fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

tommy-metaverse-hub-voguebus-story-inline-1.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Ο χώρος της μόδας εξελίσσεται και συμβαδίζει με τις καινοτομίες της εποχής. Αυτήν τη φορά ο οίκος Tommy Hilfiger έκανε ένα βήμα προς τη διαλειτουργικότητα με μία multi-metaverse λέσχη, η οποία έκανε πρεμιέρα κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας Metaverse. Φέρνοντας σε επαφή τους βασικούς metaverse προορισμούς Decentraland, Roblox, Spatial, DressX και Ready Player Me, από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, η Tommy Hilfiger άνοιξε έναν χώρο στο Decentraland που περιελάμβανε συνδέσεις με όλες αυτές τις άλλες πλατφόρμες. Αυτό θα επιτρέψει στο brand να διαπιστώσει πώς ανταποκρίνονται οι χρήστες όταν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ίδια μάρκα σε διαφορετικές πλατφόρμες. Μένει να δούμε τα αποτελέσματα. 

Not

336512563-950586643027733-26106785846817678-n.jpg
Image source: @anoukyve

Κι ενώ η μόδα εξελίσσεται σε μεγάλο βαθμό, υπάρχουν κάποιες αντιλήψεις κυρίως στην Ελλάδα, οι οποίες μας κρατάνε πίσω. Αυτή η ανάγκη πολλών να κατέχουν τον τίτλο της "fashion influnecer" και της "fashionistas" χωρίς στην πραγματικότητα να τους ταιριάζει έχει αρχίσει να γίνεται ανεξέλεγκτη και η αλήθεια είναι πως δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Καλό θα ήταν να αφήσουμε τους ειδικούς και τους πραγματικούς γνώστες στον κάθε τομέα να καθορίζει τα πράγματα. Είναι άλλο να κάνουμε κάτι από hobby και άλλο να το τοποθετούμε στην κατηγορία του επαγγελματισμού. Ας είμαστε πιο επιλεκτικοί την επόμενη φορά.  


Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

1-js204692425.jpeg
Βαθμολογία: 10/10

Μία δύσκολη εξομολόγηση, με τεράστια αξία. Μία ιδιαίτερη στιγμή. Ο James McClean αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με αυτισμό και πως είναι έτοιμος να μοιραστεί αυτό το «ταξίδι» μαζί με την κόρη του, η οποία επίσης πάσχει από αυτισμό. «Όπως όλοι ξέρετε, η κόρη μου, Willow Ivy, είναι αυτιστική. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν αλλάξει την ζωή μου με τον πιο εκπληκτικό τρόπο, αλλά ήταν και πολύ δύσκολα μερικές φορές γιατί ως μπαμπάς της, την είδα να ξεπερνάει πολλά εμπόδια στην ζωή της και να μαθαίνει πώς να διαχειρίζεται τις προκλήσεις στην καθημερινή της ζωή. Όσα περισσότερα μαθαίναμε με την σύζυγό μου για τον αυτισμό, τόσο περισσότερο αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε πως μοιάζω πολύ με την κόρη μας, πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζαμε. Έβλεπα τόσα πολλά μικρά χαρακτηριστικά σε εκείνη που βλέπω και στον εαυτό μου. Έτσι αποφάσισα να πάω και να κάνω μια εξέταση για αυτισμό. Ήταν ένα μικρό «ταξίδι» και τώρα που έχω την τελική διάγνωση, νιώθω ότι ήρθε η ώρα να τη μοιραστώ», ανέφερε στο μήνυμά του κι αμέσως δέχθηκε πολλά μηνύματα μέσα από τα social media. Ο διεθνής Ιρλανδός εξτρέμ της Γουίγκαν μας έδωσε κάπως έτσι το πιο σημαντικό μάθημα και μας θύμισε ότι η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά η αγάπη είναι σίγουρα η λύση για όλα.

