fbpixel

Search icon
Search
Ό,τι πιο νέο «τρέχει» τώρα στην Αθήνα και δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής σας
ARTS & CULTURE

Ό,τι πιο νέο «τρέχει» τώρα στην Αθήνα και δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής σας

Οι πιο updated προτάσεις γι' αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα είναι εδώ


Αθήνα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μια μίνι απόδραση, καθώς οι πρώτες ημέρες του καλοκαιριού εκεί γεμίζουν με τις πιο updated προτάσεις για κάθε στιγμή και για όλα τα γούστα. Από νέα ανοίγματα μέχρι εκθέσεις και πολιτιστικά δρώμενα, η αθηναϊκή σκηνή εμπλουτίζεται με γεγονότα κι εμπειρίες που δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής σας, είτε είστε κάτοικοι είτε απλώς επισκέπτες στην πρωτεύουσα.

Κρατήστε σημειώσεις...

For Theater Lovers


«Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» στο Κηποθέατρο Παπάγου

photo-28974.jpg

Το νουάρ αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά, το έργο που με την πλοκή του ανατρέπει τα πάντα και κόβει την ανάσα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Το έργο «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» αποτελεί διασκευή του έργου «Το Διπλό Παιχνίδι» του Ρ. Τομά, ενός από τα πιο δημοφιλή έργα του πολυβραβευμένου συγγραφέα. Οι καταιγιστικές εξελίξεις και οι ανατροπές πυροδοτούν το σασπένς και την ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή. Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Γιώργος Γεροντιδάκης, Πάνος Σταθακόπουλος.

Info: Κηποθέατρο Παπάγου (Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς), 28 Ιουνίου στις 21:00.

«Η Σπασμένη Στάμνα» του Heinrich von Kleist στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης

879100.jpg

Μια από τις πιο γνωστές και αγαπητές στο κοινό κωμωδίες της ευρωπαϊκής δραματουργίας παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι η εταιρεία Μέθεξις, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη. «Η Σπασμένη Στάμνα» του Heinrich von Kleist, γράφτηκε το 1806 με θέμα τον λανθασμένο τρόπο που ασκείται η δικαιοσύνη από τους λειτουργούς της. Η πλοκή του έργου περιστρέφεται γύρω από μια δίκη σε μια αίθουσα επαρχιακού δικαστηρίου. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Τζόυς Ευείδη, Αργύρης Αγγέλου, Λίλη Τσεσματζόγλου, Γιώργος Στριφτάρης, Βασίλης Γιακουμάρος, Βασίλης Πουλάκος. 

Info: Δημοτικό Θέατρο Άλσους, Δ. Κιντής (Γαρδίκη και Σμόλικα), 28 Ιουνίου στις 21:15.

«Τέλειοι Ξένοι» του Paolo Genovese στο Βεάκειο Θέατρο

kjfhvgt1-640x412.jpg

Επτά φίλοι συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική». Και σαν να μην έφταναν οι τρεις ζωές, έχει και Πανσέληνο. Σκηνοθεσία: Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Πυρπασόπουλος. Μετάφραση/Απόδοση: Ελεονώρα Μελέτη. Παίζουν: Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Χρανιώτης, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Κάππας, Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ, Μένη Κωνσταντινίδου, Σοφία Μανωλάκου και στον ρόλο της μικρής κόρης την Αλίκη Κακολύρη.

Info: Βεάκειο θέατρο (Λόφος Προφήτη Ηλία), 29 Ιουνίου στις 21:00.


Music Nights


Κωστής Μαραβέγιας στον Κήπο του Μεγάρου

25e9a82a6e6a42adb5de8d64485bbf73.jpg

O Κωστής Μαραβέγιας δίνει και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού του στον Κήπο του Μεγάρου. Αυτήν τη φορά υπόσχεται συναυλία σε ρυθμό beach party μεταμορφώνοντας με τα τραγούδια και τις μουσικές του το γκαζόν σε άμμο και τα δέντρα σε αλμιρίκια και κέδρους.

Info: Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη), 28 και 29 Ιουνίου στις 21:00.

Release Athens 2024: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

bill-news.webp

Το Release Athens 2024 παρουσιάζει τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Σάββατο 29 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Ο σπουδαίος ερμηνευτής, ο οποίος έχει σημαδέψει την ελληνική δισκογραφία με τη φωνή και τα τραγούδια του, θα πραγματοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο ξεχωριστές εμφανίσεις της πλούσιας καριέρας του. Από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μετράει περισσότερα από 50 χρόνια σταθερής παρουσίας στη δισκογραφία και έχει αποκτήσει εκατομμύρια θαυμαστές, κάθε ηλικίας και από κάθε φάσμα της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Info: Πλατεία Νερού Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου (Λεωφόρος Ποσειδώνος - ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley), 29 Ιουνίου στις 18:30.

