fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

yannis-sergakis-braceletstack-sigma-immortelle-yellowgold-18k-campaign.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

H νέα συλλογή Immortelle Cord του brand Yannis Sergakis επαναπροσδιορίζει την έννοια της “αθόρυβης” πολυτέλειας απέναντι σε κάθε διάθεση επίδειξης πλούτου και παρουσιάζει σχέδια κοσμημάτων που είναι ταυτόχρονα σύγχρονα αλλά και ριζωμένα στην παράδοση. Πόσο ωραίο είναι να βλέπουμε creative ανθρώπους να εξελίσσονται και να δημιουργούν όμορφα.


Not

screenshot-2023-05-26-at-40843-pm.png

Βαθμολογία: 3/10

Βλέποντας τα trailer της ταινίας Barbie, που έρχεται σύντομα στους κινηματογράφους με πρωταγωνιστές τους Margot Robbie και Ryan Gosling, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι το Barbie core trend, το οποίο ελπίζω να μην επηρεάσει την επιλογή κοσμημάτων και αξεσουάρ για το καλοκαίρι '23. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

230521114104-01-roberto-firmino-liverpool-final-match.webp

Βαθμολογία: 8/10

Υπάρχουν αυτοί που αγαπούν το ποδόσφαιρο κι αυτοί που δεν ανήκουν στους μεγάλους... fans του αθλήματος. Προσωπικά, ανήκω στην πρώτη κατηγορία και μπορώ να πω, πως μου έχει χαρίσει σπουδαίες στιγμές στη ζωή μου. Με έχει γεμίσει με συναισθήματα, ευχάριστα και δυσάρεστα, με αναμνήσεις, με εμπειρίες. Το ποδόσφαιρο είναι ακριβώς αυτό! Είναι συναισθήματα, είναι μία μεγάλη αγάπη και βλέποντας τον Roberto Firmino να αποχαιρετά τη Liverpool πριν από μερικές ημέρες, το κατάλαβα για μία ακόμη φορά. Με δάκρυα στα μάτια, ο Βραζιλιάνος αποχαιρέτησε την ομάδα μετά από πολλά-πολλά χρόνια και αποθεώθηκε. Στάθηκε μπροστά στο κοινό της Liverpool και έκλαψε σαν μικρό παιδί. Απλά ένα άθλημα; Δε νομίζω...

Not

unnamed-Pjhfc.jpeg

Βαθμολογία: 3/10

Tην ίδια στιγμή, είδαμε όλοι στον Στέφανο Τσιτσιπά να αναδεικνύεται σε πρόσωπο των ημερών, για τον χειρότερο δυνατό λόγο. Στο πλαίσιο του Rome Masters, ο Έλληνας τενίστας εκνευρίστηκε με τη μητέρα του, που στη διάρκεια του ημιτελικού με τον Daniil Medvedev, του έδωσε οδηγίες στα ρώσικα, αλλά αυτή τη φορά ξέφυγε. Μίλησε άσχημα και -δυστυχώς γι' αυτόν- η αντίδρασή του έκανε το γύρο του κόσμου. Είναι πολύ κρίμα πραγματικά. Είναι κρίμα που αυτός ο αθλητής, αυτός ο σπουδαίος τενίστας, συχνά αδικεί τον εαυτό του και μονοπωλεί -ξανά- το ενδιαφέρον για τους πιο λάθος λόγους...

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

lago-di-braies-in-julyjpgoptimal.jpg
Βαθμολογία: 7/10

Αν ψάχνετε μια ιδανική επιλογή για τριήμερο ταξίδι τότε ο βορράς της Ιταλίας είναι η ιδανική περιοχή. Έχοντας την αύρα των Άλπεων και παράλληλα διατηρώντας τη φινέτσα της ιταλικής πραγματικότητας αυτή η περιοχή είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Περάστε από τη μαγευτική Lago di Braies, και μετά πείτε το "ναι" στο hike για το Drei Zinnen. Οι Δολομίτες θα σας μαγέψουν!


