fbpixel

Search icon
Search
Opera gloves: Πώς θα εντάξετε το statement αξεσουάρ του χειμώνα στις καθημερινές σας εμφανίσεις
TRENDS & CATWALKS

Opera gloves: Πώς θα εντάξετε το statement αξεσουάρ του χειμώνα στις καθημερινές σας εμφανίσεις

Αντικαταστήστε τα κλασικά σας γάντια με το must-have κομμάτι της σεζόν


Τι κοινό έχουν η Jackie Kennedy, η Audrey Hepburn και η πριγκίπισσα Diana; Εκτός από τα απόλυτα fashion icons της εποχής τους, οι τρεις τους ήταν, επίσης, λάτρεις των opera gloves, των μακριών γαντιών που φτάνουν μέχρι τον αγκώνα, τα οποία κυριαρχούν στις φετινές τάσεις. Αυτήν τη σεζόν, μεγάλα brands και celebrities τιμούν τη glamorous πλευρά ενός άκρως πρακτικού αξεσουάρ του χειμώνα και μας ταξιδεύουν σε άλλες δεκαετίες.

Story telling

1633095282-opera-gloves-marilyn-monroe.jpg
Marilyn Monroe

Άρρηκτα συνδεδεμένα με το elegance στοιχείο, τα opera gloves προσδίδουν κύρος και στιλ σε όποια γυναίκα τα φοράει. Το αγαπημένο αξεσουάρ των fashionistas πήρε το όνομα του από την εκτεταμένη παρουσία του στις βασιλικές όπερες, όπου μέλη της royal family και της ελίτ κοινωνίας έκαναν την εμφάνιση τους φορώντας μεταξωτά γάντια που κάλυπταν σχεδόν όλο το χέρι. Άλλωστε, αποτελούν μέχρι σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι του ενδυματολογικού κώδικα των royals. Με την πάροδο των χρόνων, το trend άρχισε δειλά-δειλά να υιοθετείται και από stars του κινηματογράφου. Χαρακτηριστικό είναι το look της Marilyn Monroe στην ταινία του 1953 Gentlemen Prefer Blondes με το ροζ μεταξωτό strapless φόρεμα και τα ασορτί opera gloves διακοσμημένα με κοσμήματα, αλλά και της Audrey Hepburn στην κλασική ταινία Breakfast at Tiffanys.

Trend right now 

gloves-yhYLC.jpg

Αντλώντας έμπνευση από το παρελθόν τα πιο δημοφιλή fashion houses παρουσίασαν στις κολεξιόν τους αρκετές ανανεωμένες παραλλαγές του κλασικού αυτού design, δοκιμάζοντας διαφορετικά υφάσματα και τεχνικές. Δέρμα, μετάξι, cashmere ακόμα και δαντέλα ήταν οι υφές που κυριάρχησαν τόσο στις χειμερινές πασαρέλες για το 2021 όσο και στις εμφανίσεις των celebrities στα μεγαλύτερα event της χρονιάς (Fashion Awards, Met Gala, Emmy Awards).

Οίκοι όπως ο Gucci, ο Balenciaga, ο Saint Laurent αλλά και η Prada, δε δίστασαν να ενσωματώσουν τα γάντια στις κολεξιόν τους για τον χειμώνα που διανύουμε, επιλέγοντας κυρίως έντονα χρώματα -μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν- σε δερμάτινες εκδοχές. Plus, υπάρχει εναλλαγή και στα μήκη, ανάλογα με το στιλ και την προσωπικότητά σας. Όπως φαίνεται, τα opera gloves ήρθαν για να μείνουν, οπότε δε έχετε παρά να τα εντάξετε στις πρωινές και βραδινές σας εμφανίσεις, βρίσκοντας την κατάλληλη υφή και απόχρωση για την περίσταση.

With Coat 

gloves.jpg

Μη διστάσετε να επιλέξετε τα γάντια σας ακόμα και για τις πρωινές cool εμφανίσεις. Απογειώστε ένα casual look σας, συνδυάζοντας το παλτό σας μ' ένα ζευγάρι από leather gloves. Κινηθείτε σε ουδέτερες αλλά και σκούρες αποχρώσεις, οι οποίες χαρίζουν ευελιξία και ταιριάζουν με όλα τα winter coats. Αν επιθυμείτε να κάνετε τη διαφορά, τα bold colours, όπως είναι το μοβ, το μπλε αλλά και το πορτοκαλί θα χαρίσουν έξτρα πόντους στην εικόνα σας. 

With Dress

gloves-2.jpg

Τα φορέματα αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας, ανεξαρτήτως εποχής και θερμοκρασίας. Μας χαρίζουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε stylish, all day long σύνολα σε μόλις λίγα λεπτά. Για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα αλλά και για να χαρίσετε την απαραίτητη «ζεστασιά» στην εικόνα σας, μη διστάσετε να συνδυάσετε το αγαπημένο σας φόρεμα, μ' ένα ζευγάρι από leather opera gloves. 

Office look

dd233b61002b63fa5e4d28d265ef77cf.jpg

Η δημιουργία καθημερινών office looks πολλές φορές μπορεί να είναι μία απαιτητική διαδικασία. Για να κάνετε λοιπόν το απαραίτητο update σ' αυτές τις εμφανίσεις, δεν έχετε παρά να «παίξετε» με τα αξεσουάρ σας. Σίγουρα τα opera gloves θα χαρίσουν μία πιο street style αισθητική στις εμφανίσεις σας, μετατρέποντας σας σε απόλυτη fashionista. Μόλις έχετε δημιουργήσει ένα σύνολο, το οποίο μπορεί να σας συνοδεύσει και στα after work drings αλλά και σε X-mas parties, τα οποία θα είναι συχνά για τις επόμενες ημέρες. 

Party look

88a14c18cab1675c0d789fff3295dc64.jpg


Τα opera gloves έχουν αναδειχθεί το απόλυτο party accessory. Μη διστάσετε να τα εντάξετε στις γιορτινές σας εμφανίσεις μαζί με μία ολόσωμη φόρμα, μία mini skirt ή το κατάλληλο κοστούμι. Αν θέλετε να απογειώσετε την εικόνα σας και να δημιουργήσετε ένα outfit που δύσκολα θα ξεχαστεί, προσθέστε πάνω από τα γάντια σας εντυπωσιακά κοσμήματα που θα προσθέσουν όλη την λάμψη που χρειάζεται ένα party look.