fbpixel

Search icon
Search
Οργάνωση μπάνιου: 10 tips από τη Marie Kondo
LIFE & CAREER

Οργάνωση μπάνιου: 10 tips από τη Marie Kondo

Όλα έχουν να κάνουν με τις καλύτερες λύσεις αποθήκευσης


Εάν υπάρχει ένα μέρος που όλοι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, τότε αυτό είναι το μπάνιο. Αμέτρητα προϊόντα μακιγιάζ, λοσιόν για κάθε σημείο του σώματος, εξαρτήματα μαλλιών και αμέτρητα απαραίτητα είδη υγιεινής σε αρκετό απόθεμα για 2 χρόνια είναι μια μικρή περιγραφή όλων αυτών που θα ήθελε η κάθε γυναίκα να μπορεί να διαθέτει. Για τη guru της οργάνωσης Marie Kondo, λοιπόν, αυτό το σημείο είναι πάντα η μεγαλύτερη πρόκληση. 

Με τα δικά της tips μπορείτε να διατηρήσετε τα πάντα σε τάξη και να βελτιστοποιήσετε τις επιφάνειες και το χώρο που διαθέτετε. Οι παρακάτω έξυπνες συμβουλές αποθήκευσης, λοιπόν, θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το μπάνιο σας, μεγάλο ή μικρό.

1. Corner Units

organosi-mpaniou-34.jpg

Όταν δεν πολύ αποθηκευτικό χώρο από το νεροχύτη, επιλέξτε μια λεπτή γωνιακή μονάδα για να "στεγάσετε" όλα τα άμεσα απαραίτητα. Μάλιστα, αν βρείτε και κάποιο έπιπλο που περιστρέφεται τότε αυτό ιδανικά θα μπορέσει να καλύψει ακόμη μεγαλύτερες ανάγκες σας. Λειτουργήστε εργονομικά για να δείτε τα τέλεια αποτελέσματα.

2. Hooks

organosi-spitioi-10.jpg

Τα κρεμαστά αγκιστράκια ιδανικά για αξεσουάρ και για λευκά είδη διατηρούν τους οριζόντιους χώρους και τις επιφάνειες άδειες από επιπλέον αντικείμενα. Ακόμη, προσθέτουν μια μικρή αισθητική διάσταση στους τοίχους, ενώ εξασφαλίζουν επίσης ότι τα λευκά είδη μπάνιου είναι στεγνά όταν πηγαίνετε να τα πιάσετε. Παρόλα αυτά μη το παρακάνετε και διατηρήστε μια ισορροπία στους πόσους θα χρησιμοποιήσετε.

3. Trays

organosi-mpaniou-9.jpg

Χρησιμοποιήστε δίσκους για μια τακτοποιημένη εμφάνιση -όχι μόνο σας βοηθούν να παραμείνετε οργανωμένοι, αλλά προσθέτουν στυλ στο χώρο σας. Πάρτε έμπνευση από τις αμέτρητες εικόνες στο pinterest και κάντε μια κομψή προσθήκη στο χώρο σας. Μπορείτε να βάλετε τα αγαπαμήνα σας αρώματα ή τις πιο όμορφες συσκευασίες μακιγιάζ.

4. Plastic Organizers

oragnosi-mpaniou-8.jpg

Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά πλαστικά κουτιά οργάνωσης. Τόσα πολλά που αν μπείτε στον κόπο να τα ψάξετε, δε θα ξέρετε ποιο να διαλέξετε. Δοκιμάστε αυτό το χόμπι και θα δείτε πως θα μπορέσετε μέσα σε μερικά μόλις εκατοστά να χωρέσετε βερνίκια νυχιών, σκιές ματιών, πινέλα, τσιμπιδάκια και οτιδήποτε άλλο στοιβαζόταν μέσα στα συρτάρια σας χωρίς οργάνωση. Μάλιστα, κάνοντας αυτή τη διαδικασία που προτείνει η Marie Kondo θα δείτε πως πολλά από όσα ήδη έχετε, θα μπορέσετε να τα ξεφορτωθείτε καθώς δε σας εξυπηρετούν πια. 

