fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

img-3099.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Λατρεύω τους νέους ανθρώπους που επιλέγουν να παραμείνουν στην πόλη τους και να κυνηγήσουν τα όνειρα τους, ενώ έχουν όλα τα «φώτα» για να προσπαθούν να ακολουθήσουν μία διεθνή καριέρα. Σ' αυτήν την κατηγορία ανήκει η εικαστικός, Ελένη Σιμώνη, η οποία ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο Λονδίνο. Εχθές, Παρασκευή 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της καινούρια της έκθεσης στο Pikap, η οποία αναφέρεται στη δυσκολία των καιρών και την αμφιλεγόμενη ομορφιά των σκοτεινών σκέψεων. Τα έργα έχουν σαν κεντρικά θέματα την θηλυκή ενέργεια, τις αύρες και την αίσθηση του αντίο. Η Σιμώνη έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη γυναικεία ενέργεια, τη σημαντικότητα της ελαφρότητας και προσπαθεί να απαλύνει δύσκολες καταστάσεις με αναφορές στα κοριτσίστικα και όχι μόνο παιδικά χρόνια. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Μαρτίου. Αξίζει να την επισκεφθείτε!

Not

shutterstock-328854113.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Κι ενώ λαμβάνουν χώρα υπέροχα δρώμενα τόσο στην πόλη μας, όσο και στην Ελλάδα γενικότερα, παρατηρώ τους ανθρώπους γύρω μου να «βυθίζονται» τόσο πολύ στο κινητό, τα social media και τις τάσεις που αυτά δημιουργούν. Ειδικά από την επικράτηση του Tik Tok το scroll που μπορούμε να κάνουμε δεν έχει σταματημό, χάνοντας πολλές ώρες από την καθημερινότητά μας - βάζω και τον εαυτό μου μέσα - και απ' όλα τα εποικοδομητικά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να γίνει η ζωή μας καλύτερη. Πιστεύω περισσότερο από ποτέ ότι το detox από το κινητό και το internet έχει γίνει πλέον επιτακτική ανάγκη. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

shutterstock-2254812113.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Και στο τέλος… κερδίζει ο Gary Lineker! «Δεν υπάρχει τεράστια εισροή. Δεχόμαστε πολύ λιγότερους πρόσφυγες από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή είναι απλώς μια χωρίς μέτρο σκληρή πολιτική που απευθύνεται στους πιο ευάλωτους ανθρώπους ενώ χρησιμοποιείται μία γλώσσα που είναι παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιούσε η Γερμανία τη δεκαετία του ’30, κάνω λάθος;», σχολίασε ο επί μια 20ετία παρουσιαστής της Match of the Day του BBC, αναφερόμενος στον νέο, μεταναστευτικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση των Συντηρητικών. Ο Άγγλος απομακρύνθηκε από τη θέση του κι αμέσως ξέσπασε ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης υπέρ του, ενώ μέχρι κι ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός, Raju Sunar εξέφρασε την επιθυμία του να λυθεί το θέμα. Τελικά, ο πρώην Βρετανός άσος και νυν σχολιαστής επέστρεψε στη θέση του, με τo BBC να κάνει ένα step back. Σίγουρα, κάτι πολύ σημαντικό…

Not

shutterstock-198982214-PqKeL.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Είναι σπουδαίο αυτό που συνέβη στη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο, είναι και κάτι που πρέπει να μας βάλει όλους σε σκέψεις. Γιατί ένας άνθρωπος που λέει απλά τη γνώμη του, δημόσια, πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του, επειδή αυτά που είπε δεν εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα; Κι ακόμη περισσότερο, τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα, σε αντίστοιχη περίπτωση; Νομίζω, πως ακόμη έχουμε όλοι μας να διανύσουμε αρκετά χιλιόμετρα, μέχρι να φτάσουμε σε ένα σημείο, όπου θα είμαστε ικανοί να αποδεχτούμε την οποιαδήποτε, διαφορετική άποψη, είτε αφορά τόσο σημαντικά ζητήματα, είτε όχι…

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

the-beauty-of-everyday-things-taschenbuch-soetsu-yanagi-englisch.webp

Βαθμολογία: 8/10

Λατρεύω τα βιβλία. Μου ανοίγουν νέους δρόμους, ορίζοντες και προοπτικές. Με κάνουν κάθε φορά άλλη και αυτή την εβδομάδα θα σας πω για το καινούργιο μου αγαπημένο: "The Beauty of Everyday Things". Σε αυτό το βιβλίο, λοιπόν, λέει ότι η καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων είναι γεμάτη αντικείμενα, κοινά πράγματα που χρησιμοποιούνται σε κοινά περιβάλλοντα. Αυτά τα αντικείμενα είναι οι σταθεροί μας σύντροφοι στη ζωή. Ως εκ τούτου, γράφει ο Soetsu Yanagi, θα πρέπει να είναι φτιαγμένα με προσοχή και κατασκευασμένα για να διαρκούν, να τα αντιμετωπίζονται με σεβασμό και ακόμη και στοργή. Θα πρέπει να είναι φυσικά και απλά, στιβαρά και ασφαλή - το αισθητικό αποτέλεσμα της ολόψυχης εκπλήρωσης των χρηστικών αναγκών. Θα πρέπει, εν ολίγοις, να είναι πράγματα ομορφιάς. Δώστε του μια ευκαιρία για να δείτε μια διαφορετική εκδοχή της ζωής.

