fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωσε ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

ozz-floor.jpg
Βαθμολογία: 10/10

Tα ολοκαίνουρια Soda coffee tables του Έλληνα designer Yiannis Ghikas είναι μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη. Πήραν το όνομά τους από τη σόδα, το ένα από τα τρία βασικά υλικά της σύστασης που έχει το γυαλί. Από φυσητό κρύσταλλο Murano πρόκειται για μια πρόσφατη συνεργασία του γνωστού designer με την ιταλική εταιρία Miniforms. Δύσκολο πρότζεκτ όπως αποδείχθηκε λόγω του μεγέθους τους, αφού μια τόσο μεγάλη γυάλινη επιφάνεια είναι δύσκολα διαχειρίσιμη, αλλά το αποτέλεσμα, είναι άκρως εντυπωσιακό. 

Το τραπέζι που ζυγίζει 20 κιλά γεννήθηκε, ή καλύτερα, η δημιουργία του ξεκίνησε από το πρώτο φύσημα του ενός από τους τρεις master glass makers που εργάστηκαν στη διαμόρφωσή του. Η σφυρήλατη επιφάνειά του χαρίζει μια σχεδόν πρωτόγονα ελκυστική αισθητική. Ένα εξολοκλήρου γυάλινο αντικείμενο που αλλάζει μορφές ανάλογα με τη διάχυση του φωτός και τη γωνία που το κοιτάτε. Όλη η διαδικασία παραγωγής λαμβάνει χώρα στο νησί Murano.

Not

shutterstock-687565888.jpg

Βαθμολογία: 0/10

Η ελληνική τηλεόραση και τα προγράμματα που προβάλλονται ολοένα και συχνότερα, υποβαθμίζουν, κατά τη γνώμη μου, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Εκτός από αυτό, φυσικά, προωθούνται λανθασμένα πρότυπα, κυρίως στα μικρά παιδιά, που παρακολουθούν αυτά τα shows. Ας ελπίσουμε η νέα χρονιά να επαναξιολογήσει αυτές τις καταστάσεις και να ξεκινήσει η προβολή πιο ποιοτικών προγραμμάτων. 

Μαρία Κουτσάκα

Hot

gg-global-social-barbie-grid-1b-9.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η νέα συνεργασία της Glamglow με την Barbie είναι η είδηση που έχει ξετρελάνει όλες τις beauty lovers. Άλλωστε, η Barbie® μοιράζεται πάντα τα μυστικά ομορφιάς της! Διατηρεί την επιδερμίδα της λαμπερή με τη Limited Edition μάσκα GLAMGLOW® Charcoal Clearing Treatment Mask για ασύγκριτη λάμψη και ολοκληρώνει με τo GLOWSTARTER™ Mega Illuminating Moisturizer. Η πολύ χαριτωμένη και limited-edition συλλογή είναι εμπνευσμένη από την απόλυτα λαμπερή Barbie™. 

Η Barbie™ x GLAMGLOW® Collection αποτελεί έναν ύμνο στην αυτοπεποίθηση μέσω της περιποίησης του προσώπου και βοηθά την επιδερμίδα να αποκτήσει ονειρική λάμψη. Η SUPERMUD® βοηθά αποτελεσματικά, είτε πρόκειται για λιπαρό t-zone ή ενοχλητικούς πόρους, ένα προϊόν ιδανικό για όσους έχουν λιπαρή επιδερμίδα που έχει ανάγκη από φροντίδα και λάμψη. Ο ενεργός άνθρακας της SUPERMUD® απομακρύνει τα μαύρα στίγματα, τη λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα, ενώ στοχεύει κατά των ατελειών και προσφέρει ένα ακαταμάχητο ματ αποτέλεσμα και λεία επιδερμίδα.

Not

cal-maddie-sweet-magnolias.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Η ξένη σειρά του Netflix Γλυκιές Μανόλιες δε μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, με αποτέλεσμα να την αφήσω κάπου στη μέση του κύκλου. Το cast μπορεί να είναι ενδιαφέρον, με την κωμικό Τζοάνα Γκαρσία Σοίσερ, στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά η πλοκή ήταν ιδιαίτερα ανιαρή. Ο λόγος για 3 αχώριστες φίλες, τη Μάντι, τη Χέλεν και την Ντέινα Σου, που αλληλοστηρίζονται, καθώς προσπαθούν να συνδυάσουν σχέσεις, οικογένεια και καριέρα σε μια μικρή πόλη. Αν και το concept φαντάζει αρκετά σύγχρονο, το αποτέλεσμα δε με εξέπληξε. Παίζουν οι: JoAnna Garcia Swisher, Brooke Elliott, Heather Headley, κ. ά. 

