fbpixel

Search icon
Search
Όλα όσα θα απολαύσουμε στη Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου
AGENDA

Όλα όσα θα απολαύσουμε στη Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου

Οι πιο updated προτάσεις είναι εδώ


Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το καλοκαίρι και παρουσιάζει τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις στην πολιτιστική σκηνή. Μοναδικά δρώμενα που θα μας κρατήσουν συντροφιά τις προσεχείς ημέρες και που κάνουν την επιστροφή μας στην πόλη πιο εύκολη και διασκεδαστική.

Κρατήστε σημειώσεις...

Παραστάσεις

«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη στο Θέατρο Κήπου

886879.jpg

Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη είναι ένα αντιπολεμικό έργο γεμάτο χιούμορ, σάτιρα και κοινωνική κριτική που σχολιάζει με εύστροφο και διεισδυτικό τρόπο τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών, λειτουργώντας προφητικά ως προς την ανάγκη υποστήριξης του κοινωνικού ρόλου των γυναικών και της πολύτιμης συμμετοχής τους στο κοινωνικό βίο – οπτική που σήμερα αποτελεί κεντρικό αίτημα του Παγκόσμιου Πολιτισμού έτσι ώστε οι γυναίκες να αποκτήσουν όλα τα δικαιώματα και τις ευθύνες που αναλογούν στους ενεργούς πολίτες μιας σύγχρονης κοινωνίας. Σκηνοθεσία: Εύη Σαρμή. Παίζουν: Ελευθερία Ρήγου, Γιώργος Καρύδας, Αστέρης Πολυχρονίδης, Αστερόπη Χαριτίδου, Χριστίνα Αναγνώστου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης.

Info: Θέατρο Κήπου (Νικολάου Γερμανού, Πλατεία ΧΑΝΘ), 26 Αυγούστου στις 21:00.

«Ικέτιδες» του Αισχύλου στο Θέατρο Δάσους

p6040549-hybrid-1jpg.webp

60 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην Επίδαυρο, το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης-Καρόλου Κουν ανεβάζει τις Ικέτιδες του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη: ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία – ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες. Επεξεργασία κειμένου και δραματουργίας – Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη. Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Άκης Σακελλαρίου, Γιάννης Τσορτέκης. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δάσους 2024.

Info: Θέατρο Δάσους (Δάσος Σέιχ Σου), 28 & 29 Αυγούστου στις 21:00.

«Μαρίκα με είπανε - Μαρίκα με βγάλανε» στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών

62b3140a-81a5-2311-e467-95efac94b3fc-1200x897.jpg

Μαρίκα είναι η Παπαγκίκα, Μαρίκα είναι η Νίνου, για το έργο όμως Μαρίκα είναι κάθε λαϊκή τραγουδίστρια του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα. Το έργο και η παράσταση είναι ένας φόρος τιμής στις αρχετυπικές γυναικείες μορφές που επηρέασαν το Ελληνικό Λαϊκό και Ρεμπέτικο τραγούδι του περασμένου αιώνα. Οι γυναίκες του Τραγουδιού μας, ηρωίδες της σκηνής και της ζωής, με την τέχνη τους και την πίστη τους στο θαύμα, υψώθηκαν σε θαυμαστά πρόσωπα του Ελληνικού Πολιτισμού. Οι φωνές τους έχουν συντροφέψει και σημαδέψει την ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού. Τα τραγούδια που ερμήνευσαν αλλά και οι ζωές που έζησαν, αποτελούν πολύτιμη μαρτυρία και πνευματική παρακαταθήκη. Σκηνοθεσία: Αστέριος Πελτέκης. Παίζουν: Λίλη Αδρασκέλα, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Ηρώ Δημητριάδου, Εύη Σαρμή, Χρύσα Τουμανίδου, Ελένη Γιαννούση, Χαρά Γιώτα, Εύη Κουταλιανού. Τραγουδίστριες- Ερμηνεύτριες: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κορίνα Λεγάκη. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μερκούρεια.

Info: Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 11), 29 Αυγούστου στις 21:00.

«Τέλειοι Ξένοι» του Πάολο Τζενοβέζε στo Θέατρο Κήπου

878180.jpg

Επτά φίλοι συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική». Και σαν να μην έφταναν οι τρεις ζωές, έχει και Πανσέληνο... Σκηνοθεσία: Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Πυρπασόπουλος. Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Χρανιώτης, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Κάππας, Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ, Μένη Κωνσταντινίδου, Σοφία Μανωλάκου, Αλίκη Κακολύρη. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης.

Info: Θέατρο Κήπου (Νικολάου Γερμανού, Πλατεία ΧΑΝΘ), 29 & 30 Αυγούστου στις 21:00.

Ήρα Κατσούδα Stand Up Comedy στο Ian’s Lounge Bar

unnamed-12.jpg

Η Ήρα Κατσούδα επιστρέφει με μια solo Stand Up Comedy παράσταση στο Ian’s Lounge Bar. Μετά τις sold out παραστάσεις της «Για γυναίκα καλή είναι» και «Μίνιμαλ», η Ήρα Κατσούδα ετοίμασε μια άκρως καλοκαιρινή και δροσερή βραδιά με κείμενα αγαπημένα, παλιά και νέα, που θα μας χαρίσουν άφθονο γέλιο.

Info: Regency Casino Thessaloniki - Ian’s Lounge Bar (12 χλμ. Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου), 29 Αυγούστου στις 21:30.