Not

ath-riviera-001-tram.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Κατανοώ απόλυτα την ανάγκη για απεργιακές κινητοποιήσεις και συμμερίζομαι τους ανθρώπους που επιθυμούν να αλλάξουν τη ροή της χώρας. Παρόλα αυτά μου φαίνεται πολύ άδικο άνθρωποι να προσπαθούν να πετύχουν τα δεδομένα με αυτούς τους τρόπους. Είναι άδικο να βρισκόμαστε σε μια χώρα που όλα είναι ζητούμενα και που οι άνθρωποι υποφέρουν στην καθημερινότητα τους σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα ξεκινάνε από τα απλά και από τη βάση. Λείπει η ευγένεια, περισσεύει η υπερηφάνεια, η υπεροψία και η άσχημες συμπεριφορές. Αν ξεκινήσουμε από εκεί και δούμε όλοι το δικό μας κομμάτι σε αυτό το ατελείωτο πάζλ ίσως κάποια στιγμή όλα να αλλάξουν.

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

snapinstaapp-1080-334773626-231276399349282-4775406475875003528-n-LrYgl.jpg
Image source: @the.film.culture


Βαθμολογία: 10/10

Πάντα θαύμαζα τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν υπομονή, δείχνουν κουράγιο και δεν ξεχνούν ποτέ τις ρίζες τους. Όσο ψηλά και να φτάσουν στην επαγγελματική τους διαδρομή, διακρίνονται για την ταπεινότητα, καθώς και την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους. Παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, θέλω να πιστεύω, ήταν η συγκινητική νικητήρια ομιλία Ke Huy Quan, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου Β' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία "Everything Everywhere All at Once". Ο ίδιος είναι ο πρώτος Ασιάτης που λαμβάνει το βραβείο από το 1985, όταν ο Haing S. Ngor κέρδισε το Όσκαρ για την ταινία "The Killing Fields".Από την πρώτη του κιόλας φράση "Μαμά, μόλις κέρδισα ένα Όσκαρ!", με έκανε να δακρύσω. Η απλότητά του με κέρδισε ξανά, καθώς μέσα από την αφήγησή του, έκλεισα τα μάτια μου και παρακολούθησα σύντομα τη δύσκολη πορεία του, από έναν καταυλισμό προσφύγων στο Hollywood.

Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν όλα τα βραβεία του κόσμου!

Not

335664464-874980836915341-6759029052133363147-n.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Κατά τη διάρκεια της ίδιας λαμπερής βραδιάς, αρκετές ήταν και οι στιγμές που με έφεραν σε άβολη θέση ως θεατή. Μία από αυτές ήταν η «κρύα» αντίδραση της Angela Bassett στο άκουσμα της νίκης της Jamie Lee Curtis. Ένιωσα έντονα την απογοήτευση και τον θυμό, που πιθανόν να αισθάνθηκε εκείνη τη στιγμή και είναι ανθρώπινο και λογικό. Όμως, είναι η πρώτη φορά που παρακολούθησα τις συγκεκριμένες αντιδράσεις της, οι οποίες σε αντιδιαστολή με την συγκίνησης της νικήτριας, με έκαναν να μην ξέρω που να εστιάσω και να νιώθω αμήχανα.

Μάρα Γρηγοριάδου

Hot

1-0TnaP.jpg

Βαθμολογία: 8/10

Κατόπιν της συνεργασίας τους το 2022 -σε μια ready-to-wear collection-, ο Jean Paul Gaultier και το παριζιάνικο brand Y/project ένωσαν για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις τους σήμερα με την κυκλοφορία μιας συναρπαστικής κολεξιόν. Τη διαδικασία ανέλαβε ο πολύ ταλαντούχος σχεδιαστής Glenn Martens, ο οποίος είχε αναλάβει την haute couture κολεξιόν του Jean Paul Gaultier το 2022, λίγο μετά την παραίτηση του τελευταίου το 2020. Οι δύο σχεδιαστές εκτός από το προφανές τους πάθος για τη μόδα, μοιράζονται και μια αγάπη για τα prints. Η κολεξιόν «Drop n.2» είναι διαθέσιμη από εχθές για όλους τους fashion lovers.

Not

2-sUtpi.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Πριν από λίγες μέρες ο αναγνωρισμένος και βραβευμένος στυλίστας του Hollywood, Law Roach, ανακοίνωσε την παραίτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Ο ταλαντούχος στυλίστας έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου με πιο πρόσφατή και πιστή του πελάτισσα την Zendaya. Αφού έριξε τη βόμβα της παραίτησης, τα social media πήραν φωτιά με πολλούς celebrities να αντιδρούν, ανάμεσά τους και η Naomi Campbell, που δεν δίστασε να σχολιάσει κάτω από τη σχετική του δημοσίευση και να εκφράσει την απογοήτευση και τη στήριξή της γράφοντας «Δεν θα το αφήσω να συμβεί αυτό». Ο ίδιος ως αιτία της παραίτησής του ανέφερε την πολιτικοποίηση της μόδας και ότι πλέον δεν έχει να κάνει με πραγματική αγάπη για την τέχνη που τη χαρακτηρίζει. Βέβαια, το κοινό του Tik Tok βλέπει κάπως διαφορετικά τα πράγματα, αφού οι περισσότεροι χρήστες μοιράζονται ένα βίντεο όπου του αρνήθηκαν να κάτσει στο front row της επίδειξης του Louis Vuitton μαζί με την Zendaya, μερικές μέρες πριν την παραίτησή του.