fbpixel

Search icon
Search
Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα ταινία του Pedro Almodovar με πρωταγωνίστρια την Cate Blanchett
ARTS & CULTURE

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα ταινία του Pedro Almodovar με πρωταγωνίστρια την Cate Blanchett

Ένα από τα πρώτα κινηματογραφικά νέα του 2022 είναι γεγονός


Μπορεί να διανύουμε ακόμα τις πρώτες ημέρες του 2022, αλλά δεν είναι λίγα μέχρι στιγμής τα νέα που μας έχουν απασχολήσει και θα πάρουν έκταση κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Μετά την πραγματοποίηση των Golden Globes, που κέντρισε το ενδιαφέρον όσων λατρεύουν το σινεμά και τις σειρές, μια καινούρια είδηση κατέφθασε και, πλέον, όλοι μιλούν γι' αυτήν. 

Πιο συγκεκριμένα, το Variety αποκάλυψε πως ο πασίγνωστος σκηνοθέτης Pedro Almodovar βρίσκεται στην προετοιμασία της νέας του ταινίας. Πρωταγωνίστρια σε αυτήν θα είναι η πάντα εντυπωσιακή Cate Blanchett και η μεγάλη αυτή παραγωγή θα φέρει τον τίτλο "A Manual for Cleaning Women".

pedro-almodovar-1581-107726048.jpg
Pedro Almodovar


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή θα είναι μία εκ των δύο ταινιών που ετοιμάζει ο Ισπανός σκηνοθέτης. Το σενάριο του "A Manual for Cleaning Women" εμπνεύστηκε κι έγραψε ο ίδιος ο σκηνοθέτης στα ισπανικά και μετά το μετέφρασε στα αγγλικά. Πρόκειται για μια διασκευή του ομότιτλου βιβλίου της Lucia Brown Berlin, μια ανθολογία 43 μικρών ιστοριών για γυναίκες σε αρκετά απαιτητικές δουλειές.

Ίσως μέσα από αυτήν την παραγωγή ο σκηνοθέτης να θέλει να αποτυπώσει τον δυναμισμό των γυναικών, το πάθος τους για να φέρνουν εις πέρας τους στόχους του και τις υψηλές ικανότητές τους σε κάθε πτυχή της ζωής. Η Cate Blanchett φαντάζει ως το πιο ιδανικό πρόσωπο για ένα τέτοιο concept, μιας και μέσα στα χρόνια της πορείας της έχει ξεχωρίσει για όλα όσα πρεσβεύει, αλλά και για το απίστευτο ταλέντο της μπροστά και πίσω από τον φακό. 

Γνωρίζουμε, άλλωστε, πως η Blanchett είναι κάτοχος δύο βραβείων Oscar, ένα για το The Aviator το 2004 κι ένα για το Blue Jasmine το 2013, ενώ οι φετινές της ερμηνείες ήταν με την αγνώριστη εμφάνισή της στο "Don't Look Up" του Netflix και το "Nightmare Alley" του Guillermo del Toro. To 2022 περιμένουμε να δούμε τρεις νέες ταινίες από την ίδια, μεταξύ αυτών και το Pinocchio.

shutterstock-179718638.jpg
Cate Blanchett


Μέχρι στιγμής, η παραγωγή βρίσκεται στα πρώτα στάδια και χρέη εκτελεί η εταιρία της Cate Blanchett, Dirty Films, σε συνεργασία με την El Deseo και τη New Republic Pictures. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια προσαρμογή μιας ανθολογίας διηγημάτων, είναι πολύ πιθανό να δούμε την ηθοποιό να πρωταγωνιστεί σε διάφορες ιστορίες, καθώς ακόμα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κάποιο άλλο όνομα που θα δούμε στην ταινία. 

Θα είχε, μάλιστα, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον κάτι τέτοιο, καθώς η ίδια η ηθοποιός έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές την ικανότητά της να προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε concept καλείται να φέρεις εις πέρας. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στην ταινία "Manifesto" του Julian Rosefeldt το 2015, όπου γι' άλλη μια φορά η Blanchett τράβηξε όλα τα βλέμματα επάνω της, κάνοντας τους πάντες να μιλούν γι' αυτή και τον τρόπο με τον οποίο υποδύθηκε κάθε ρόλο.

mv5bmjaxmzixnjk1mf5bml5banbnxkftztgwmdg1ode5mdi-at-v1.jpg
Από την ταινία "Manifesto"


Αξίζει να σημειωθεί πως η πιο πρόσφατη παραγωγή που υπέγραψε σκηνοθετικά ο Almodovar ήταν οι «Παράλληλες Μητέρες», με πρωταγωνίστρια την Penelope Cruz. Ένας συγκινητικός ύμνος στη μητρότητα, εξερευνώντας τις πολλαπλές έννοιες της οικογένειας όσο και τη σχέση προσωπικής ανεξαρτησίας και ιστορικής μνήμης. Μια σπουδαία παραγωγή που παρακολουθείται από χιλιάδες θεατές καθημερινά κι έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των κριτικών.

Stay tuned!