Γιάννης Χαρούλης Καλοκαίρι 2024 στο Κατράκειο Θέατρο

giannis-haroulis-profile.jpg

Ο Γιάννης Χαρούλης για ακόμη ένα καλοκαίρι θα μας ενώσει με τη μουσική του κάτω από τον έναστρο ουρανό. Από το χθες μέχρι το σήμερα, με αγαπημένα τραγούδια μπλεγμένα όπως πάντα με τις βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης, θα μας ταξιδέψει σε άλλους τόπους, θα μας συγκινήσει και θα μας χαρίσει υπέροχες βραδιές. Το πάθος και η φλόγα του θα φωτίσουν τα βράδια μας, σε μια γιορτή που όλοι θα θυμόμαστε. Το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, ο Γιάννης Χαρούλης με το λαούτο του θα μας αγκαλιάσει και θα μας συνεπάρει με τις μελωδίες του, τους στίχους του και τον ηλεκτρισμό του.

Info: Κατράκειο Θέατρο (Πάροδος Ακροπόλεως), 29 Ιουνίου στις 21:00.

Ελευθερία Αρβανιτάκη live στο Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου

arvanitaki-edited-2.jpg

H φωνή της χαράς, της νοσταλγίας, του ουρανού, του χορού: είναι η φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και το καλοκαίρι του 2024 γίνεται το εισιτήριό μας σε ένα ταξίδι στο παρελθόν και μία βόλτα στο μουσικό μας παρόν. Μαζί της ο Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Info: Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου (Λεωφόρος Κηφισίας 219), 1 Ιουλίου στις 21:00.

Ο Sting έρχεται ξανά στο Ηρώδειο

sting-photo-andrew-sherman-102.jpg

Ο Sting επιστρέφει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για δύο συναυλίες στις 5 και 6 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, στη σκιά της Ακρόπολης. Ο Sting, συνοδευόμενος από μια ηλεκτρική ροκ μπάντα, ετοιμάζεται να προσφέρει μια ενθουσιώδη και δυναμική εμφάνιση, παρουσιάζοντας τα πιο αγαπημένα του τραγούδια κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης του καριέρας τόσο ως μέλος των Police όσο και ως σόλο καλλιτέχνης. Το setlist θα περιλαμβάνει διαχρονικά και πλέον κλασικά τραγούδια όπως τα "Fields of Gold", "Roxanne", "Every Breath You Take", "Message in a Bottle", μεταξύ πολλών άλλων από τα εμβληματικά του τραγούδια. Οι πρόσφατες εμφανίσεις του Sting έχουν αποθεωθεί ως "μαθήματα μαεστρίας" από την εφημερίδα The Times (UK), με τον ίδιο να χαρακτηρίζεται ως «σπουδαίος» από την The Guardian για την υπέροχη ποπ περσόνα του.

Info: Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου), 5 και 6 Ιουλίου στις 21:00.


New in Town


Deos Athens

rooftop-1024x1024.jpg

Το Deos είναι ένα γαστρονομικό καταφύγιο ψηλά πάνω από την Αθήνα, στον εμβληματικό Πύργο του Απόλλωνα. Με εκπληκτική θέα στην πόλη, το Deos προσφέρει απαράμιλλη απόλαυση και χαλάρωση. Από το εξαίσιο brunch μέχρι φανταστικό dinner, οι χώροι που επιμελήθηκε ο interior designer Στράτος Χιωτέλης, σας βυθίζουν σε έναν κόσμο γεύσεων. Χαλαρώστε στη βεράντα του τελευταίου ορόφου, πιείτε coktails δίπλα στην πισίνα καθώς δύει ο ήλιος και ζήστε τη στιγμή!

Info: Λουίζης Ριανκούρ 64.

Four Ηands

preparations-open-now-until-sold-out.jpg

Ένα νέο burger spot κατέφθασε στην Αθήνα, στο Athens Street Hub, κι έχει την υπογραφή δύο σεφ που είναι βραβευμένοι με αστέρι Michelin, των Θάνου Φέσκου και του Γιώργου Παπαζαχαρία, οι οποίοι βρίσκονται και πίσω από την κουζίνα  του Delta στο ΚΠΙΣΝ. Ο χώρος είναι τόσο cozy γι' αυτό και μετατρέπεται στο απόλυτο meeting point, ενώ πρόκειται για ένα project που αναβαθμίζει την έννοια του street food και σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσετε.

Info: Κεραμεικού 111.