fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωσε ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

https-hypebeastcom-wp-content-blogsdir-6-files-2019-12-2010s-fashion-must-have-it-handbags-designer-1.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Φαίνεται πως το less is more αποκτά όλο και περισσότερη σημασία στη μόδα, αφού το νέο trend στις τσάντες θέλει τις micro bags να γίνονται ένα με την εμφάνισή μας. Είναι cute, χαρακτηρίζονται από μια νεανική fashion ανεμελιά, αλλά η αλήθεια είναι ότι χωράνε μετά βίας ένα κινητό μαζί με τα εντελώς απαραίτητα και αυτά με το ζόρι. Ποιος ξέρει όμως, ίσως τελικά δε χρειάζεστε όλα αυτά που κουβαλάτε καθημερινά.

Not

shutterstock-1152559277.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Πολλοί από εμάς στεναχωριόμαστε για το καλοκαίρι που φεύγει σιγά σιγά. Αφήνει πίσω του συναισθήματα μελαγχολίας και αγωνίας για το τι μέλλει γενέσθαι. Μπαίνουμε σε μια εποχή, που μπορεί για πολλούς να κρύβει μια γοητεία, αλλά στην πραγματικότητα φέρνει μαζί της και μια καινούρια εποχή που δε γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί. Ας ελπίσουμε πως το φθινόπωρο θα έρθει μαζί με λύσεις. 

Εύα Βαλαμβάνου

Hot

fenty-skin-x-rihanna-campaign-image-1596219661.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η Rihanna μετά τα Fenty Beauty, ήρθε η στιγμή να μας συστήσει τη δική της σειρά skincare, Fenty Skin! Το firstdrop περιλαμβάνει τα 3 βασικά steps μιας skincare routine. Ντεμακιγιάζ, καθαρισμός, τόνωση, ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία. Ναι, τόλμησε ανάμεσα στα πρώτα προϊόντα της σειράς να βρίσκεται και το αντηλιακό. Όλη η σειρά ακολουθεί sustainable λογική, απευθύνεται σε κάθε χρώμα δέρματος, οι συσκευασίες είναι ανακυκλώσιμες, το PR box χάρτινο-ανακυκλώσιμο και αυτό που μας αρέσει πιο πολύ είναι οι refillable συσκευασίες της ενυδατικής. Love it!

Not

117177432-692383094647329-5233508308449222465-n.jpg

Image Source: @negin_mirsalehi

Βαθμολογία: 3/10

Ειδικά το καλοκαίρι το body shaming δυστυχώς είναι πιο έντονο. Ας σταματήσουμε επιτέλους να ασχολούμαστε με την κυτταρίτιδα της διπλανής μας, τις ραγάδες ή τα παραπάνω κιλά. Ας αγαπήσουμε περισσότερο το σώμα μας, χάρη στο οποίο περπατάμε, βλέπουμε, ακούμε, κολυμπάμε, κλπ. Ας μας αγαπήσουμε και ας προσπαθήσουμε να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας χωρίς να συγκρινόμαστε με άλλους ανθρώπους. Πολύ μου άρεσε η δημοσίευση και τα stories της Influencer και Business Woman, Negin Mirsalehi. Συνεχώς λαμβάνει ερωτήσεις για το πώς κρατιέται σε τέτοια φόρμα. Πήγε διακοπές έφαγε λίγο παραπάνω, δεν έκανε γυμναστική, πήρε 9 πόντους και ανέβασε μια φωτογραφία της με το τζιν της, το οποίο πλέον την πιέζει, θέλοντας να δείξει ότι κανείς δεν είναι τέλειος, πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας και να μην αισθανόμαστε ενοχές όταν δεν είμαστε στην καλύτερή μας φόρμα. Οπότε ας μην κρίνουμε τόσο εύκολα. Ας «αγκαλιάσουμε» πια τις καμπύλες μας χωρίς ενοχές και δεύτερες σκέψεις.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

