fbpixel

Search icon
Search
Opera Tables: Η εξαιρετική έκδοση για το art de la table ταξίδεψε στη μαγευτική Θεσσαλονίκη
PEOPLE & MOMENTS

Opera Tables: Η εξαιρετική έκδοση για το art de la table ταξίδεψε στη μαγευτική Θεσσαλονίκη

Ο Γιώργος Ντάβλας παρουσίασε το λεύκωμα του στο υπέροχο roof garden του Mediterranean Palace Hotel


Ο Γιώργος Ντάβλας, δημιούργησε ένα συλλεκτικό υπερπολυτελές coffee table book, παντρεύοντας δύο μεγάλες του αγάπες, την όπερα και το art de la table. Ένα εξαιρετικά καλαίσθητο βιβλίο, 600 σελίδων στην αγγλική γλώσσα, με αμέτρητες εικόνες από τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο που ολοκληρώθηκε με την πολύτιμη βοήθεια της Μαρίνας Βερνίκου, Ιωάννας Χατζηανδρέου, Ιωάννας Ρουφοπούλου, Στάθη Χαλκίδη και Ζακ που βοήθησαν στο φωτογραφικό κομμάτι.

couverture-final.jpg
Υπέροχα ταξίδια, μυθική μουσική, μαγευτική χώροι από παλάτια όπως αυτό της Σερβίας μέχρι το εκπληκτικό Plaza Athénée στο Παρίσι, θα σας ταξιδέψουν και θα σας μαγέψουν μέσα από τις σελίδες του coffee table book.

Οι φωτογραφίσεις για το βιβλίο Opera Tables έγιναν σε 33 πόλεις του κόσμου για να αποδώσουν ιδανικά την ξεχωριστή ομορφιά και αισθητική κάθε όπερας αλλά και να δημιουργήσει θεατρικά τραπέζια, το καθένα με την δική του θεματολογία, εμπνευσμένα από 90 όπερες. Μέσα από τις πλούσιες συνθέσεις, είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στη μαγεία και τη περιπέτεια της παγκόσμιας λυρικής σκηνής και τον ενθουσιασμό των εμπνευσμένων προτάσεων διακόσμησης του τραπεζιού ενός ιδιαίτερου καλέσματος. Ο αναγνώστης έχει, επίσης, την ευκαιρία να δει χειρόγραφες επιστολές ανθρώπων της όπερας προς τον συγγραφέα αλλά και να διαβάσει προσωπικές εμπειρίες από τις εμφανίσεις σημαντικών καλλιτεχνών.

27.JPG
Ο Σωτήρης Πολύζος προλόγισε τον Γιώργο Ντάβλα στην παρουσίαση του βιβλίου του

Σε μια εκδήλωση με θέα τον Θερμαϊκό Κόλπο, ο Γιώργος Ντάβλας επέλεξε το ιδιαίτερο πεντάστερο ξενοδοχείο Mediterranean Palace με τη μοναδική θέα των Πόλυ Δεδέογλου και Παναγιώτη Ζελελίδη, για να παρουσιάσει το Opera Tables στους εκλεκτούς καλεσμένους, που τον τίμησαν με την παρουσία τους. Την εκδήλωση επιμελήθηκαν με ιδιαίτερη προσοχή και λεπτομερή ματιά προσφέροντας μια θερμή φιλοξενία η Ρίτα Κατσαούνη και ο Σωτήρης Πολύζος που προλόγισε τον Γιώργο Ντάβλα στην παρουσίασή του. Η επιμέλεια των κομψών συνθέσεων ήταν δημιουργία του ανθοπωλείου Fiorentino. Αμέσως μετά την παρουσίαση ακολούθησε δείπνο που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Κritikos Port του Νίκου Κρητικού, στη Λεωφόρο Νίκης, στη παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες! 
Φωτογραφία Εξωφύλλου: Πόλυ Δεδέογλου & Γιώργος Ντάβλας
Φωτογραφία: Κώστας Ευαγγελίδης