Not
kinga-howard-s4aopaj4v0e-unsplash.jpeg
Βαθμολογία: 1/10

Αυτό το μήνυμα του διεθνή ποδοσφαιριστή έχει πολύ μεγάλη σημασία για πολλούς, διαφορετικούς λόγους κι έρχεται να μας υπενθυμίσει κάτι που πολλές φορές -δυστυχώς- ξεχνάμε. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίσοι και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τί πραγματικά συμβαίνει στους γύρω του. Κρίνουμε με μεγάλη ευκολία, ζηλεύουμε, θέλουμε αυτά που έχουν οι άλλοι. Όλοι, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Γνωρίζουμε όμως πραγματικά τί συμβαίνει στον καθένα; Ένας ποδοσφαιριστής που έχει μία ευτυχισμένη οικογένεια, που κερδίζει εκατομμύρια κάθε χρόνο, μέσα στο σπίτι του βιώνει τη δική του πραγματικότητα, που περιλαμβάνει σημαντικές δυσκολίες. Ας μάθουμε -λοιπόν- να μην κρίνουμε με βάση μόνο την εικόνα κι ας εκτιμήσουμε όσα πραγματικά έχουμε.

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

image-6483441.JPG
Βαθμολογία: 9/10

Άκουσα τον Gary Vee που έλεγε πως υπάρχουν δυο τρόποι να χτίσεις το ψηλότερο κτήριο στην πόλη. Ο ένας είναι να ξεκινήσεις να το χτίζεις και ο άλλος είναι να γκρεμίσεις τα πιο ψηλά κτήρια που έχτισε κάποιος άλλος. Θα μπορούσε να είναι ένα καθαρό #not για να μιλήσω για τον τρόπο που όλοι σήμερα λειτουργούν αλλά επιλέγω να σας δώσω το motivation της ημέρας και να σας πω ότι μπορείτε να γίνετε όσα θέλετε, να πετύχετε ότι θέλετε και να κάνετε πραγματικότητα όλα τα όνειρα σας. Αρκεί να βασίζεστε σε εσάς και όχι στο να κατεβάσετε τους άλλους. Αυτή η εποχή τελείωσε.

Not

image-6483441-1.JPG

Βαθμολογία: 2/10

Φταίει ο ελληνικός λαός που, μέχρι τελευταία στιγμή, μαζεύει όλα τα ψίχουλα που του ρίχνουν τα κανάλια; Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν τις εκλογές όλοι μαζεύουν τα κρατημένα χρόνων για να τα πετάξουν στη δημοσιότητα και να μαζέψουν μερικές ακόμη ψήφους. Φταίει ο ελληνικός λαός ή τελικά είναι μια ανθρώπινη πραγματικότητα, μια παγίδα στην οποία ο οποιοσδήποτε θα έπεφτε;

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

kv.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Πάντα είχα μια ιδιαίτερη αδυναμία στη γλυκιά γεύση της βάφλας. Ειδικά αυτή την εποχή πιάνω τον εαυτό μου να ετοιμάζει συχνά τις μικρές λαχταριστές απολαύσεις που πάντα λάτρευα. Η ΙΚΕΑ συντροφεύει με τον πιο νόστιμο τρόπο κάθε πιάτο μου με βάση την αγαπημένη αυτή λιχουδιά, προσφέροντάς μου τις πιο εκλεπτυσμένες γευστικές επιλογές.

Γιορτάζει την Ημέρα της Βάφλας από τις 30 Μαρτίου ως και την 1η Απριλίου στα καταστήματα ΙΚΕΑ σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους μας να γνωρίσουμε την αυθεντική νοστιμιά. Έχουμε την ξεχωριστή δυνατότητα να βρούμε τις λαχταριστές σουηδικές βάφλες VAFFLOR σε σχήμα καρδιάς στο Σουηδικό Κατάστημα Τροφίμων μείον 20%, ενώ στο Σουηδικό Εστιατόριο δημιουργήθηκε ένα νέο πιάτο με βάφλες, όπου με την αγορά του, ο καφές θα είναι δώρο! Είμαι σίγουρη ότι κανένας μας δεν θέλει να πει όχι!

