fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωσε ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

urmask-flatlay-frontproduct600x600.jpg
Βαθμολογία: 10/10

Η βαριά καταδίκη όλων των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής ήταν μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατία και αληθινή δικαίωση όσων κατά καιρούς έχουν πληγεί από ακραίες συμπεριφορές. Ας φροντίσουμε όλοι μαζί να μπει μια και καλή τέλος στον πιο διαχρονικό, φονικό κι επικίνδυνο ιό που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα: τον ιό του φασισμού.

Not

00023-moschino-rtw-ss21-scaled.jpg



Βαθμολογία: 1/10

Εύχομαι να είναι εφήμερη η νέα εποχή της virtual αισθητικής στις fashion weeks που μόλις τελείωσαν, αλλά και γενικότερα. Με κάνει να αναπολώ τις παλιές καλές μέρες που η ζωή και η καθημερινότητά μας ήταν φυσιολογική.

Βασιλική Δουκουμοπούλου 

Hot

estee-lauder-companies-illumination-2020-megaro-mousikis-athinon-KGc9v.jpg
Photo Credit: Studio Panoulis

Βαθμολογία: 10/10

Για ακόμα μία χρονιά, ο Όμιλος Estée Lauder Companies, πραγματοποίησε τη συμβολική φωταγώγηση ενός εμβληματικού κτηρίου της Αθήνας, στo πλαίσιo της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Φωταγώγησης Μνημείων και Κτηρίων Οροσήμων, για την Εκστρατεία για τον Καρκίνο του Μαστού, κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα. Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φωτίστηκε με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα, υπενθυμίζοντας τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Παγκόσμιο Σύμβολο της Εκστρατείας ήταν και φέτος η Ροζ Κορδέλα, την οποία συνδημιούργησε η Evelyn Lauder το 1992. Το φετινό «σύνθημα» άλλωστε, αποτελεί ένα δυνατό μήνυμα, με παγκόσμια απήχηση! Η φωταγώγηση του Μεγάρου, ενός επιβλητικού και εμβληματικού κτηρίου της πρωτεύουσας, που σήμερα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών, έγινε υπό τους ήχους της μουσικής October που έχει συνθέσει ο Δημήτρης Κοντόπουλος και μεταδόθηκε LIVE από το Facebook και το YouΤube, από τα κανάλια Estee Lauder Greece.

Φυσικά, ο Όμιλος Estée Lauder Companies, σεβόμενος τα ισχύοντα μέτρα, πραγματοποίησε την εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών, επικοινωνώντας την εκδήλωση μέσω Live Streaming στα social media της Estee Lauder Greece. Με αυτό τον τρόπο και με ασφάλεια διαδόθηκε το μήνυμα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, δίνοντας τη δυνατότητα να το παρακολουθήσει ελεύθερα κάθε ενδιαφερόμενος. Κατά τη διάρκεια του Live streaming, προβλήθηκε ένα video το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να ενισχύσει το έντονο αίσθημα ενότητας και αλληλεγγύης το οποίο υποστηρίζει η φετινή καμπάνια. Δέκα ξεχωριστοί άνθρωποι, προερχόμενοι από διαφορετικούς χώρους της κοινωνικής ζωής, φέροντας ο καθένας τις δικές του εμπειρίες, ένωσαν τη φωνή τους για την καμπάνια και μίλησαν για τη σημασία της, παρακινώντας όλους να υποστηρίξουν την Εκστρατεία για τον Καρκίνο του Μαστού και κατ’ επέκταση το σπουδαίο έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Το έναυσμα για τη φωταγώγηση έδωσε και φέτος η Ελένη Μενεγάκη, ως η Ελληνίδα Πρέσβειρα της Εκστρατείας για τον Καρκίνο του Μαστού του Ομίλου Estée Lauder Companies, η οποία για 8η χρονιά συμμετέχει σε αυτήν την πρωτοβουλία, για την οποία τόνισε ότι ο καθένας ο οποίος θα είχε τη δύναμη να μεταφέρει ένα τέτοιο μήνυμα σε όλο τον κόσμο, θα το έκανε με όλη του την καρδιά.

Not

netflix.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Έχω αρχίσει και βαριέμαι λίγο με τις κατά τ' άλλα άπειρες επιλογές ταινιών και σειρών στο αγαπημένο όλων Netflix. Ναι, καλή και η εύκολη πρόσβαση σε απεριόριστο αριθμό κινηματογραφικών προτάσεων, αλλά πολλές φορές χάνεται το νόημα του ποιοτικού θεάματος. Η δημοφιλής διαδικτυακή πλατφόρμα έχει καταντήσει να μας «τρώει» περισσότερη ώρα στην αναζήτηση κάποιου προγράμματος, παρά στην καθ' αυτή παρακολούθησή του.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot 

b24bb678-3c24-4257-8550-8c1008eb21d4.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Η Η&Μ ανακοινώνει με ενθουσιασμό τη συνεργασία της με το λατρεμένο οίκο μόδας The Vampire’s Wife, πνευματικό δημιούργημα της Βρετανίδας σχεδιάστριας, μοντέλου και καλλιτεχνικής μούσας Susie Cave. Αγαπημένo brand των θαυμαστών της μόδας παγκοσμίως, η The Vampire’s Wife είναι γνωστή για τις κολακευτικές σιλουέτες, τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες και τoν αδιάκοπο εορτασμό των γυναικών και της γυναικείας μορφής. Η συλλογή είναι σύγχρονη τόσο στη διάθεση που εκπέμπει όσο και στον τρόπο παραγωγής της, καθώς είναι φτιαγμένη από αειφόρα υλικά. 

