fbpixel

Search icon
Search
Οι θεατρικές παραστάσεις, οι κινηματογραφικές βραδιές και οι συναυλίες για το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Οι θεατρικές παραστάσεις, οι κινηματογραφικές βραδιές και οι συναυλίες για το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Μοναδικές προτάσεις για να περάσετε υπέροχα


Άλλο ένα Σαββατοκύριακο είναι εδώ και η Θεσσαλονίκη μάς καλεί να το απολαύσουμε, κάνοντας όλες τις καλοκαιρινές στιγμές μοναδικές και αξέχαστες. Ακόμα κι αν δεν κατευθυνθείτε σε κάποια κοντινή παραλία με τον καύσωνα να συνεχίζει δυναμικά, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις τις οποίες αξίζει να ακολουθήσετε, ώστε να έρθετε σε επαφή με την τέχνη, αλλά και τη γοητεία της πόλης.

Ανακαλύψτε παρακάτω τις πιο updated ιδέες για ψυχαγωγία και διασκέδαση και χαρείτε στο έπακρο αυτό το weekend!

Θεατρικές παραστάσεις

Info: Οθέλλος του William Shakespeare στο Θέατρο Κήπου, 9 και 10 Ιουλίου στις 21:30.

Ο Οθέλλος του William Shakespeare μιλάει μιλάει για τον παράφορο έρωτα που αντιβαίνει σε φυλετικές, ηλικιακές και κοινωνικές διαφορές. Είναι μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό. Ο έρωτας του έμπειρου και γενναίου Μαυριτανού στρατηγού με τη νεαρή και ευγενικής καταγωγής Βενετσιάνα καταρρίπτει τα στερεότυπα της εποχής, αλλά, αντί να γεφυρώσει τις διαφορές, κλονίζει τις βεβαιότητες και διαταράσσει τις κοινωνικές ισορροπίες. Παίζουν οι: Γιάννης Μπέζος, Αιμίλιος Χειλάκης, Μυρτώ Αλικάκη.

Info: Ελένη του Ευριπίδη στο Θέατρο Δάσους, απόψε στις 21:15.

Την Ελένη του Ευριπίδη, σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα, και σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, με μια πλειάδα πολύπειρων ηθοποιών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και τον χορό, ετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς αυτό τον καιρό το ΚΘΒΕ. Η παράσταση που καταδεικνύει τη ματαιότητα του πολέμου, αφού τόσο για τους νικητές όσο και για τους νικημένους οι συνέπειές του διαχρονικά είναι εξίσου ολέθριες, κατεβαίνει τον Αύγουστο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ενώ θα παρουσιαστεί τόσο στο Θέατρο Δάσους στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ του όσο και σε άλλες σημαντικές διοργανώσεις πολιτισμού της χώρας μας. Παίζουν οι: Έμιλυ Κολιανδρή (Ελένη), Θέμης Πάνου (Μενέλαος), Αγορίτσα Οικονόμου (Θεονόη), Γιώργος Καύκας (Θεοκλύμενος), Έφη Σταμούλη (Γερόντισσα), Δημήτρης Κολοβός (Αγγελιοφόρος Α΄).

Σινεμά

Info: The Father, Ελληνίς θερινός, Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 22:45, Κυριακή: 21:00.

Ο Antony είναι σχεδόν 80 χρονών και αρνείται να δεχθεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Από την άλλη η κόρη του ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Παρίσι για να παντρευτεί. Αν η κόρη του δεν είναι παντρεμένη τότε ποιος είναι ο άντρας που μπαινοβγαίνει από το σπίτι του και ισχυρίζεται ότι είναι παντρεμένος εδώ και 10 χρόνια με την κόρη του; Μήπως τελικά αυτός ο άντρας και η κόρη του προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό;

Info: Black Widow, Cineplexx One Salonica, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 21:30.

Μια επικίνδυνη συνομωσία φέρνει τη Natasha Romanoff, γνωστή ως Black Widow, αντιμέτωπη με τις ρίζες της. Ένας αντίπαλος την καταδιώκει ανελέητα και η Natasha θα βρεθεί να παλεύει με το κατασκοπικό παρελθόν της, αλλά και τις διαλυμένες σχέσεις που άφησε πίσω της πριν γίνει μία από τους εκδικητές.

Info: Another Round, Cine Πυλαία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 22:40.

Υπάρχει μια θεωρία ότι γεννιόμαστε με ελαφρώς ελλιπή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα μας και ότι η μέθη σε καθημερινή βάση -σε συνετά επίπεδα τουλάχιστον- θα άνοιγε το μυαλό μας, θα μείωνε τα προβλήματά μας και θα αύξανε τη δημιουργικότητά μας. Όταν η θεωρία αυτή εξάψει την περιέργεια τεσσάρων φίλων, όλοι τους μεσήλικοι και βαριεστημένοι καθηγητές γυμνασίου, εκείνοι αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα πείραμα που απαιτεί να διατηρούν μια ελαφρά κατάσταση μέθης καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Η συνέχεια στις οθόνες σας!

Μουσική βραδιά

Info: Μπίγαλης, Δάκης, Πωλίνα, Μαντώ στην Πλαζ Αρετσούς, απόψε στις 21:00.

Απόψε, ο Δάκης, η Μαντώ, ο Κώστας Μπίγαλης και η Πωλίνα στο απόλυτο 80's και 90's party του καλοκαιριού, στην Πλαζ της Αρετσούς στη Καλαμαριά. Εάν είστε λάτρεις των μουσικών επιλογών της disco σκηνής, τότε δώστε μια ευκαιρία στους τρεις καλλιτέχνες να ανεβάσουν την διάθεσή σας αυτήν την Παρασκευή το βράδυ! Μην το χάσετε!

Info: Διογένης Δασκάλου και Monie & Monie Conniente στο Μέγαρο Μουσικής, απόψε στις 21:30.

Ο Διογένης Δασκάλου ως expert της μουσικής κωμωδίας θα παρουσιαστεί απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μια Comedia al dente, μαζί με τους Monie & Monie Conniente. Για πρώτη φορά μια off Broadway κωμωδία πνευστών παρεξηγήσεων, αυτοσαρκασμού και καυτηριασμού των συμπεριφορών του ανθρώπινου είδους στο πνεύμα της εποχής.

Have a nice weekend!