fbpixel

Search icon
Search
Olympics 2024: Ο θρίαμβος των Τσιτσιπά και Σάκκαρη και τα γαλανόλευκα highlights του πρώτου διημέρου
PEOPLE & MOMENTS

Olympics 2024: Ο θρίαμβος των Τσιτσιπά και Σάκκαρη και τα γαλανόλευκα highlights του πρώτου διημέρου

Η ελληνική αποστολή βλέπει όλα τα βλέμματα να στρέφονται επάνω της - Τι έχουμε δει μέχρι τώρα;


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ξεκινήσει με κάθε επισημότητα στο Παρίσι και τα βλέμματα όλων, είναι στραμμένα τις τελευταίες ημέρες στη γαλλική πρωτεύουσα. Οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου βρίσκονται εκεί και οι πιο λαμπεροί celebrities και A-listers αποτελούν βασικό part της πιο σημαντικού αθλητικού θεσμού, χαρίζοντας μία διαφορετική αύρα στο υπερθέαμα που παρακολουθούμε.

Κάνοντας focus στην ελληνική αποστολή, είναι ξεκάθαρο πως ήδη οι αθλητές που εκπροσωπούν τη χώρα μας, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και διατηρούν τον πήχη ψηλά. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη πανηγύρισαν τις πρώτες τους νίκες, ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε την πρόκριση για τον τελικό με την 6η καλύτερη επίδοση και η Εθνική μπάσκετ έδωσε σκληρή μάχη και ηττήθηκε, αλλά μοιάζει αποφασισμένη με φόντο τη συνέχεια. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε τα highlights του πρώτου διημέρου...

Η ελληνική αποστολή στο επίκεντρο!

Σημαντικές προκρίσεις και χαμόγελα

Είχε βάλει από την αρχή τον πήχη αρκετά ψηλά και με το... καλημέρα, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για να εξασφαλίσει την πρώτη πρόκριση. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12) μπορεί να αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες στο 2ο σετ απέναντι στον Zizou Bergs (Νο87), αλλά έκανε το μεγάλο comeback στο 3ο σετ και με το επιβλητικό 6-1, επικράτησε με 2-1 σετ και πήρε την πρόκριση στον 2ο γύρο του μονού ανδρών, κάνοντας το first step. «Υπάρχουν αγώνες και μεγάλα ματς που πρέπει να δώσω. Αν είμαι σωστός στον αγώνα δε θα διαφωνήσω πως έχω την ευκαιρία να πετύχω κάτι. Είναι πολύ νωρίς για να το απαντήσω. Είδαμε στον πρώτο μου αγώνα, ότι η νευρικότητα με κράτησε πίσω και δε μου έδωσε την ώθηση που ήθελα. Ένιωσα πως πολλές φορές ο αντιπαλός μου αισθανόταν άνετος και αυτό με εκνεύρισε σίγουρα, γιατί μπορώ να παίξω πολύ καλύτερα από αυτόν. Οπότε αν τα καταφέρω στα υπόλοιπα ματς, τότε μπορώ να το σκέφτομαι», σημείωσε ο Έλληνας τενίστας, που θα βρει τώρα απέναντί του τον Daniel Evans στην day 3.


Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε -από τη δική της μεριά- και η Μαρία Σάκκαρη (Νο8), που πήρε την πρόκριση με 2-0 σετ μετά από 58 λεπτά αγώνα, απέναντι στην Danka Kovinić και στον 2ο γύρο του μονού γυναικών στο Παρίσι θα αντιμετωπίσει την Κινέζα, Yue Yuan (Νο40). «Θέλω να σκέφτομαι τον επόμενο γύρο, προφανώς έχω και τα διπλά και τα μεικτά και είναι κάτι που διαχωρίζω στο μυαλό μου και κάτι το οποίο θέλει ξεχωριστή συγκέντρωση. Όμως, αισθάνομαι καλά, είμαι πολύ χαρούμενη που ζω αυτή την εμπειρία ξανά. Το εκτιμώ πολύ και το απολαμβάνω και γενικότερα είναι κάτι ξεχωριστό, το οποίο κανένας δεν μπορεί να περιγράψει αν δεν το ζήσει. Υπάρχει ένας στόχος στο πίσω μέρος του μυαλού μου και εκεί θέλω να επικεντρωθώ. Είναι πολύ δύσκολο το τουρνουά, είναι πολύ απαιτητικό και υπάρχουν πολλές καλές παίκτριες. Θα ακούσω την καρδούλα μου και πάμε δυνατά», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας, που πιστεύει στον εαυτό της και με αυτοπεποίθηση, πορεύεται με φόντο την κορυφή. 

Όσο για τον Λευτέρη Πετρούνια; Ο σπουδαίος, αυτός, αθλητής που έχει μία πλούσια... συλλογή από μετάλλια, εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό των κρίκων, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στον προκριματικό με 14.800 βαθμούς. Ο «άρχοντας των κρίκων» και κάτοχος δύο Ολυμπιακών μεταλλίων, θα δώσει την Κυριακή (4/8) τη δική του μάχη, με φόντο ένα τρίτο μετάλλιο, θέλοντας να γράψει ιστορία ξανά, με τον ίδιο να σχολιάζει στο πρώτο του μήνυμα μετά τον αγώνα: «Ήταν μια μέρα για την οποία μπορώ να πω πολλά, δεν είναι η ώρα τώρα όμως! Θα πω μόνο πως είμαι στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων για 3η φορά στη ζωή μου και φυσικά στις 4 Αυγούστου θα είναι μια διαφορετική μέρα από τη σημερινή! Πάμε Ελλάδα».


