fbpixel

Search icon
Search
Οργάνωση ντουλάπας για τον χειμώνα: Τα genious hacks των experts που πρέπει να γνωρίζετε
INTERIORS

Οργάνωση ντουλάπας για τον χειμώνα: Τα genious hacks των experts που πρέπει να γνωρίζετε

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα


Το φθινόπωρο φέρνει αλλαγές στην καθημερινότητα και στους χώρους μας. Αφού εξετάσαμε τα βήματα για το πώς να καθαρίσουμε αποτελεσματικά το σπίτι μας πριν στρώσουμε χαλιά για τον χειμώνα που έρχεται, σειρά έχουν οι ντουλάπες. Η καθαριότητα και η σωστή οργάνωση αποτελούν το «Α» και το «Ω», αλλά σίγουρα υπάρχουν και κάποια ακόμα tips & tricks που χρειάζεται να γνωρίζετε.

Ανακαλύψτε τα παρακάτω...

Βήμα 1ο: Άδειασμα κι εκκαθάριση

Ξεκινήστε την οργάνωση αδειάζοντας κάθε χώρο της ντουλάπας σας. Ειδικά αν «μπλέκονται» ρούχα και αξεσουάρ από διαφορετικές εποχές, είναι απαραίτητο να αποφασίσετε ποια από αυτά θέλετε να κρατήσετε και ποια όχι. Καλό είναι να δωρίζετε τα κομμάτια, που πλέον δε νιώθετε την ανάγκη να φορέσετε και που είναι άθικτα στην ντουλάπα σας για πολύ καιρό. Έπειτα, προχωρήστε στη σωστή εκκαθάριση. Αξιοποιώντας διάφορους εύκολους τύπους αποθήκευσης, όπως είναι τα καλάθια, ξεχωρίστε καλοκαιρινά και χειμερινά, αντίστοιχα. 

shutterstock-1655708509-1-1.jpg

Βήμα 2ο: Ομαδοποίηστε τα ρούχα σας

Αυτό θα σας διευκολύνει να δείτε τι έχετε και να σχεδιάσετε ανάλογα τη φθινοπωρινή σας γκαρνταρόμπα. Αν έχετε περιορισμένο χώρο στη ντουλάπα σας, σκεφτείτε να αποθηκεύσετε τα εκτός εποχής ρούχα σε κάδους ή σε σακούλες που κλείνουν σε κενό αέρος. Αυτό θα απελευθερώσει χώρο για τα φθινοπωρινά σας ρούχα και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια τακτοποιημένη και οργανωμένη ντουλάπα.

Βήμα 3ο: Οργανώστε ανά χρώμα και περίσταση

Ο χειμώνας απαιτεί τζιν και πουλόβερ, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αφιερώσετε επιπλέον χώρο στη ντουλάπα σας για τα διπλωμένα είδη. Το πρόβλημα; Τα διπλωμένα ρούχα που εκτίθενται σε ράφια μπορεί να φαίνονται ακατάστατα σε μια στιγμή - το ψάξιμο για εκείνο το πλεκτό στο κάτω μέρος της στοίβας μπορεί να αφήσει τα υπόλοιπα σε αταξία. Διπλώστε τα τζιν και τα πουλόβερ σας, στοιβάζοντάς τα ανά πλύση και χρώμα, ώστε να βλέπετε εύκολα τι έχετε. Επιπλέον, όταν τα πράγματα είναι έτσι τακτοποιημένα, μπορείτε να τα βλέπετε καλύτερα και αυτό κάνει το ντύσιμο πολύ πιο εύκολο το πρωί.

shutterstock-2507366917.jpg

Βήμα 4ο: Βεβαιωθείτε πως η τοποθέτηση των ρούχων είναι σωστή και πρακτική

Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις κρεμάστρες και τα rails που έχει η ντουλάπα σας, καθώς όταν τα ρούχα είναι κρεμασμένα είναι τόσο πιο εύκολο να τα εντοπίσετε, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για φορέματα, πουκάμισα και παντελόνια. Μην ξεχνάτε βέβαια πως ορισμένα ρούχα "απαγορεύεται" να κρεμιούνται όπως τα βαριά και χοντρά σας knitwear κομμάτια, καθώς κρεμάνε και χάνουν το σχήμα τους. Αν δεν έχετε πολύ χώρο, τότε επενδύστε σε ειδικά διαχωριστικά, τα οποία θα βελτιστοποιήσουν το ήδη υπάρχον space.

Βήμα 5ο: Σειρά έχουν τα παπούτσια

Εξίσου σημαντική είναι η σωστή οργάνωση των παπουτσιών σας. Ακολουθήστε κι εδώ την ίδια τακτική: Ξεφορτωθείτε τα παλιά που δε χρησιμοποιείτε πλέον. Όπως έχει πει και η αγαπημένη μας Marie Condo, αν δεν κάνει spark joy, ήρθε η ώρα να το αποχωριστείτε - και το ίδιο ισχύει και για τα παπούτσια σας. Δοκιμάστε κάθε ένα από αυτά που θέλετε να κρατήσετε, κι ελέγξτε αν κάποιο χρειάζεται επισκευή ή καθαρισμό. Για να ξεχωρίζετε από τα κουτιά τους, κολλήστε ετικέτες περιγράφοντάς τα, ώστε να βρίσκετε πιο εύκολο αυτό που ψάχνετε κάθε φορά που φτιάχνετε ένα outfit.

19004f79e36fdc6a5f43799a427c1581-1.jpg

Βήμα 6ο: Μην παραλείψετε τα αρώματα

Εκτός από την καθαριότητα και την κατάλληλη οργάνωση της ντουλάπας σας, φροντίστε να κάνετε τον χώρο να μυρίζει υπέροχα. Προμηθευτείτε bottles και φακελάκια ή φτιάξτε μόνοι σας, χρησιμοποιώντας νότες λεβάντας, cotton και σανδαλόξυλου, που θα χαρίσουν την αίσθηση της φρεσκάδας στα ρούχα σας.