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot 

cbl2111fc6453-hd-2-copy.jpg
Βαθμολογία: 10/10

La Chaux-de-Fonds, Ελβετία – 9 Οκτωβρίου 2020: Η ελβετική ωρολογοποιία TAG Heuer παρουσιάζει τρία νέα μοντέλα Monaco, συνεχίζοντας έτσι το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της συλλογής, που ξεκίνησε το 2019. Μια χρονιά που η εταιρία γιόρτασε τα 50ά γενέθλια του εμβληματικού χρονογράφου Monaco, κυκλοφορώντας περιορισμένες εκδόσεις του. Τα καινούρια αυτά εντυπωσιακά μοντέλα του 2020 διαθέτουν in-house μηχανισμό, τον Calibre Heuer 02, και συναρπαστικό σχεδιασμό. Και τα τρία εμπνέονται αισθητικά από τα μοντέλα της δεκαετίας του ’70, και παρουσιάζονται με ένα μοντέρνο μεταλλικό μπρασελέ, επανασχεδιασμένο ειδικά για δύο από αυτά.

Ο μηχανισμός Calibre Heuer 02 είναι ορατός από το καπάκι της κάσας και διαθέτει εντυπωσιακή αυτονομία κουρδίσματος 80 ωρών. Επεκτείνοντας τη σειρά μοντέλων Monaco που είναι εξοπλισμένα με αυτόν τον εξαιρετικό μηχανισμό, οι νέοι χρονογράφοι αποδεικνύουν πως η TAG Heuer γνωρίζει πολύ καλά πώς να συνδυάζει εμβληματικά σχέδια με εξελιγμένη in-house τεχνολογία.

Not 

53ab27b844a9846c0cc7517c6f0564d8.jpg
Βαθμολογία: 5/10


Μπορεί ημερολογιακά να διανύουμε τη δεύτερη βδομάδα του Οκτωβρίου και να βρισκόμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου, αλλά ο καιρός και η θερμοκρασία δε συμβαδίζουν σε καμία περίπτωση με τα παραπάνω. Κι ενώ οι φθινοπωρινές τάσεις και τα σχέδια είναι τόσο όμορφα και πολλά, εμείς ακόμα δεν μπορούμε να ευχαριστηθούμε σχεδόν τίποτα. Εκτός όμως από το ότι φοράμε ακόμα τα καλοκαιρινά μας στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, αυτές οι μη φυσιολογικές συνθήκες μας αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο περιβάλλον. Ίσως θα ήταν καλό, έστω και αργά να αρχίσει αυτή η κατάσταση να μας απασχολεί λίγο πιο σοβαρά και όχι μόνο στα λόγια. Ας προσπαθήσει ο καθένας με τη σειρά του να βάλει τη δική του «υπογραφή» στη διαδικασία βοήθειας του περιβάλλοντος κι εν συνεχεία στη ζωή μας.

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

shutterstock-1180899217.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Την Τρίτη ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό πως θα μπει η επιχειρηματικότητα ως μάθημα σε όλα τα σχολεία. Στην εκδήλωση για τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Elevate Greece ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η Ελλάδα μπαίνει στον χάρτη της παγκόσμιας τεχνολογίας κι εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να περιμένουμε το σχέδιο να γίνει πραγματικότητα.

Not

shutterstock-714751924.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Η κακοκαιρία στην Ελλάδα έφερε για ακόμη μια φορά απώλειες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι συνθήκες που επικράτησαν, από τις πρωινές ώρες της Τρίτης, προκάλεσε ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας με πολλά μέρη, ειδικά στην Αττική, να καταστρέφονται.

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

img-2817.jpg


Βαθμολογία: 10/10

Το Halloween έφτασε στα Marks & Spencer Food και μας βρίσκει πιο έτοιμους από ποτέ! Η πεντανόστιμη γκάμα spooky γλυκισμάτων προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και απογειώνει τις γεύσεις μας, ενώ υπόσχεται ότι θα προκαλέσει «ανατριχίλες» σε όσους θελήσουν να γιορτάσουν το φετινό Halloween. «Τερατώδη» snacks όπως τα απολαυστικά Chocolate Severed Fingers, τα τυρένια Vampire Fangs, τα ζαχαρένια Fruity Gruesome Sweets ή το κουτί των 40 Monstrous Milk Chocolate Treats μας παρασύρουν στο κλίμα της γιορτής. Προετοιμαστείτε κι εσείς για ένα Halloween party που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Ανακαλύψτε τα προϊόντα στο marksandspencerfood.gr ή στα M&S καταστήματα. 

Not

img-2818.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Η 4η σεζόν του “The Worst Witch” αφορά μια αδέξια κοπέλα που βρίσκεται σε ένα σχολείο για μάγισσες και συνειδητοποιεί ότι μπορεί και να ανήκει εκεί. Βασισμένη στα αγαπημένα βιβλία της Jill Murphy, η σειρά αυτή βασίζεται στη δύναμη των μαντικών ικανοτήτων και είναι βγαλμένη από έναν κόσμο που είναι βαθιά πεπεισμένος πως οι μάγισσες έχουν τον τρόπο να βρίσκουν λύσεις για κάθε ζήτημα, όποιος κι αν είναι ο βαθμός δυσκολίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που δε βρίσκεται στις top τηλεοπτικές επιλογές μου γι’ αυτήν την περίοδο: οι σουρεαλιστικές καταστάσεις που βιώνουν οι ήρωες και η τόσο αμετάκλητη πίστη τους στις μακάβριες αυτές πεποιθήσεις. Πρωταγωνιστούν: Bella Ramsey, Claire Hinks, Raquel Cassidy, κ. ά.