Not

tine.jpg

Βαθμολογία: 0/10

Ένας πραγματικός θρύλος, η Τίνα Τέρνερ έφυγε από τη ζωή. Έχοντας διανύσει μια ιδιαίτερη ζωή και έχοντας βιώσει πόνο, μοναξιά και κακοποίηση έγινε σύμβολο τόλμης και πέτυχε να πετάξει από πάνω της όλα τα στερεότυπα που την κρατούσαν φυλακισμένη. Παρόλα αυτά ακόμη και προς το τέλος η ζωή της επιφύλασσε άσχημες εμπειρίες αφού έχασε τους δύο γιους της. Όλοι θα τη θυμόμαστε για τη γεμάτη ζωή της, για την υπέροχη φωνή της αλλά και για την αξιοπρέπεια με την οποία πορεύτηκε στη ζωή. 

Ελένη Παπαστεργίου

img-0.jpeg
Βαθμολογία: 9/10

Πάντα ήμουν θερμός λάτρης της αστυνομικής λογοτεχνίας. Έντονο σασπένς, εγρήγορση, ανυπομονησία να εξερευνήσεις σκοτεινά μονοπάτια μιας υπόθεσης και να φτάσεις στην πολυπόθητη λύση του μυστηρίου, κατάφερναν πάντα να με ιντριγκάρουν. Αυτή την εποχή έχω ξεκινήσει το μυθιστόρημα «Ανατιδοφοβία» των Άννα Ραζή, Αντώνη Ζιώγα και Χριστίνας Παλαιολόγου. Μεταφέρομαι σε τρεις κεντρικές περιοχές της Ελλάδας: Καστοριά, Αθήνα και Καλαμάτα, ως συνοδοιπόρος ενός κορυφαίου συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας, του Τριαντάφυλλου Σγκάφα με σκοπό να εξιχνιαστεί το έγκλημα. Έξυπνο χιούμορ και γρήγορες εναλλαγές επιβεβαιώνουν τον πολλά υποσχόμενο τίτλο του. Ανυπομονώ να φτάσω στην αλήθεια!

Not

img-1.jpeg

Βαθμολογία: 3/10

Από μικρή πάντα αγαπούσα το διάβασμα, αλλά ποτέ δεν είχα ιδιαίτερη αδυναμία στην επιστημονική φαντασία, είδος που με απωθεί ακόμη και στον κινηματογράφο. Με γοητεύει η αποτύπωση του ωμού ρεαλισμού, ειδικά αν πρόκειται για μια αληθινή ιστορία ή βιογραφία. Θαυμάζω τις μακροσκελείς περιγραφές, χάρη στις οποίες ο εκάστοτε συγγραφέας με τοποθετεί ως αναγνώστη στον χρόνο και στον τόπο και μοιράζεται μαζί μου τα συναισθήματα των κεντρικών προσώπων του.

Μάρα Γρηγοριάδου

Hot

picture-1.jpg

Βαθμολογία: 8/10

Θεωρώ πως δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να φροντίζουμε τον εαυτό μας, και χωρίς να θέλω να φανώ μακάβρια, ελπίζω να καταφέρω να τον φροντίζω έως και την τελευταία μου πνοή, περίπου όπως Ryuichi Sakamoto. Νωρίτερα φέτος, ο θρυλικός συνθέτης έφυγε από τη ζωή. Την περασμένη εβδομάδα, το management του Sakamoto μοιράστηκε ένα αποχαιρετιστήριο δώρο από τον μουσικό. Μια playlist με 33 τραγούδια που συνέταξε για την κηδεία του. Η playlist περιλαμβάνει το Orpheus του David Sylvian, το Mongibello του Nino και άλλα. Η ομάδα του Sakamoto δήλωσε: «Θα θέλαμε να μοιραστούμε την playlist που ο Ryuichi είχε καταρτίσει ιδιωτικά για να παιχτεί στη δική του κηδεία για να συνοδεύσει το θάνατό του. Ήταν πραγματικά με τη μουσική μέχρι το τέλος».