header-image-fustany-lifestyle-living-how-to-switch-out-seasonal-clothing-transition-wardrobe-from-summer-to-fall-winter-mainimagee.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Αγαπάμε το καλοκαίρι, αγαπάμε τον ήλιο, τη θάλασσα, τους ελληνικούς προορισμούς. Όμως, προσωπικά, περιμένω πλέον πως και πως το φθινόπωρο. Ανανέωση στα ρούχα, στη διάθεση, στο σπίτι, σε όλα... Στην ερώτηση, αν ανήκω στην κατηγορία αυτών που αλλάζουν τις ντουλάπες τους από τα τέλη κιόλας του Αυγούστου, η απάντηση είναι ένα μεγάλο "ναι". Τα πιο δροσερά υφάσματα δίνουν τη θέση τους σε πιο φθινοπωρινά και κάπως έτσι, σταδιακά μπαίνω στους ρυθμούς της νέας εποχής, αν και το θερμόμετρο παραμένει αρκετά ψηλά ακόμα.

Not

beach-makeup-1.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία... στροφή στη φυσική ομορφιά και στη λογική του less is more, εξακολουθούσα ακόμη να βλέπω γυναίκες γύρω μου, που επέλεγαν να πηγαίνουν στην παραλία με ένα full face makeup. Εννοείται πως ο κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει κι ό,τι πραγματικά τον ευχαριστεί, είναι όμως πραγματικά κρίμα να επιβαρύνουμε την επιδερμίδα μας, επειδή απλά θέλουμε να κρύψουμε κάποιες ενδεχομένως μικρές ατέλειες. Μήπως είναι η ώρα να αποδεχτούμε τον εαυτό μας όπως ακριβώς είναι και να αναδείξουμε τα ωραία χαρακτηριστικά μας, ποντάροντας σε αυτά; Άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από μία γυναίκα που αισθάνεται καλά με τον εαυτό της και ξέρει τα δυνατά της σημεία. 

Μαρία Κουτσάκα

Hot

653051.jpg


Βαθμολογία: 10/10

Το βιβλίο Η Ποινή είναι Θάνατος του Anthony Horowitz που διάβασα με μία ανάσα και συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάθε book lover εκεί έξω που θέλει να «βυθιστεί» σε έναν κόσμο γεμάτα ίντριγκες, εγκλήματα και μυστήριο. Πλοκή: Ο διάσημος δικηγόρος διαζυγίων Ρίτσαρντ Πράις χτυπήθηκε μέχρι θανάτου στο σπίτι του με ένα μπουκάλι κρασί, ένα Chateau Lafite του 1982, αξίας δύο χιλιάδων λιρών για να είμαστε ακριβείς. Παράξενο, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έπινε. Γιατί όμως αυτό το μπουκάλι; Γιατί αυτές οι λέξεις; Τι νόημα είχε ο τριψήφιος αριθμός που έγραψε στον τοίχο ο δολοφόνος; Και το σημαντικότερο: Ποιος από όλους τους εχθρούς του τον σκότωσε; Η αστυνομία βρίσκεται σε αδιέξοδο, γι’ αυτό καλεί τον ιδιωτικό ερευνητή Ντάνιελ Χόθορν και τον βοηθό του, τον συγγραφέα Άντονι, ο οποίος έχει αρχίσει να γίνεται αρκετά καλός στην εξιχνίαση φόνων. Μόλις ο Χόθορν αναλαμβάνει την υπόθεση, διαφαίνεται ότι και ο ίδιος έχει μυστικά να κρύψει. Και ενώ ο επιφυλακτικός μας αφηγητής εμπλέκεται όλο και περισσότερο στην έρευνα, αντιλαμβάνεται ότι κάποια μυστικά πρέπει να αποκαλυφθούν… Must read!