«Μετράει μέσα μου η ζωή» στον Προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη

890264.jpg

Γεμάτη μνήμες, συγκίνηση και μαρτυρίες είναι η παράσταση με τίτλο «Μετράει μέσα μου η ζωή» που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συμπαραγωγή με τον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, σε κείμενο Ροδής Στεφανίδου και σκηνοθεσία Ελευθερίας Τέτουλα, για τα ογδόντα χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από το Ολοκαύτωμα του μαρτυρικού Χορτιάτη. Το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 21:00, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη, οι θεατές θα παρακολουθήσουν μια ιστορία γεμάτη ανθρώπινο πόνο και αδικοχαμένες ψυχές. Κείμενο: Ροδή Στεφανίδου. Σκηνοθεσία: Ελευθερία Τέτουλα. Παίζουν: Μαριάννα Αβραμάκη, Μάνος Γαλανής, Δημήτρης Καρτόκης, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Νίκος Τσολερίδης. Μουσικός επί σκηνής: Παναγιώτης Ανδρέογλου.

Info: Προαύλιος χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη, 31 Αυγούστου στις 21:00.


Συναυλίες

Ο Κωστής Μαραβέγιας στη Μονή Λαζαριστών

kostis-maraveyas-summer-2024.jpg

Ο Κωστής Μαραβέγιας περιοδεύει σε διάφορους σταθμούς ανά την Ελλάδα και αυτό το καλοκαίρι. Αυτήν τη φορά υπόσχεται συναυλία σε ρυθμό beach party μεταμορφώνοντας με τα τραγούδια και τις μουσικές του το γκαζόν σε άμμο και τα δέντρα σε αλμιρίκια και κέδρους. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2024.

Info: Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη), 28 Αυγούστου στις 21:30.

Νατάσα Θεοδωρίδου Summer Tour 2024 στο Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς

theodoridou-summer-2024-3-900x576.jpg

Η Νατάσα Θεοδωρίδου γυρίζει και φέτος όλη την Ελλάδα. Ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσική, τραγούδια, έρωτα και συγκίνηση. Η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια έχοντας στις αποσκευές της, τις αμέτρητες επιτυχίες της και νέα τραγούδια, θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να χαρίσει στο κοινό της νύχτες μαγικές. Μαζί της η Αναστασία μία από τις ταχύτερα ανερχόμενες καλλιτέχνιδες της εποχής της.

Info: Γήπεδο Απόλλωνα Καλαμαριάς (Χηλής 12, Καλαμαριά), 28 Αυγούστου στις 21:30.

«Οι ποιητές μας τραγουδούν» με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο Θέατρο Κήπου

758449.jpg

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη περιδιαβαίνουν τον μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης, παρουσιάζοντας έργα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών και στιχουργών, που έχουν μελοποιήσει οι συνθέτες Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Γιάννης Μαρκόπουλος, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Σπανός και Νίκος Ξυδάκης. Ο Μανώλης Μητσιάς θα ερμηνεύσει επίσης τραγούδια από τους κύκλους του Μάνου Χατζιδάκι Της γης το χρυσάφι, Αθανασία και Χειμωνιάτικος ήλιος. Ακούγονται μελοποιημένοι: Διονύσιος Σολωμός, Κωστής Παλαμάς, Άγγελος Σικελιανός, Κ.Π. Καβάφης, Κώστας Βάρναλης, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Κώστας Καρυωτάκης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Μυρτιώτισσα, Τάσος Λειβαδίτης, Μανώλης Αναγνωστάκης, Νίκος Καββαδίας, Νίκος Γκάτσος, Ιάκωβος Καμπανέλης κ.ά.

Info: Θέατρο Κήπου (Νικολάου Γερμανού, Πλατεία ΧΑΝΘ), 28 Αυγούστου στις 21:00.

Melisses «Για όλα ικανοί» στο Θέατρο Γης

500x500.jpg

Οι Melisses, σε περιοδεία και αυτό το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα, παρουσιάζουν το μουσικό τους πρόγραμμα «Για όλα ικανοί», με σκοπό να μας ξεσηκώσουν με τα τραγούδια τους και στη Θεσσαλονίκη. Golden guest η "number one" star Έλενα Παπαρίζου. Μαζί τους η Marseaux, μία από τις πιο επιτυχημένες artists της νεότερης γενιάς.

Info: Θέατρο Γης (Νταμάρι Τριανδρίας), 1 Σεπτεμβρίου στις 21:00.


Φεστιβάλ

Thessaloniki Beer Festival 2024: 4ήμερη Γιορτή της Μπύρας στη ΔΕΘ – TIF Helexpo

tbf-facebook-cover.webp

Η Soulfood Thessaloniki, επιστρέφει δυναμικά με την διοργάνωση του Thessaloniki Beer Festival 2024, για ένα καλοκαιρινό 4ήμερο στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ. Το μεγαλύτερο beer garden της Ελλάδας με περισσότερα από 30 Beer Kiosks, πάνω από 150 ετικέτες μπύρας, 2 Live Music Stages και ειδικά διαμορφωμένο Street food area, στο μεγαλύτερο Beer Garden που στήθηκε ποτέ. Η απόλυτη εμπειρία ζύθου στη μεγαλύτερη γιορτή της μπύρας στη Θεσσαλονίκη.

Info: ΔΕΘ – TIF Helexpo (Εγνατία 154), 29 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου 17:00 - 00:00.