fbpixel

Search icon
Search
Oscars' latest predictions: Όσα γνωρίζουμε για τα μεγάλα φαβορί της φετινής διοργάνωσης
ARTS & CULTURE

Oscars' latest predictions: Όσα γνωρίζουμε για τα μεγάλα φαβορί της φετινής διοργάνωσης

Brendan Fraser και Austin Butler φαίνεται πως συνεχίζουν τη διαδρομή της επιτυχίας με αφετηρία τις Χρυσές Σφαίρες


Η μεγάλη γιορτή του σινεμά καταφθάνει στις 12 Μαρτίου και είμαστε, ήδη, σε αναμονή όλων των τελευταίων εξελίξεων. Η 95η τελετή των Oscars έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Dolby Theatre, τη διαχρονική έδρα του θεσμού, στο Los Angeles. Θα παρουσιαστεί όπως κάθε χρονιά από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών μέσω απευθείας μετάδοσης από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Πριν λίγες ημέρες, η διοργάνωση προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση των τελικών υποψηφιοτήτων μέσα από τη δημοσίευση μιας εκτενούς και πλήρως αναλυτικής λίστας, στην οποία περιλαμβάνονται πολλά υποσχόμενα ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.  

Η ενότητα "Variety Awards Circuit" του ομώνυμου δημοφιλούς περιοδικού, οργανώθηκε και φέτος, ακολουθώντας μια σειρά από έγκυρες και ποσοτικές έρευνες σχετικές με τις προβλέψεις των awards, υπό την επιμέλεια του ανωτέρου συντάκτη βραβείων του magazine, Clayton Davis. Κάθε Πέμπτη τα δεδομένα ανανεώνονται, με βάση πάντα τις συνεχείς μετρήσεις. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα πρόσφατα στοιχεία της τρέχουσας κούρσας, 5 είναι τα μεγάλα φαβορί της φετινής διοργάνωσης, τα οποία, μάλιστα, είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά. 

Let's find out...

Brendan Fraser

the-whale-header.jpg

Μας συγκίνησε μέσα από την ειλικρινή του ομιλία στα Critics Choice Awards, λίγο μετά τη βράβευσή του ως καλύτερος ηθοποιός, με αφορμή την ερμηνεία του στη δραματική ταινία The Whale, που αφορά στη ζωή ενός μοναχικού δασκάλου που ζυγίζει 272 κιλά. Με τρεμάμενη φωνή, μοιράστηκε με το κοινό τον δικό του αγώνα όσον αφορά την καριέρα του στην υποκριτική: «Μου πήρε 32 χρόνια για να φτάσω εδώ». Μετά τις πρόσφατες προβλέψεις των Oscars, η συμμετοχή του βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου. 

Austin Butler

qhnptzpu6xhvehrgdcjmwm-wMXd7.jpg

Πριν από μερικές εβδομάδες, στη φετινή διοργάνωση των Golden Globe Awards, ο 31χρονος ηθοποιός, Austin Butler, κατέκτησε το πρώτο του βραβείο, (Χρυσή Σφαίρα) καλύτερης ερμηνείας ηθοποιού δραματικής ταινίας για τον ομώνυμο ρόλο του στην ταινία Elvis του Baz Luhrmann. Είναι γεγονός ότι η επιτυχημένη του διαδρομή αναμένεται να επισφραγιστεί και στην τελετή των Oscars.

Colin Farrell

thumb-2ccb8a75-ee7e-409e-89a2-40c5b3f02e99.jpg

Έχει αρκετές βραβεύσεις στο βιογραφικό του, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει το συγκεκριμένο βραβείο. αυτή τη φορά, ο Colin Farrell διεκδικεί για πρώτη φορά Οscar Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία The Banshees of Inisherin. Σύμφωνα με το Independent δήλωσε ότι είναι «μεγάλη τιμή» και έστειλε «θερμά συγχαρητήρια» στους συνυποψήφιούς του.

Bill Nighy

mv5bnjlmmwixzjktyjizns00yti1lthhogitmdm0n2jjyjk0mmnlxkeyxkfqcgdeqwfybm8-at-v1.jpg

Ο 73χρονος Bill Nighy, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο σε ρομαντικές κωμωδίες, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων Love Actually και About Time, είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί φέτος με αφορμή την ερμηνεία του στην τελευταία του ταινία Living. Σε δήλωσή του στο πρακτορείο ειδήσεων PA, ο ίδιος δήλωσε: «Όλοι όσοι σχετίζονται με το Living αισθάνονται τιμή για την υποψηφιότητα της Ακαδημίας και είναι ευγνώμονες.»

Paul Mescal

e3176c4d-ce4a-4b08-9b91-927c57f1c97e-533166e3.webp
Ο 26χρονος πρωταγωνιστής του Normal People, είναι υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο του στην ταινία After sun. Σύμφωνα με τα tabloids, o Paul Mescal φαίνεται πως γιόρτασε την υποψηφιότητά του παρέα με αγαπημένα του πρόσωπα σε μια χαλαρή βραδινή έξοδο. 
Πέρα, όμως, από τις παραπάνω ανδρικές συμμετοχές, που βρίσκονται στην κορυφή, έρχεται να προστεθεί το όνομα της δημοφιλούς Μαλαισιανής ηθοποιού, Michelle Yeoh για την ερμηνεία της στο comedy film, “Everything Everywhere All At Once”.
https-cdnsanityio-images-xq1bjtf4-production-8233d9c057e131152eb7265002c04915b0681391-6000x4000-h-2023.webp

Η ίδια έλαβε το βραβείο "Καλύτερης ηθοποιού" στις φετινές Χρυσές Σφαίρες. Η αναγνώριση δεν πέρασε απαρατήρητη από την Yeoh, της οποίας η δεκαετής καριέρα στο Hollywood ξεκίνησε με την ταινία του James Bond, "Tomorrow Never Dies" το 1997 και το βραβευμένο με Oscar δράμα πολεμικών τεχνών "Crouching Tiger, Hidden Dragon" του Ang Lee το 2000. Η ίδια είναι η πρώτη Ασιάτισσα υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού.

We are waiting for the next infos...