ford, Attica

BUY ME
 5-Color

5-Color

Pure Color Envy, Estee Lauder, Hondos Center

BUY ME
 Love bouquet

Love bouquet

Kiss Kiss Shine Bloom, Guerlain, Sephora

BUY ME
 Black magic

Black magic

Matte Signature Liquid Eyeliner, L'Oreal Paris, Attica

BUY ME
 Perfect fit

Perfect fit

Hasu Fude Foundation Brush, Shiseido, Hondos Center

BUY ME