Not

picture-1-RTWhx.jpg

Βαθμολογία: 0/10

Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου το περιγράφουν ως ένα όμορφο παιχνίδι, που πράγματι είναι, όμως το φαινόμενο του ρατσισμού εξακολουθεί να μαστίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη στην Ισπανία αυτό το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Βαλένθια. Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του διαιτητή, οπαδοί απηύθυναν ρατσιστικά σχόλια στον Vinícius Jr., τον Βραζιλιάνο σταρ που αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ρατσιστικές προσβολές: Στο 73ο λεπτό, ένας θεατής από τη νότια κερκίδα "Mario Kempes" κατευθύνθηκε προς τον παίκτη Νο 20 της Ρεάλ Μαδρίτης CF κ. Vinicius José De Oliveira Do Nascimiento, φωνάζοντάς του: «Μαϊμού, μαϊμού» , γεγονός που οδήγησε στην ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου ρατσισμού, ενημερώνοντας τον εντεταλμένο του γηπέδου, ώστε να γίνει αντίστοιχη προειδοποίηση από το μεγάφωνο. Ο αγώνας διακόπηκε μέχρι να μεταδοθεί η εν λόγω ανακοίνωση από το μεγάφωνο του γηπέδου, αναφέρεται στην έκθεση, σύμφωνα με το CNN.

Ακόμη πιο δυσάρεστο από τα παραπάνω είναι η επακόλουθη ανάρτηση του θύματος του ρατσισμού, ο οποίος εξέφρασε πως πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο. «Δεν ήταν η πρώτη φορά, ούτε η δεύτερη, ούτε η τρίτη. Ο ρατσισμός είναι φυσιολογικός στη La Liga», έγραψε στα πορτογαλικά στο Twitter. «Η διοργάνωση το θεωρεί φυσιολογικό, η Ομοσπονδία το ίδιο και οι αντίπαλοι το ενθαρρύνουν. Λυπάμαι πολύ. Το πρωτάθλημα που κάποτε ανήκε στον Ροναλντίνιο, τον Ρονάλντο, τον Κριστιάνο και τον Μέσι σήμερα ανήκει στους ρατσιστές». Ο Vinícius Jr. Έγραψε, επιπλέον, ότι «σήμερα, στη Βραζιλία, η Ισπανία είναι γνωστή ως η χώρα των ρατσιστών».

Χρύσα Σιμώνη

Hot

image005.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό, η Swatch αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους και όλες τις μορφές αγάπης. Η συλλογή για το 2023 έχει εμπνευστεί από τα χρώματα του ουράνιου τόξου και κάνει μια ισχυρή δήλωση, υπερήφανα, με ανεβασμένη διάθεση και γεμάτη νόημα. Τα φωτεινά σχέδια αντιπροσωπεύουν τα έξι χρώματα της σημαίας Pride - ένα σύμβολο της ανθρωπότητας που απευθύνεται σε όλα τα φύλα και τις φυλές. Τέτοιες κινήσεις τιμούν το inclusivity και δε θα μπορούσα να είναι πιο χαρούμενη για αυτό!

Not

casio-stranger-things.jpg


Βαθμολογία: 4/10

Ενώ είναι φαν των collaboration του Netflix, όπως παραδείγματος χάρη αυτή που έκανε με τη Lacoste πρόσφατα, θεωρώ ότι μερικές φορές (όπως πολλά brands) χάνουν λίγο το point - που είναι το wearability στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ενώ τα Casio ρολόγια επιλέγονται συχνά από fashionistas δε θεωρώ πως το συγκεκριμένο θα έχει απήχηση, λόγω του ότι παραπέμπει σε παιχνίδι των 90's στην εμφάνιση.