fbpixel

Search icon
Search
Οι τροφές που ενισχύουν το μαύρισμά μας
HEALTH

Οι τροφές που ενισχύουν το μαύρισμά μας

Μικρές αλλαγές στα γεύματά μας που θα κάνουν τη διαφορά


Ποιος δεν επιθυμεί να αποκτήσει αυτή τη λεία – χρυσαφένια επιδερμίδα; Το καλοκαίρι όλα γύρω μας φαντάζουν πιο όμορφα. Το ίδιο και εμείς. Το μαύρισμα μας βοηθάει να δείχνουμε πιο λαμπερές, ανανεωμένες με ένα καλοσχηματισμένο σώμα. Επομένως, αυτή την περίοδο εστιάζουμε στο πως θα καταφέρουμε να το επιτύχουμε, αλλά και να το διατηρήσουμε καθ΄όλη τη διάρκεια των ζεστών μηνών. Η λύση δεν είναι μόνο στην ηλιοθεραπεία & το solarium. Η διατροφή φροντίζει και για αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν τροφές, οι οποίες εκ φύσεως διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση της μελανίνης. Εάν τις εντάξουμε σε τακτική βάση μες το πρόγραμμά μας, θα ξεκινήσουμε σταδιακά να αυξάνουμε τα επίπεδά της. Το αποτέλεσμα; Πιο γρήγορη ανταπόκριση των ακτινοβολιών στο δέρμα μας και διαρκής ενυδάτωση του οργανισμού.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω τα 9+1 no1 συστατικά για να κερδίσετε τη χρυσαφένια όψη που ονειρεύεστε!

Καρότα

shutterstock-578996755.jpg

Η δράση τους είναι από τις πιο ευρέως γνωστές για την επίτευξη μιας μαυρισμένης επιδερμίδας. Αυτή η ικανότητά τους οφείλεται στο γεγονός πως διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, κοντά στο 87%, και σε β - καροτένιο. Επίσης, έχει αποδειχθεί πως τα συστατικά του προστατεύουν από την εμφάνιση του καρκίνου του δέρματος.

Σκούρα πράσινα λαχανικά

shutterstock-282904115.jpg

Εάν δεν κυριαρχούν στο διατροφολόγιο σας είναι μια ευκαιρία για να αναθεωρήσετε. Ανεξάρτητα από την διατήρηση της υγείας σε ικανοποιητικά επίπεδα, θεωρούνται και τα κυριότερα λαχανικά που βοηθούν στην παραγωγή μελανίνης. Μερικά από αυτά είναι το μπρόκολο, το σπανάκι και τα σπαράγγια.

Πολύχρωμες πιπεριές

shutterstock-1504244186.jpg

Ο λόγος; Περιλαμβάνουν βασικά στοιχεία, όπως βιταμίνη -C και B6, β-καροτένιο, θειαμίνη και φυλλικό οξύ. Plus, είναι πλούσιες σε ποσότητα νερού, που κυμαίνεται περίπου στο 92%. Βασική προϋπόθεση για την διατήρηση ενός χρυσαφένιου κορμιού.

Βερίκοκα

shutterstock-2118789179-L133m.jpg

Τα συγκεκριμένα φρούτα δεν αποτελούν μόνο καλή πηγή ενίσχυσης της μελανίνης. Παράλληλα, βοηθούν στην αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού. Αυτό συμβαίνει λόγω το ότι είναι πλούσια σε β - καροτένιο και λυκοπένιο.

Γλυκοπατάτες

shutterstock-348783314.jpg

Πέρα από την απίστευτη νόστιμη γεύση τους, η κατανάλωσή τους είναι απαραίτητη εάν στοχεύετε στην απόκτηση ενός πετυχημένου μαυρίσματος. Περιέχουν βιταμίνη -Α, ενώ είναι επίσης πλούσιες σε β – καροτίνη.

Ντομάτα

shutterstock-1167200128.jpg

Βοηθάει στη διατήρηση ενός ενυδατωμένου δέρματος και χαρακτηρίζεται για την αντιοξειδωτική της δράση. Περιλαμβάνει σελήνιο και β – καροτένιο.

Αμύγδαλα

shutterstock-1060048511.jpg

Μια χούφτα αμυγδάλων καλύπτει περίπου το 60% της καθημερινής σας ανάγκης σε ριβοφλαβίνη. Είναι το κατάλληλο σνακ, εάν αναλογιστούμε πως πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή χαλκού. Επίσης είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία είναι αναγκαία για την παραγωγή μελανίνης, αλλά παράλληλα τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που περιλαμβάνονται, θεωρούνται «σύμμαχοι» έναντι των σοβαρών ακτινοβολιών που ασκούνται από τον ήλιο. Γενικότερα, η κατηγορία των ξηρών καρπών είναι ένα μεγάλο “must”.

Κρόκοι αυγού

shutterstock-1386971729.jpg

Γενικότερα, τα αβγά αποτελούν μια πολύ καλή πηγή για την ενίσχυση του μαυρίσματος. Λίγο παραπάνω, όμως, συνιστάται ο κρόκος τους. Αυτό επειδή διαθέτει την βιταμίνη - Α και εάν το εντάξετε σε τακτική βάση, θα διαπιστώσετε την διαφορά. Θα πρέπει όμως να προσέξουμε να μην υπερβάλλουμε στην κατανάλωση τους, λόγω το ότι μπορεί να μας προκαλέσει υψηλή χοληστερίνη.

Αβοκάντο

shutterstock-785296315.jpg

Η βιταμίνη - Ε που περιέχει σε συνδυασμό με τα λιπαρά οξέα και τη φαινυλαλανίνη, χαρίζει στο σώμα ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Προάγεται περισσότερο η σύνθεσή της, γι αυτό δώστε ιδιαίτερη βάση σε αυτή τη τροφή.

Ψάρι

shutterstock-1043253691.jpg

Ο οργανισμός χρειάζεται αμινοξέα, προκειμένου να δώσει εντολή στο δέρμα να αυξήσει τη παραγωγή της μελανίνης. Επομένως, αυτή η κατηγορία θεωρείται ιδανική. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να δώσετε μια παραπάνω προτίμηση στις σαρδέλες και τις αντζούγιες, καθώς περιέχουν και υψηλή ποσότητα Ωμέγα - 3, που αντισταθμίζει τη γήρανση της επιδερμίδας.