Not

not.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Η ξένη σειρά του Netflix Cursed που δε μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ήδη από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Το story αφορά μια νεαρή κοπέλα, τη Νίμουε, η οποία περιφρονείται ως μάγισσα και τελικά αποφασίζει να φύγει από το χωριό στο οποίο διέμενε και να δημιουργήσει μια νέα ζωή. Στον δρόμο της συναντάει τον Αρθούρο, έναν γοητευτικό άνδρα, που θα της αλλάξει τη ζωή και μαζί θα μπουν σε νέες περιπέτειες. Οι σκηνές είναι βαρετές, το σενάριο συνηθισμένο και οι ερμηνείες των ηθοποιών όχι και τόσο πετυχημένες. Δε θα τη συνιστούσα. 

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

shutterstock-77429722.jpg



Βαθμολογία: 9/10

Διανύουμε αυτήν την εποχή που το καλοκαίρι βρίσκεται στον επίλογό του και ο κόσμος προσπαθεί να βρει και πάλι τους ρυθμούς της ρουτίνας του. Τώρα, νιώθω πως είναι το ωραιότερο στάδιο ολόκληρης της summer season και το αποκορύφωμα των πιο ξέγνοιαστων μηνών, χωρίς να μου προκαλούνται νοσταλγικά συναισθήματα όπως συμβαίνει στους περισσότερους. Από τη μία οι καυτές θερμοκρασίες που ακόμα καλά κρατούν, οι θάλασσες που είναι σαν να έχουν βρει την εποχή τους, ο κόσμος που αποζητά ακόμα περισσότερες διακοπές και ξεκλέβει χρόνο από την καθημερινότητά του για mini αποδράσεις κατά τη διάρκεια των long weekends και από την άλλη μια νέα σεζόν που ανοίγεται μπροστά μας, μια άλλη εποχή που ελπίζουμε να τη διανύσουμε με περισσότερη αισιοδοξία, με τα ευχάριστα συμβάντα να έχουν την αποκλειστικότητα, με όλους εμάς να βρισκόμαστε μπροστά από μια θάλασσα πίστης κι ελπίδας για ό,τι έρχεται. Ας απολαύσουμε αυτήν την εποχή λες και ξεκινάει τώρα το καλοκαίρι, χωρίς να αφιερώνουμε κάθε μας ενδιαφέρον μόνο στη δουλειά και σε οτιδήποτε έχει τον τρόπο να μας δημιουργεί αγχωτικά συναισθήματα. Ας χαρούμε για όσο ακόμα μπορούμε τον καυτό ελληνικό ήλιο που στέκεται αγέρωχος εκεί ψηλά. Ας αφεθούμε στην παραμικρή χαρά της ζωής και ας θέσουμε γερές βάσεις για όσα θα βρεθούν μπροστά μας. Keep going! 

Not

shutterstock-1332506654.jpg



Βαθμολογία: 5/10

Βρισκόμενος συνεχώς σε αναζήτηση για κομμάτια που θα ανανεώσουν την playlist μου, αυτήν την εβδομάδα βρέθηκα μπροστά στο νέο single της Βρετανίδας Mabel που τιτλοφορείται ως “Tick Tock” και το τραγουδά σε συνεργασία με τον Clean Bandit. Πεπεισμένος ότι θα με ενθουσιάσει -όσο και τα προηγούμενά της-, έκανα click για να το ακούσω χωρίς δεύτερες σκέψεις. Τελικά, έμεινα με την επιθυμία του «κάτι παραπάνω» που μου έλειπε από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να μην αντικαταστήσω τα ήδη υπάρχοντα top κομμάτια των επιλογών μου. Δίνοντάς του αρκετές ευκαιρίες μετά το first impression, κατάλαβα πως δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με την dance διάθεση του “Don’t Call Me Up” ή την αντίστοιχη του “Mad Love”. Με αφορμή την κυκλοφορία του καινούριου της τραγουδιού, ανέτρεξα και σε κομμάτια που δεν άφησαν τόσο έντονα το στίγμα τους στα radio charts και τις τάσεις του YouTube, αλλά κατάφεραν να βρουν τη θέση τους στη δική μου μουσική λίστα, μεταξύ των οποίων το “Ok” που αποτελεί ωδή στην αρχή του τέλους για το body shaming και τις πεποιθήσεις που υποστηρίζει ο καθένας, αλλά και το “Ring Ring” με τον Jax Jones, χάρη στο οποίο έγινε ευρέως γνωστή. Μένοντας όμως στα θετικά, εστιάζω στο γεγονός πως μέσα σε λίγα χρόνια -μόλις δύο από την κυκλοφορία του “Ring Ring”- κατάφερε να κατακτήσει μια σημαντική θέση στην pop σκηνή και να κάνει δικό της ένα πιστό fan club που την ακολουθεί σε κάθε της νέο βήμα, καθώς επίσης και γεγονός πως το “Tick Tock” ξεπέρασε τις δύο εκατομμύρια προβολές, αν και βρίσκεται λιγότερο από μία εβδομάδα στα uploads, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα πόσο επιδραστικά κινείται εντός της μουσικής βιομηχανίας η τραγουδίστρια.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot 

