fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωσε ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

profile-3.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω ότι οι χώροι τέχνης αρχίζουν να επιστρέφουν στην κανονικότητα μιας και η Τέχνη είναι ζωτικό στοιχείο και πηγή ενέργειας για τον άνθρωπο. H Nitra Gallery λοιπόν στην Αθήνα παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Γαλλο-ελβετίδας Alexandra Roussopoulos με τη νέα σειρά έργων της "Behind the Horizon" το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 12.00-18.00. Τα έργα δημιουργήθηκαν στο studio της στην Αθήνα την Άνοιξη του 2020, την εποχή του lockdown και αποκαλύπτουν φανταστικά τοπία με αποφασιστικές γραμμές, διαθλασμένα φώτα και ανοιχτές προοπτικές που μοιραία παρασύρουν τον θεατή στην ιδέα της θάλασσας. Μια ατέρμονη ενατένιση που δημιουργεί ένα αίσθημα ηρεμίας και γαλήνης, κατάκτηση όσων επιχειρούν να δουν πίσω από τον ορίζοντα.

Not
kykl.jpg



Βαθμολογία:
1/10

Το φθινόπωρο αποτελεί πια πραγματικότητα με τα πρώτα κρύα να έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Πιο συγκεκριμένα, ο κυκλώνας Ιανός μαστίζει τις περιοχές της Νότιας Ελλάδας, με πολλούς μετεωρολόγους και πολιτικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Ας ελπίσουμε να είναι ένα ήρεμο σαββατοκύριακο και να μη βιώσει κανείς τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα. 

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

img-2494-wXmTc.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Για άλλη μια φορά, ο Σάκης Ρουβάς απέδειξε πόσο πολύ έχει αναπτύξει το ταλέντο του, αυτήν τη φορά στη συναυλία που έλαβε χώρα στο Ηρώδειο το περασμένο Σάββατο. Μαζί με τη Σόνια Θεοδωρίδου και υπό τους ήχους της μαγευτικής βραδιάς που τιτλοφορούνταν ως “SONIA and SAKIS sing the Classics”, ερμήνευσαν κομμάτια που έχουν καταφέρει να βρεθούν στα radio charts πολύ ψηλά ανά τα χρόνια αλλά και νέες κυκλοφορίες που πρόκειται να αφήσουν το στίγμα τους στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Με το κοινό να χειροκροτεί ασταμάτητα, οι δυο τους απογειώθηκαν και κατάφεραν να «ντύσουν» ολόκληρη την Αθήνα με τη χροιά της φωνής τους. Μάλιστα, η βραδιά κορυφώθηκε κι έλαβε μια πιο γλυκιά αύρα όταν ο Σάκης ανέβηκε στις κερκίδες και κατευθύνθηκε στη σύζυγό του, Κάτια Ζυγούλη, προσφέροντάς της λουλούδια και δίνοντάς της ένα τρυφερό φιλί. Ακόμα ένας λόγος που φανερώνει πόσο δικαιολογημένα αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της ελληνικής showbiz! 

Not

img-2480.jpg

Βαθμολογία: 0/10

Η πρώτη εβδομάδα που τα σχολεία ξεκίνησαν για άλλη μια χρονιά, έφτασε στο τέλος της. Κι όμως, οι μάσκες και τα περιοριστικά μέτρα δε θα έπρεπε να αποτελούν το μοναδικό ζήτημα που είναι άξιο προσοχής. Για την ακρίβεια το γεγονός αυτό αποτελεί μια συνθήκη στην οποία τόσο τα παιδιά όσο και οι εκπαιδευτικοί είναι αναγκασμένοι να συνηθίσουν και το θέμα θα έπρεπε να τελειώνει εκεί. Αυτό, όμως, που δε δείχνει σημάδια τέλους είναι η έξαρση κάθε μορφής εκφοβισμού και περιθωριοποίησης, κάτι που θα έπρεπε να είχαμε αφήσει πίσω μας εδώ και πολλές δεκαετίες. Φέτος, ας γίνει η διαφορά και ας φροντίσει ο καθένας ξεχωριστά -μαθητές κι εκπαιδευτικοί- να μην παραλείψει το γεγονός πως κάποιο παιδί κάθεται μόνο του στο διάλειμμα ή μια τοξική κατάσταση που διαδραματίζεται μέσα στην τάξη και στοχεύει στην κατακεραύνωση της ψυχολογίας οποιουδήποτε. Ας προσπαθήσουμε περισσότερο από ποτέ να κάνουμε τον τόσο πολύ αναφερόμενο όρο "bullying" να εξαλειφθεί! 

