fbpixel

Search icon
Search
On the other side of the earth: Μια κατοικία που θα μας κάνει να επιλέξουμε σκούρους τόνους στο design μας
INTERIORS

On the other side of the earth: Μια κατοικία που θα μας κάνει να επιλέξουμε σκούρους τόνους στο design μας

Με τη σχεδιαστική υπογραφή του studio Fudo


Το αρχιτεκτονικό studio Fudo απαρτίζεται από interior designer που λατρεύουν τη φύση και τη μαγεία που αυτή είναι ικανή να προσφέρει, γεγονός που αποδεικνύεται μέσα από κάθε δουλειά τους. Οι κατοικίες τις οποίες αναλαμβάνουν να σχεδιάζουν προσεγγίζονται με τρόπο μοντέρνο και, ταυτόχρονα, φανερώνουν τη δύναμη της σχέσης ανθρώπου-φύσης. 

Πρόσφατα, ολοκλήρωσαν τη διαμόρφωση ενός εντελώς διαφορετικού σπιτιού από αυτά που συνηθίζουν να περιηγούμαστε. Πρόκειται για μια κατοικία που είναι χτισμένη στην ήσυχη πόλη Kamakura της Ιαπωνίας, εκεί όπου κανείς ξεχνάει τι πάει να πει ένταση και στρες, μακριά από τους γρήγορους αστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. 

Το σπίτι χτίστηκε πριν από δύο χρόνια, αλλά η διαμόρφωσή του «πάγωσε» λόγω της πανδημίας. Σήμερα, όμως, το ολοκληρωμένο εσωτερικό του έρχεται ως απάντηση στο τι συνθέτει το interior design του μέλλοντος, μέσα από μινιμαλιστικές γραμμές και σχεδιαστικές αναφορές που «κοιτούν» πέρα από τα τετριμμένα, δίνοντας μια μιρκή γεύση για το πώς ακριβώς πρόκειται να μοιάζει η αρχιτεκτονική του μέλλοντος.

14.jpg


Από το εξωτερικό του και μόνο, το σπίτι είναι σαν να έχει βγει από παραμύθι, με την καταπράσινη όαση να πρωταγωνιστεί και να κάνει το συνολικό αποτέλεσμα απλά ονειρικό. Όλη αυτή η τεράστια αυλή, έχει δώσει την ευκαιρία στην οικογένεια να περνά ευχάριστα τις στιγμές τώρα την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι, οργανώνοντας barbeque days με αγαπημένα τους πρόσωπα.

Φαίνεται πως η γοητεία του τόπου, τοπίο της περιοχής ήταν αυτό που έκανε το team να πει το «ναι», παρά το γεγονός πως δεν είχε δει ποτέ από κοντά το σπίτι. Λίγες ημέρες αργότερα, επισκέφθηκε την περιοχή, όπου είναι χτισμένη η κατοικία και όλα ήταν ακριβώς όπως τα περίμενε. Ένα μαγευτικό τοπίο, γεμάτο καταπράσινα στοιχεία και τεράστιους outdoor χώρους. 

Επικεντρώνοντας την προσοχή μας στην αρχιτεκτονική της κατοικίας, εντύπωση προκαλεί η γυάλινη πρόσοψή του που χαρίζει υπέροχο φως και κάνει τους ιδιοκτήτες να νιώθουν «ένα» με τη φύση. Τα πόσο πολλά τετραγωνικά, έδωσαν την ευκαιρία στους designers να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν ένα ultra modern αποτέλεσμα, που σε καμία περίπτωση δε θυμίζει άλλες κατοικίες που βλέπουμε συνήθως. Plus, το ιδιαίτερο σχήμα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σπιτιού που το κάνουν να ξεχωρίζει.

10-sdCqf.jpg


Το ξύλο, σε μια ανοιχτόχρωμη, γλυκιά απόχρωση, κυριαρχεί όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του μέσα στο κτίσμα, με την παρουσία να χαρίζει μια επιπλέον δόση μοντερνισμού από γωνιά σε γωνιά, καθώς κι ένα στοιχείο διαχρονικό, που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου όσο κι αν ανατραπούν οι τάσεις στον χώρο του interior design.

Αυτή η σχεδιαστική προσέγγιση με επίκεντρο τα natural υλικά δημιουργεί την αίσθηση της φυσικότητας και του λιτού αλλά σύγχρονου design. Παράλληλα, η ζεστασιά είναι κάτι το bonus που παρατηρείται έτσι όπως αντικρίζουμε κάθε δωμάτιο της κατοικίας, και αυτό ίσως να οφείλεται στον υπέροχο συνδυασμό των θερμών αποχρώσεων και τον πιο ψυχρών τόνων, που ωστόσο φωτίζονται από τις ηλιακές ακτίνες που εισέρχονται από τις τεράστιες τζαμαρίες.

Οι bold χρωματισμοί, οι open areas και οι επιφάνειες από μάρμαρο έχουν δώσει στον σπίτι τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα, κάνοντάς το κατ' αυτόν τον τρόπο να διαφέρει κατά πολύ από όλα τα υπόλοιπα που θαυμάζουμε κατά καιρούς. Το αποτέλεσμα είναι απλώς εντυπωσιακό και τόσο inspired!

21-WGACv.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερο φωτογραφικό υλικό από το indoor σκηνικό!

Φωτογραφίες: ArchDaily