Η συνεργασία της The Vampire’s Wife με την H&M είναι ταυτόχρονα τολμηρή και θηλυκή. Βασικά κομμάτια αποτελούν το δαντελωτό μίνι φόρεμα με εντυπωσιακούς ώμους που εκπέμπει μια μυστηριώδη γοητεία, το μίνι φόρεμα από βελούδο με το χαρακτηριστικό φιόγκο στον λαιμό και η ρομαντική, δαντελωτή κάπα σε ασημί τόνους, όλα φτιαγμένα από ανακυκλωμένο νάιλον και πολυεστέρα. Η έμφαση της The Vampire’s Wife στις σιλουέτες αναδεικνύεται στο πολύ μακρύ, δαντελωτό φόρεμα με τα ρετρό βολάν. Τα αξεσουάρ της συλλογής εξιτάρουν τη φαντασία, καθώς περιλαμβάνουν κολιέ με γούρια, βραχιόλια και σκουλαρίκια εικονογραφημένα με μάτια, σύννεφα και φυσικά με το χαρακτηριστικό δόντι των βρικολάκων. Τα δαντελωτά γάντια που αφήνουν ακάλυπτα τα δάχτυλα και ο λευκός, αποσπώμενος γιακάς με βολάν δίνουν μια παιχνιδιάρικη πινελιά. Το μαύρο κυριαρχεί στη συλλογή και προσδίδει μια δελεαστική, μυστηριώδη αίσθηση και η λαμπερή ασημί δαντέλα, τα πολυτελή μανικετόκουμπα και οι πλούσιες υφές του βελούδου προσθέτουν μια αίσθηση πολυτέλειας σε όλη τη συλλογή.

Η συλλογή The Vampire’s Wife x H&M θα είναι διαθέσιμη στο hm.com και σε επιλεγμένα καταστήματα από τις 22 Οκτωβρίου.

Not 

fe1f3ac4d1b672a451258b86c7c9545c.jpg
Βαθμολογία: 7/10

Το προηγούμενο Σάββατο κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα του Netflix η σειρά Emily in Paris. Είμαι σίγουρη ότι όλες οι γυναίκες που αγαπάνε τη μόδα, το παρακολούθησαν. Τα μικρά επεισόδια έκαναν την προβολή του ακόμα πιο εύκολη, ενώ τα όμορφα πλάνα του Παρισιού μας ταξίδεψαν. Ενώ ήταν μία χαρούμενη και χαλαρωτική σειρά, θα ήθελα το σενάριο να είναι λίγο πιο ρεαλιστικό και όχι τόσο προβλέψιμο. Παρόλα αυτά εάν δεν το έχετε δει σας το συστήνω ανεπιφύλακτα κι εννοείται ότι θα περιμένω να κυκλοφορήσει και δεύτερος κύκλος επεισοδίων.

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

levitating-de-dua-lipa.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η super fresh κυκλοφορία της Dua Lipa και του DaBaby στο τραγούδι “Levitating Featuring” είναι η νέα μου μουσική εμμονή από την ημέρα που κυκλοφόρησε! Ένας ultra dance ρυθμός με κυρίαρχο το pop στοιχείο σε συνδυασμό το rap κομμάτι του Αμερικανού καλλιτέχνη, αποτέλεσαν τη συνταγή της επιτυχίας για ένα «πάντρεμα» που ενθουσίασε τόσο τους fans τους δύο όσο κι όλους τους λάτρεις τέτοιου είδους ήχων. Το video clip, επίσης, απογείωσε το όλο κομμάτι και το οδήγησε στα trends της πλατφόρμας του YouTube. 

Δείτε το videoclip:

Not

img-2658.jpg

Βαθμολογία: 0/10

Ο θάνατος του Ιάπωνα σχεδιαστή Kenzo Takada, σκόρπισε τη θλίψη τόσο στον χώρο της μόδας που αποχαιρέτισε μια σπουδαία υπογραφή της όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτελώντας ακόμα ένα θύμα του COVID-19. Ο 81χρονος designer άφησε πίσω του ένα εμβληματικό brand που αποτέλεσε, ουκ ολίγες φορές, μια ξεχωριστή απόδειξη που φανερώνει πως οι στερεοτυπικοί κανόνες που αφορούν στην ένδυση ανδρών και γυναικών θα έπρεπε να ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Σε αυτό ακριβώς βασίστηκε από την αρχή της επιτυχημένης πορείας του ο Kenzo, που ήθελε απλώς να δημιουργεί «χαρούμενα» ρούχα, γεγονός που τον ξεχώρισε ανάμεσα σε πληθώρα σχεδιαστών και brands που κινούνται σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρότυπα τα οποία οφείλουμε να αφήσουμε πίσω μας. 