Το μπάσκετ και η συγκλονιστική Ντουντουνάκη

Η Εθνική μπάσκετ -στον αντίποδα- έκανε μία συγκλονιστική προσπάθεια και οδήγησε τον Καναδά στα όριά του, ωστόσο, στο τέλος ήταν αυτή που «λύγισε» και γνώρισε την ήττα με 79-86 από την ομάδα των 10 NBAers. Η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στην επιστροφή της στο ολυμπιακό τουρνουά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, ηττήθηκε από τον Καναδά το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη της Λιλ, όμως το αποτέλεσμα αυτό δεν κρίνει -ακόμη- το παραμικρό με φόντο την πορεία της στο τουρνουά. Αύριο, Τρίτη, το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη θα βρει απέναντί του την Ισπανία, για τη 2η αγωνιστική, σε ένα ακόμη ματς με υψηλό βαθμό δυσκολίας, με τον πήχη να διατηρείται ψηλά για τη «γαλανόλευκη» που έχει δείξει πως μπορεί να βρει τις απαντήσεις ακόμη και όταν τα πράγματα γίνονται... ζόρικα. «Ο Γιάννης ήταν πολύ καλός. Όμως όλη η ομάδα αντέδρασε τέλεια στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε πολλά χρόνια ως Εθνική να παίξουμε σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το κάναμε παλεύοντας ακόμη και με μία ομάδα που θα διεκδικήσει το χρυσό, όπως ο Καναδάς σε ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά δείξαμε τον χαρακτήρα μας και επιστρέψαμε. Θυμάμαι τα χρόνια που έπαιζα για την Εθνική ομάδα και κερδίσαμε πολλά μετάλλια. Είμαι λοιπόν περήφανος για την ομάδα μου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σπανούλης και τώρα, κάνει κι αυτός focus στην επόμενη μέρα.

Μεγάλη μάχη έδωσε και η Άννα Ντουντουνάκη, όμως, η σπουδαία Ελληνίδα κολυμβήτρια γνώρισε τον αποκλεισμό από τα 100 μ. πεταλούδα, μετά από μία συγκλονιστική μάχη. Πάλεψε σκληρά, έδωσε ό,τι είχε μέσα στην πισίνα, αλλά δεν πήρε αυτό που ήθελε και άξιζε. Είχε δουλέψει σκληρά και κατέβαλε τεράστια προσπάθεια προκειμένου να δώσει το «παρών» στο Παρίσι και μετά το τέλος του αγώνα της, έδωσε νέα μάχη, αυτή τη φορά για να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Δεν είμαι ικανοποιημένη. Δεν πέρασα στον ημιτελικό, είχα δουλέψει πάρα πολύ, εγώ ο προπονητής μου και όλη ομάδα. Δεν βγήκε το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω γιατί. Ήταν στις δυνατότητες μου να περάσω στον ημιτελικό. Ήταν δύσκολη χρονιά φέτος δεν ξέρω γιατί δεν βγήκε, προχωράμε. Σίγουρα με στεναχωρεί όλο αυτό. Ηταν μια μεγάλη πρόκληση η φετινή χρονιά. Ξεκίνησε πολύ καλά, τα πράγματα όταν τραυματίστηκα άρχισαν να δυσκολεύουν. Έλειπα 1.5 μήνα από το σπίτι μου σε προετοιμασίες για να είμαι έτοιμη. Πίστευα ότι ήμουν. Δεν ξέρω τι έφταιγε και δεν βγήκε αυτό που ήθελα. Εχω έρθει συνειδητοποιημένη και μπορώ να προχωρήσω παρακάτω θεωρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το σημερινό πρόγραμμα

Τι περιλαμβάνει η day 3 στο Παρίσι και πού επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της Ελλάδας; Η 3η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων μας οδηγεί να κάνουμε focus σε οκτώ αθλητές, που θα δώσουν τη δική τους μάχη σε ισάριθμα διαφορετικά αγωνίσματα, με το πρόγραμμα να ανοίγει με την ξιφασκία, ενώ η αυλαία θα πέσει με το μεικτό διπλό των Μαρίας Σάκκαρη (Νο8) και Στέφανου Τσιτσιπά (Νο12).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών σήμερα:

Ξιφασκία

  • 11:40 Γύρος των 32 σπάθης γυναικών - Δώρα Γκουντούρα
  • 15:00 Γύρος των 16 σπάθης γυναικών - Δώρα Γκουντούρα (εφόσον προκριθεί)
  • 16:55 προημιτελικά σπάθης γυναικών - Δώρα Γκουντούρα (εφόσον προκριθεί)
  • 20:00 ή 20:25 ημιτελικά σπάθης γυναικών - Δώρα Γκουντούρα (εφόσον προκριθεί)
  • 22:45 τελικός σπάθης γυναικών - Δώρα Γκουντούρα (εφόσον προκριθεί στον μεγάλο τελικό)

Κωπηλασία

  • 11:40 ρεπεσάζ διπλού σκιφ ανδρών - Αντώνης Παπακωνσταντίνου/Πέτρος Γκαϊδάτζης

Κολύμβηση

  • 12:28 προκριματικά 800μ ελεύθερο ανδρών - Δημήτρης Μάρκος
  • 22:20 τελικός 100μ ύπτιο ανδρών - Απόστολος Χρήστου

Ιστιοπλοΐα

  • 17:00 2η μέρα IQFoil ανδρών - Βύρωνας Κοκκαλάνης

Τένις

  • 14:30 2ος γύρος μονού γυναικών - Μαρία Σάκκαρη
  • 17:00 2ο γύρος μονό ανδρών - Στέφανος Τσιτσιπάς
  • 21:00 1ος γύρος μεικτό διπλό - Μαρία Σάκκαρη/Στέφανος Τσιτσιπάς