fbpixel

Search icon
Search
Orient Express: Το μυθικό όνομα παρουσιάζει το πιο luxurious ιστιοφόρο στον κόσμο
DESIGN NEWS

Orient Express: Το μυθικό όνομα παρουσιάζει το πιο luxurious ιστιοφόρο στον κόσμο

Το Orient Express Silenseas πρόκειται να κατακτήσει τον κόσμο των πολυτελών θαλάσσιων ταξιδιών


Πρωτοπόροι στα luxurious ταξίδια με τρένο από τον 19ο αιώνα, το όνομα Orient Express αποτελεί συνώνυμο της πολυτέλειας και του slow traveling. Σήμερα, η κορυφαία εταιρία αφήνει πίσω της την αποκλειστικότητα από τις σιδερένιες ράγες και στρέφει την πλώρη της προς την ανοιχτή θάλασσα, εγκαινιάζοντας μια νέα πλωτή εποχή πολυτελών ταξιδιών - το Orient Express Silenseas.

Πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα - το μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο, το οποίο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του κολοσσού του hospitality και ιδιοκτήτη της Orient Express Accor και της Chantiers de l'Atlantique (μιας γαλλικής ναυπηγικής εταιρείας). Με αιολική πρόωση «στερεού πανιού» σε συνδυασμό με ένα υβριδικό σύστημα που τροφοδοτείται με υγροποιημένο αέριο, θα αρχίσει να οργώνει τις θάλασσες το 2026, ελπίζοντας ότι θα καταρρίψει πολλές περιβαλλοντικές ανησυχίες που σχετίζονται με τα κρουαζιερόπλοια.

960x0-TikRK.jpg

Με μήκος 220 μέτρα, το Orient Express Silenseas διαθέτει χώρο για 54 σουίτες των 70 τετραγωνικών μέτρων, αλλά φυσικά υπάρχει και πάντα η επιλογή της προεδρικής σουίτας των 1.415 τ.μ., η οποία διαθέτει επίσης μια μεγάλη ιδιωτική βεράντα. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν επίσης δύο πισίνες, δύο εστιατόρια και ένα speakeasy bar. Το καλύτερο; Το ιστιοφόρο θα διαθέτει ένα υπερσύγχρονο αμφιθέατρο, καθώς κι ένα ιδιωτικό στούντιο ηχογράφησης, όπου οι τυχεροί επιβάτες μπορεί να αισθάνονται μουσικοί!

«Με το Orient Express Silenseas, ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας... Αυτό το εξαιρετικό ιστιοπλοϊκό σκάφος, με ρίζες στην ιστορία της Orient Express, θα προσφέρει απαράμιλλες υπηρεσίες και εκλεπτυσμένους χώρους interior design, που θυμίζουν τη χρυσή εποχή των μυθικών κρουαζιέρων», σχολίασε ο Sébastien Bazin, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Accor. «Η καινοτομία βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του υπερσύγχρονου πλοίου που θα φέρει επανάσταση στον κόσμο της ναυτιλίας με νέες τεχνολογίες, που ανταποκρίνονται στις σημερινές προκλήσεις της βιωσιμότητας. Είναι ένα δημιούργημα σχεδιασμένο για να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα, μια βιτρίνα για το καλύτερο γαλλικό savoir-faire.» 

1200x-1-RttoV.jpg

Το Orient Express Silenseas θα πλέει στη Μεσογειακή Ριβιέρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κάνοντας στάσεις στους πιο γοητευτικούς προορισμούς της Ευρώπης - Portofino, Capri και Saint Tropez - πριν διασχίσει τον Ατλαντικό για τα νησιά της Καραϊβικής το χειμώνα.

Εμπνευσμένο από τη Χρυσή Εποχή της Γαλλικής Ριβιέρας, θα αναβιώνει την ένδοξη εποχή που συγγραφείς, καλλιτέχνες, ζωγράφοι, πριγκίπισσες και σταρ του κινηματογράφου περνούσαν χρόνο ανάμεσα στο Monte Carlo, τις παραλίες του Saint Tropez, το Cap d'Antibes, τις Κάννες και τη θρυλική Croisette. Ένα σύμβολο φινέτσας που χρωματίζεται με εξαιρετική ανεμελιά και με τη χαρά της ζωής, προσκαλώντας τους φιλόδοξους επισκέπτες σε ακραίες περιπέτειες.

20express-jan23-global-a920dangeac20martin20for20express2020yacht20aerial.webp

Αφιερωμένο στους καλλιτέχνες και τον πολιτισμό, το Orient Express Silenseas θα προσκαλέσει τους επίδοξους επιβάτες να ζήσουν απίστευτες παραστάσεις στο αμφιθέατρο-καμπαρέ του. Αυτή η μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, με οδηγό τους ανέμους, θα περιλαμβάνει επίσης θεραπείες spa, συνεδρίες διαλογισμού και μοναδικές εξερευνήσεις μέσω ενδιάμεσων στάσεων για την ανακάλυψη πολιτιστικών θησαυρών που θα επιτρέπουν στην ολοκληρωτική αποσύνδεση από την πραγματικότητα και ένα άτυπο πάγωμα του χρόνου!

Ready to sail?

Kεντρική φωτογραφία: Martin Darzacq