image003.jpg



Βαθμολογία: 10/10

Νέα σχέδια κάθε μήνα! Τα Swatch Essentials είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά τους: τα must-haves για τον καρπό κι έρχονται ανανεωμένα online και στα καταστήματα σε μηνιαία βάση. 

STARRY PARTY & GOLDY SHOW

Η πεμπτουσία μιας μαγικής βραδιάς, ο νυχτερινός ουρανός γεμάτος αστέρια. Εμπνευσμένη από αυτήν την εικόνα, η Swatch παρουσιάζει δύο ρολόγια που μας θυμίζουν μια βροχή αστεριών. Αν λοιπόν δε θέλετε να κουράσετε τον αυχένα σας κοιτάζοντας ψηλά στον ουρανό, ρίξτε μια ματιά στα αστραφτερά κρύσταλλα που στολίζουν τη στεφάνη των ρολογιών.

Στο GOLDY SHOW η μαγεία διαδραματίζεται σε πολυτελές μαύρο φόντο προσομοιώνοντας το νυχτερινό ουρανό, ενώ στο STARRY PARTY η διαχρονική κομψότητα του λευκού θα σας κάνει να χαθείτε σε έναν ονειρικό κόσμο. Και τα δύο μοντέλα έχουν δερμάτινο λουρί και κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, στολισμένη με κρύσταλλα στη στεφάνη. Είτε σε μαύρο είτε σε λευκό, τα βλέμματα θα συγκεντρωθούν στον καρπό σας. Δε χρειάζεται να περιμένετε για τη βροχή των αστεριών, φορέστε τη!

CYBERALDA, RUBERALDA & BLACKERALDA

Για μια καλοκαιρινή νυχτερινή έξοδο θα χρειαστείτε το κατάλληλο outfit, άνετα παπούτσια και... το καινούριο σας Swatch που θα ολοκληρώσει το look σας. Το μότο είναι “dress to impress”! Εδώ δεν θα χρειαστείτε λαμπερά κοσμήματα ή άλλα γυαλιστερά αξεσουάρ για τον καρπό: η Swatch παρουσιάζει τα τρία νέα πολύτιμα πετράδια της – CYBERALDA, RUBERALDA και BLACKERALDA. Αυτά τα ρολόγια θα αποτελέσουν το τέλειο αξεσουάρ χάρη στην ιδιαίτερη, ιριδίζουσα υφή τους. Μεταλλικές αποχρώσεις έντονου πράσινου, κόκκινου ή μαύρου παίζουν με τις αντιθέσεις των ματ σημείων του ρολογιού με αποτέλεσμα ένα απρόσμενα κομψό 70’s look που είδαμε στα fashion shows της σεζόν. Ποιος χρειάζεται ρουμπίνια και σμαράγδια όταν έχει τα καινούρια ρολόγια Swatch; Μπορείτε να σκεφτείτε καλύτερο τρόπο να λάμψετε χωρίς να χάσετε λεπτό από τις καλοκαιρινές νύχτες;