Not

7bcf256f0200f7e25d0a6d205c48ba26.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Αυτό που παρατηρώ γύρω μου είναι ότι λείπει η ανάγκη και η επιθυμία να μαγειρέψουμε μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους, καθιερώνοντας με αυτόν τον τρόπο μια ιεροτελεστία. Να παντρέψουμε υλικά, να συνθέσουμε και να παραλλάσσουμε συνταγές, να χτίσουμε μια ζεστή ατμόσφαιρα, η οποία θα επεκταθεί και κοινό δείπνο που θα ακολουθήσει. Είναι καλό να φτιάχνουμε χρόνο για όσους και όσα αγαπάμε. Ας αρχίσουμε από σήμερα!

Μάρα Γρηγοριάδου

Hot

1-UxEdh.jpg

Βαθμολογία: 8/10

Τη Δευτέρα, η Gucci ανακοίνωσε μια πολυετή συνεργασία με τη Yuga Labs, την εταιρεία “web3” που βρίσκεται πίσω από πολλές γνωστές συλλογές NFT, συμπεριλαμβανομένων των Bored Ape Yacht Club, CryptoPunks, Meebits και του αφηγηματικού έργου NFT 10KTF. Διαχειρίζεται, επίσης, το Otherside, έναν εικονικό κόσμο και παιχνίδι με θέμα το Bored Ape. Η συμφωνία έχει σκοπό να επεκτείνει τη δέσμευση μεταξύ των κοινοτήτων κάθε εταιρείας «διερευνώντας τη διασταύρωση μόδας και ψυχαγωγίας στο Metaverse», ανέφεραν σε μια ανακοίνωση.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκαλύπτουμε αυτή την πολύπλευρη συνεργασία με τη Yuga Labs, έναν ηγέτη και δημιουργικό πρωτοπόρο στο web3», δήλωσε σε δήλωση ο Robert Triefus, ανώτερος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Gucci, εκπρόσωπος εταιρικής στρατηγικής και επωνυμίας και διευθύνων σύμβουλος της Gucci Vault & Metaverse Ventures. Η συμμετοχή της Gucci στο Otherside πρόκειται να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα.

Not

2.png

Βαθμολογία: 5/10

Στις 28 Μαρτίου, κυκλοφόρησαν φήμες σχετικά με την ξαφνική αγωγή της adidas για πνευματικά δικαιώματα κατά του Black Lives Matter Global Network Foundation, ίσως του πιο αναγνωρίσιμου εταιρικού προσώπου στο κίνημα Black Lives Matter.⁠ Αξίζει να σταματήσουμε εδώ για να επισημάνουμε ότι το "Black Lives Matter" ως φράση, κίνημα και ιδέα δεν ανήκει σε καμία εταιρεία. Αποτελεί μια ιδέα και μορφή υποστήριξης κατά του ρατσισμού και των βιαιοπραγιών που έχουν σημειωθεί κατά καιρούς ενάντια στους έγχρωμους ανθρώπους.

Το Black Lives Matter Global Network Foundation (BLMGNF) πρόσφατα υπέβαλε αίτηση για σήμα κατατεθέν το κίτρινο λογότυπο με τρεις ρίγες και η Adidas προχώρησε σε μήνυση, πιθανώς για να παλέψει για το δικαίωμα του σήματός της “Three Stripes” το οποίο έχασε (η Adidas πρόσφατα έκανε παρόμοια μήνυση κατά του Thom Browne).⁠ Ωστόσο, ο γίγαντας αθλητικών ειδών άλλαξε στάση σχεδόν αμέσως, αντιστρέφοντας πορεία και εγκατέλειψε τη μήνυση σχεδόν τόσο γρήγορα όσο κυκλοφόρησε η είδηση ότι κατέθεσε μήνυση εξαρχής. «Η Adidas θα αποσύρει την αντίθεσή της στην αίτηση εμπορικού σήματος του Black Lives Matter Global Network Foundation το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας σε μια δήλωση, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Ενδεχομένως να προσπαθεί να ανακάμψει από την προηγούμενη ήττα της ή ίσως τα στελέχη της απλώς συνειδητοποίησαν την κακή οπτική της νομικής αμφισβήτησης μιας εταιρείας με το "Black Lives Matter" ως ονομασία!⁠