Εύα Βαλαμβάνου

Hot

112ae33a7c3bac25829d668e6a35eb9f.jpg


Βαθμολογία: 9/10

Palo Santo ή αλλιώς «ιερό ξύλο» ("holly wood"). Πρόκειται για ξύλο από το δέντρο Bursera graveolens, στη Νότια Αμερική. Το ενεργειακό καθαριστικό έχει τις ρίζες του στην παράδοση των Ίνκας, οι οποίοι θεωρούσαν τον καπνό από το ξύλο που καίγεται στις πνευματικές τελετές, φαρμακευτικό. Το Palo Santo καθαρίζει κι επαναφέρει την αρνητική ενέργεια ή τη μολυσμένη ενέργεια, αποτέλεσμα κάποιας σύγκρουσης. Οδηγεί σε αρμονία, συνειδητότητα, πνευματικότητα. Ακόμα, εμποδίζει κι εξουδετερώνει θέματα (καλό είναι να αποφεύγουμε αρνητικά φορτισμένες λέξεις όπως προβλήματα) πριν καν εκδηλωθούν. Είναι μια ιδανική προσθήκη στη ρουτίνα όσων ασχολούνται με διαλογισμό, yoga, energy clearance. Βέβαια, να επισημάνουμε ότι οι έρευνες σχετικά με τα οφέλη ή τους κινδύνους που προκαλεί η εισπνοή του καπνού για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι περιορισμένες. Οπότε μην ξεχνάμε ότι παν μέτρον άριστον.

Not

screenshot-20200916-231140.jpg


Βαθμολογία: 2/10

Μια εικόνα ισούται με 1.000 λέξεις. Καθώς έκανα scroll down στο Facebook, είδα αυτήν την φωτογραφία, με έβαλε σε σκέψεις και ομολογώ πως για λίγο «σκοτείνιασα» μέσα μου. Μέσα σε λίγους μήνες η αλήθεια είναι πως άλλαξε όλη μας η πραγματικότητα, λόγω του Covid-19 και τον τρόπο που επιλέξαμε παγκοσμίως να διαχειριστούμε αυτήν την κρίση. Σίγουρα είναι θετική η αναγκαστική, ταχεία, εξέλιξη της τεχνολογίας. Πλέον ψωνίζουμε, πάμε super market, σχολείο, κάνουμε meetings, βλέπουμε ταινίες κι επικοινωνούμε μέσα από υπολογιστές. Κι ενώ όλο αυτό είναι ενδιαφέρον, μέρος της εξέλιξης και φυσικά διευκολύνει πολλούς από εμάς το γεγονός ότι πλέον μπορούμε να εργαζόμαστε από το σπίτι με τηλεργασία, δικό μας ωράριο και παράλληλα να προσθέσουμε και άλλες δραστηριότητες μέσα στη μέρα μας, που διαφορετικά θα ήταν αδύνατον. Μέχρι πότε όμως; Ποιο είναι το όριο και ποιος το καθορίζει; Όταν μικρά παιδιά μεγαλώνουν σε έναν κόσμο που τους μαθαίνει ότι όλα, από την εργασία και την ψυχαγωγία μέχρι το σεξ μπορούν να γίνουν απλά μπροστά από μια οθόνη, χωρίς να έχουν να συγκρίνουν με μνήμες προ-covid; Θα ζούμε περισσότερο στην εικονική ζωή μας παρά στην κανονική; Και θα υπάρχει σε λίγα χρόνια διαφορά στην Digital και μη πραγματικότητα; Απλά food for thought!