CYDERALBLUE, METALINE & INTERCYDERAL

Βαθύ μπλε, μεταλλικό γκρι, σκούρο ανθρακί: ένα εντυπωσιακό τρίο που θα σας μεταφέρει (νοητά) στο διάστημα! Εάν το CYDERALBLUE προσομοιάζει το μπλε του ουρανού , τότε το μεταλλικό γκρι του METALINE συμβολίζει τον πύραυλο που θα μας στείλει στο διάστημα! Όσο για το INTERCYDERAL, μας θυμίζει την σκοτεινή ύλη – σκοτεινό κι αυτό και μυστηριώδες... Επιλέξτε εκείνο που ταιριάζει με τη δική σας «στολή» και φύγαμε για τη δια- γαλαξιακή μας περιπέτεια!

Not 

67e16ecee57813786c20b722cc0f6227.jpg



Βαθμολογία: 2/10

Τα πράγματα σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχώς αλλάζουν. Και δυστυχώς δεν αλλάζουν προς το καλύτερο. Η πανδημία του COVID-19 στη χώρα μας έχει πάρει αρνητική τροχιά και δεν ξέρουμε μέχρι που θα φτάσει. Η σεζόν αλλά και ολόκληρη η χρονιά προβλέπεται πολύ διαφορετική και απαιτητική από τις προηγούμενες. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σαν άνθρωποι και πολίτες είναι να ακούμε προσεκτικά τους ειδικούς και να τηρούμε τις οδηγίες τους. Ήρθε η στιγμή για πρώτη φορά να βάλουμε τον εγωισμό μας στην άκρη και να σκεφτούμε και τους υπόλοιπους που έχουμε γύρω μας. Ας βγάλουμε το καλό που όλοι κρύβουμε μέσα μας...

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

360-photo-contest-03.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ανακοίνωσε πανελλήνιο φωτογραφικό διαγωνισμό, 360 PHOTO CONTEST για την ανάδειξη νέων ταλέντων. Εάν το πάθος σας είναι η φωτογραφία, τώρα έχετε την ευκαιρία να διεκδικήσετε μια πλήρη υποτροφία σπουδών στον Κορυφαίο Εκπαιδευτικό Όμιλο της Χρονιάς 2020! Ο διαγωνισμός έχει ελεύθερο θέμα και είναι ανοιχτός στο κοινό που επιθυμεί να εκφράσει τη δημιουργικότητά του μέσα από τον φωτογραφικό φακό.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής του διαγωνισμού και να ανεβάσετε ένα έως τρία έργα σας. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές από την Τετάρτη 19 Αυγούστου έως την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020. Όλες οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή που αποτελούν οι επαγγελματίες Φωτογράφοι – εκπαιδευτές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, με βάση την ποιότητα, την πρωτοτυπία και την τεχνική αρτιότητα τους. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει μια πλήρη υποτροφία σπουδών Φωτογραφίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, ενώ ο δεύτερος νικητής θα κερδίσει μια κάμερα FUJIFILM X-A5. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν ηλεκτρονικά μετά τη λήξη του διαγωνισμού.

*Προϋποθέσεις: Το μέγεθος της φωτογραφίας πρέπει να είναι 2-10ΜΒ, τύπος αρχείου JPEG. Η χρήση προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας είναι αποδεκτή.

Not

sxoleia.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Τα σχολεία ανοίγουν, ο αριθμός των μαθητών παραμένει ο ίδιος, οι τάξεις κρίνονται ως ασφυκτικές και οι μάσκες θεωρούνται προαπαιτούμενο. Σε μια τέτοια συγκυρία εκπαιδευτικοί, γονείς καθώς και συνωμοσιολόγοι επιμένουν πως όλα βαίνουν κακώς. Έτσι, σε αυτήν την ατμόσφαιρα όπου οι επιδημιολόγοι παγκοσμίως προσπαθούν να πείσουν ένα -μάλλον ανώριμο- κοινό πως η μάσκα δε σκοτώνει ζωές, όλοι περιμένουν οι μέρες να περάσουν για να δουν αν τελικά τα πολυσυζητημένα μέτρα της κυβέρνησης μπορούν τελικά να εφαρμοστούν.