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

marios.jpg



Βαθμολογία: 10/10

Η δικαίωση της δημοκρατίας την εβδομάδα που μας πέρασε έφερε μαζί της πολλά ακόλουθα. Παρόλα αυτά θα σταθώ στην επόμενη καλή είδηση που δεν είναι άλλη από αυτή της ανάβασης στον Όλυμπο του αθλητή υπεραποστάσεων Μάριου Γιαννάκου μαζί με την Ελευθερία Τόσιου, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Οι δύο αυτοί νέοι απέδειξαν περίτρανα πως η ελπίδα είναι το πιο δυνατό μας όπλο σε οποιαδήποτε μάχη. Άλλωστε, η Ελλάδα από την υψηλότερη κορυφή της, είναι μια θέα που αξίζει στον καθένα να την απολαύσει.

Not

trump.jpg



Βαθμολογία: 0/10

Ο Trump φέρνει το τέλος της πολιτικής όπως τη γνωρίζαμε. Ο ηλικιωμένος άντρας με τις πολλαπλές κατηγορίες και τα εξίσου ισάριθμα ψέματα που ξεστομίζει κατά καιρούς πετυχαίνει μέρα με τη μέρα να έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στον λαϊκισμό. Διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα λειτουργεί ως ένα ολοκληρωτικό καθεστώς και γεμίζει τις τηλεοράσεις και το internet με ειδήσεις που τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από μια απόλυτα παράλογη πολιτική. Celebrity, αδιάφορος, αρχηγός των fake news και πάνω από όλα έτοιμος για όλα.

Μαρία Κουτσάκα

Hot

karl-lagerfeld-x-steampod-3.jpg



Βαθμολογία: 10/10

Η L’Oréal Professionnel Paris και η KARL LAGERFELD που είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν το λανσάρισμα μιας περιορισμένης έκδοσης του Steampod, του επαγγελματικού εργαλείου styling με τη δύναμη του ατμού, τον Νοέμβριο του 2020, αποτελεί το hot νέο που ξεχώρισα από αυτήν την εβδομάδα από τον beauty world. Με μια κοινή παριζιάνικη κληρονομιά να τις συνδέει, οι δύο εμβληματικές μάρκες εμπνεύστηκαν από την πεμπτουσία του παριζιάνικου στιλ, γνωστού για τον ανεπιτήδευτο, σικ και τολμηρό χαρακτήρα του. Στα μαλλιά, με το Steampod το στιλ αυτό μεταφράζεται σε ποικίλα looks –από σγουρά μέχρι κυματιστά και ίσια–, χωρίς ποτέ να διακυβεύεται η ποιότητα των μαλλιών. 

Η περιορισμένη έκδοση του Steampod συνδυάζει το πρωτοποριακό πνεύμα και την κομψή αισθητική τόσο της L’Oréal Professionnel Paris όσο και της KARL LAGERFELD. Με πιο λεπτό και πιο ελαφρύ σχεδιασμό, το νέο Steampod διαθέτει ενσωματωμένο δοχείο νερού, περιστρεφόμενο καλώδιο και ενσωματωμένη χτένα –τώρα όλα σε βαθύ, αδιαφανές μαύρο χρώμα. Συνοδεύεται από μια ανάγλυφη θήκη από faux δέρμα για απόλυτη προστασία από τη θερμότητα και εύκολη μεταφορά. Το λανσάρισμα του Steampod θα συμπληρωθεί με μια αποκλειστική καμπάνια, συμπεριλαμβανομένης μιας σπάνιας εμφάνισης της διάσημης γάτας Choupette Lagerfeld.

Not

im-thinking-of-ending-things-poster-jessie-buckley-social.jpeg


Βαθμολογία: 2/10

Η ταινία «Σκέφτομαι να βάλω ένα τέλος» που θα δείτε στο Netflix σίγουρα δεν είναι κάτι που θα ξανάβλεπα ή θα πρότεινα σε κάποιον άλλον αν μου έλεγε «πρότεινέ μου μια ταινία για να δω». Πρόκειται για ένα υπαρξιακό roadtrip του Τσάρλι Κάουφμαν που παρουσιάζει τη σχέση ενός ζευγαριού και την επικείμενη γνωριμία της κοπέλας με τους γονείς του συντρόφου της. Ενώ όλα φαίνονται να ξεκινούν ομαλά και φυσιολογικά, τελικά ο χρόνος φαίνεται να μην έχει καμία σημασία μεταφέροντας τον θεατή πότε στο μέλλον, και πότε στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να μπερδεύεται διαρκώς. Τελικά, δε μαθαίνουμε ποτέ τι συμβαίνει και που καταλήγει αυτό το αλλιώτικο love story, ενώ τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι άπειρα. Παίζουν οι: Jesse Plemons, Jessie Buckley, Toni Collette, κ. ά.