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

calzedonia-31-1-20-06-0790.jpg


Βαθμολογία: 10/10

Τι συμβαίνει όταν τα iconic legwear της Calzedonia συναντάνε το αθλητικό στιλ της Superga; Η απάντηση είναι η νέα capsule collection φτιαγμένη από δύο διαχρονικά ιταλικά brands. Η συλλογή δημιουργήθηκε με γνώμονα όλα εκείνα που χρειάζεται κάθε γυναίκα στην γκαρνταρόμπα της, όπως καλσόν και κάλτσες μέσα από την αθλητική και κλασική ματιά του Superga brand. Η νέα glam συλλογή είναι ιδανική για όλες εκείνες που λατρεύουν να φοράνε προϊόντα Calzedonia στις καθημερινές τους εμφανίσεις και δε θέλουν να σταματήσουν να είναι απόλυτα stylish, ακόμα και όταν αθλούνται.

Η νέα capsule collection αποτελείται από τρία βασικά και απαραίτητα κομμάτια. Κολάν, καλσόν και κάλτσες. Πιο συγκεκριμένα, θα συναντήσουμε 5 κολάν με logo μοτίβα, τα οποία θεωρούνται hot τάσεις, 11 νέες εκδοχές από το bestseller κολάν με γυαλιστερή επιφάνεια σε μπλε ηλεκτρίκ, ροζ, μαύρο και μια έκδοση με το iconic S της Superga σε print. Plus, υπάρχουν 4 μικρού και μεσαίου μεγέθους δικτυωτά καλσόν σε μαύρο, ροζ και μπλε με γκλίτερ εφέ και logo στη μέση, αλλά και 11 νέα ζευγάρια κάλτσες, από αθλητικές μέχρι τις πιο glam, φτιαγμένες από lurex και λαμπερά χρώματα.

Τα νέα αυτά items που καμία δε θέλει να λείπουν από τη συλλογή της είναι διαθέσιμα στα καταστήματα Calzedonia.

Not 

38f3b6fe8d2e04b725c07d45a0643cec.jpg


Βαθμολογία: 4/10

Αγαπάω να πηγαίνω για διακοπές προς το τέλος του καλοκαιριού και κυρίως τον μήνα Σεπτέμβριο. Έτσι και φέτος προγραμμάτισα το ταξίδι μου τη δεύτερη βδομάδα του μήνα που διανύουμε. Γνωρίζοντας ότι τα πράγματα φέτος είναι πολύ διαφορετικά και ότι απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, προσπάθησαν να τηρήσω όλους του κανόνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό που μου έκανε όμως, ιδιαίτερη αρνητική εντύπωση είναι ότι παρ’ όλο που τα μέτρα και οι συστάσεις είναι τα ίδια για όλους, ανεξαρτήτως μέρους ή κατάστασης, πάρα πολλοί τα αγνοούν. Τόσο απλά! Χωρίς να τους ενδιαφέρει ούτε οι γύρω τους ούτε και οι ίδιοι. Από την αρχή ήλπιζα ότι όλη αυτή η δύσκολη στιγμή θα μας βοηθήσει να δούμε τα πράγματα γύρω μας πολύ διαφορετικά, πιο συλλογικά και πιο ανθρώπινα. Απ΄ό,τι φαίνεται κάποιες αντιλήψεις δε θα αλλάξουν ποτέ.

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

toy-kosmoy-makedonia-palace.jpg


Βαθμολογία: 10/10

Υπάρχουν μερικές πρωτοβουλίες που δίνουν -πάντα- το σωστό παράδειγμα. Μια από αυτές έκανε πριν από μερικές ημέρες το Makedonia palace όπου έδωσε το «φως» στα παιδιά του Φάρου του Κόσμου δωρίζοντάς τους πλήρως εξοπλισμένες σχολικές τσάντες. Με τα πρακτικά εφόδια να αποτελούν πλέον δεδομένο οι νέοι μαθητές αλλά και ο πατέρας Αθηναγόρας αγκάλιασαν με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την κίνηση που αποδεικνύει πως η αγάπη, η καλοσύνη και η ευγένεια είναι τελικά ο μονόδρομος.

Not 

social-dilemma.jpg


Βαθμολογία: 3/10

Μόλις εχθές είδα το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ The Social Dilemma και σίγουρα η παραπάνω βαθμολογία δεν αναφέρεται σε αυτό. Εκφράζοντας με έναν απόλυτα απλό τρόπο πράγματα τα οποία οι περισσότεροι γνωρίζαμε, απέδειξε τους τρόπους με τους οποίους οι κολοσσοί του internet πετυχαίνουν να μας κρατάνε αμέτρητες ώρες μπροστά από τις οθόνες. Ίσως αυτό που μου έμεινε περισσότερο ήταν η εξής φράση: When you don't pay, then you are the product.