5. Medicine Cabinets

organosi-mpaniou-7.jpg

Βρείτε χώρο ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει. Αυτό σημαίνει οτι μπορείτε να επιλέξετε ένα καθρέφτη που διαθέτει ενσωματωμένο ντουλάπι αντί για έναν καθρέφτη που απλώς ακουμπά στον τοίχο. Όταν η συζήτηση έρχεται στην οργάνωση του σπιτιού οι πιο απλές λύσεις είναι αυτές που θα σας οδηγήσουν στον επιθυμητό αποτέλεσμα. Με αυτό τον τρόπο φυσικά, όλα τα καλλυντικά σας θα παραμένουν "κρυφά" και η ματιά σας στο χώρο δε θα σταματά ποτέ. Όσα περισσότερα πράγματα έχετε εκτεθειμένα τόσο αυξάνετε η οπτική ρύπανση. 

6. Hot Tool Organizer

organosi-mpaniou.jpg

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σε κάθε σπίτι είναι τα περιττά καλώδια που μπλέκονται μεταξύ τους. Ήρθε η στιγμή να φερθείτε έξυπνα και να αγοράσετε ένα τέλειο προϊόν στο οποίο θα μπορείτε να αποθηκεύετε τη βούρτα, το πιστολάκι αλλά και τη μασιά σας. Βάλτε τέλος στην ταλαιπωρία του να τα συσσωρεύετε σε ένα ράφι. 

7. Wall Shelves

organosi-mpaniou-5.jpg

Ο χρόνος που σπαταλάτε σε ένα μικρό μπάνιο είναι η χειρότερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε. Για αυτό το λόγο τολμήστε να επιλέξετε ένα ιδιαίτερο ράφι σε στύλ που σας ταιριάζει και επενδύστε σε αυτό ώστε να τοποθετήσετε πάνω του το μακιγιάζ ή ακόμη και τα αγαπημένα σας φυτά που θα αλλάξουν την αισθητική του χώρου. 

8. Bar Carts

organosi-mpaniou-1.jpg

Αυτό το καλάθι μπορεί να περιέχει όλα τα απαραίτητα, αλλά μπορείτε να το βγάζετε και μόνο όταν έχετε επισκέψεις ώστε να κάνει το μπάνιο πιο ευπαρουσίαστο. Χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο για τις πετσέτες σας και ένα άλλο για σαπούνι και άλλα προϊόντα. Είναι επίσης ένα καλό μέρος για τα φυτά εσωτερικών χώρων για να δώσετε ένα φυσικό τόνο στο δωμάτιο. 

9. Shower Caddies

organosi-mpaniou-2.jpg

Ένα κρεμαστό ράφι δεν σημαίνει πως θα είναι μια βαρετή σύνθεση μετάλλου. Μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις δικές απαιτήσεις και στο δικό σας μπάνιο. Τοποθετήστε εκεί όλα τα απαραίτητα αλλά περιοριστείτε σε αυτά που χρησιμοποιείτε και μη βάζετε 2 ή 3 κουτιά σαμπουάν. Άλλωστε, πάντα ο στόχος της Marie Kondo είναι να απομακρύνει το οπτικό clutter. 

10. Glass Tumblers or Jars

organosi-spitiou-4.jpg

Κάντε τις μπάλες από βαμβάκι και τις μπατονέτες βασικό κομμάτι της διακόσμησής σας σε αυτά τα όμορφα γυάλινα βάζα. Με αυτό τον τρόπο όλα θα μοιάζουν πιο ομοιόμορφα και το λευκό χρώμα που αποτελεί σημάδια ευεξίας και αγνότητας θα μπει στο χώρο σας. Και το κυριότερο; Αυτά τα τόσο χρηστικά αντικείμενα θα φύγουν μέσα από τα επιβαρυμένα ράφια.