Μαρία Κουτσάκα

Hot

monitor-titan.jpg


Βαθμολογία: 10/10

Μία συσκευή παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών (monitor) για ασθενείς που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου δώρισε η ΤΙΤΑΝ Α.Ε. Η διεθνής βιομηχανία τσιμέντου και δομικών υλικών, με τη δωρεά του ειδικού μόνιτορ, δήλωσε έμπρακτα τη στήριξή της στο Νοσοκομείο, που συνεχίζει καθημερινά τον αγώνα του για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, πλέον και ως νοσοκομείο νοσηλείας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το μόνιτορ προηγμένης τεχνολογίας, που αποτελεί βασικό εργαλείο για τη μέτρηση, απεικόνιση και αποτίμηση της βιοφυσικής κατάστασης ενός ασθενούς, παρέδωσαν ο Διευθυντής του ΤΙΤΑΝ Κωνσταντίνος Νικολάου και ο Προϊστάμενος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Αναστάσιος Σελεγγίδης στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μιχαήλ Καραβιώτη, τον Γενικό Διευθυντή Κωνσταντίνο Εμμανουηλίδη και τον Διευθυντή της ΜΕΘ Ματθαίο Τσαγκούρια. Ο κ. Καραβιώτης, μάλιστα, ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους του εργοστασίου για την προσφορά, αναφέροντας ότι τέτοιου είδους δωρεές ενισχύουν την υλικοτεχνική υποδομή του Νοσοκομείου και αποτελούν αυθεντικό παράδειγμα εταιρικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Not

m-entends-tu.jpeg


Βαθμολογία: 1/10

Μια από τις σειρές λοιπόν που παρακολούθησα αυτήν την εβδομάδα και περίμενα πως θα μου άφηνε θετικές εντυπώσεις είναι το Μ' Ακούς; το οποίο κατάφερα να δω μόνο μέχρι το δεύτερο επεισόδιο αφήνοντάς το τελικά στη μέση. Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν αρκετά ανιαρές και το story βαρετό. Πλοκή: Τρεις φίλες από μια φτωχή γειτονιά αντιμετωπίζουν τη ζωή με χιούμορ και ελπίδα, καθώς έρχονται αντιμέτωπες με κακές σχέσεις και τις δυσλειτουργικές τους οικογένειες.

Βασιλική Δουκουμοπούλου

Hot

1-TDyic.jpg
Ο κ. Χρήστος Κιούσης, Γενικός Δ/ντης των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης και Γενικός Δ/ντης Marketing του Ομίλου με τη κα Όλγα Κριτσιμά, Γενική Διευθύντρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Με χαροποίησε ιδιαίτερα η επιτυχής διοργάνωση της βράβευσης των «Ηρώων του Covid-19 στη Β. Ελλάδα», στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της Helexpo, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Νίκη Κεραμέως καθώς και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κύριος Θεόδωρος Καράογλου, ενώ την παρουσίαση ανέλαβε η Ράνια Θρασκιά. Μεγάλοι Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και η RECYCLE GREECE TSERKEZIDIS. Οι βραβευθέντες προέρχονται από τον χώρο της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των σωμάτων ασφαλείας, της εκπαίδευσης, καθώς και από επιχειρηματικό κόσμο.

Βαθμολογία: 10/10

Not

trump.jpg

Ο Donald Trump απαγορεύει το TikTok και το WeChat στα app stores από αύριο -όπως απειλούσε ότι θα κάνει εδώ και καιρό. Αυτή η ανενόχλητη παραβίαση της ελευθερίας με σκοπό την εξυπηρέτηση συμφερόντων μου δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό, ιδιαίτερα εν έτη 2020. Ας ελπίσουμε ότι η «βασιλεία» του προέδρου των ΗΠΑ, Trump, θα τελειώσει σύντομα στις επερχόμενες εκλογές της Αμερικής.

Βαθμολογία: 1/10