fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

285349706-112126748183093-3421139810557497085-n1.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Το design concept που μου έκλεψε την καρδιά αυτές τις μέρες είναι η συνεργασία της La Double J με την ιδιοκτήτρια ξενοδοχείων Valentina De Santis, με την πρώτη να επιμελείται σχεδιαστικά τους χώρους των ξενοδοχείων στη λίμνη Como. Στο νέο design παρατηρούνται έντονα prints, χρώματα και καλοκαιρινές πινελιές, ενώ η καθεμία από τις γωνίες αποτελεί το απόλυτο ησυχαστήριο.

Not

shutterstock-1540650029.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Είναι τόσοι πολλοί οι καλλιτέχνες και τα δημιουργικά μυαλά στη χώρα μας, που δυστυχώς παραμένουν στο σκοτάδι και η τέχνη τους δεν έχει καταφέρει ακόμη να αναγνωριστεί. Άνθρωποι που πορεύονται με γνώμονα το πάθος τους για δημιουργικότητα, αλλά ακόμη η δουλειά τους παραμένει άγνωστη. Εύχομαι για όλους να υπάρχει ο «χώρος» να εξελιχθούν σε διεθνές επίπεδο.

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

img-4741.jpg
Κέλλυ Μιμικοπούλου, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Καραγιάννη, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμητρα Ματσούκα

Βαθμολογία: 10/10

Είναι σπουδαίο η πόλη μας να βρίσκεται στο επίκεντρο και ο λόγος να αξίζει να ακουστεί. Χθες, βρέθηκα στην παρουσίαση του προγράμματος του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης, εκεί όπου πληροφορήθηκα για τις δράσεις του φετινού καλοκαιριού σε ό,τι αφορά στις συναυλίες και τις θεατρικές παραστάσεις. Αυτό το καλοκαίρι είμαι σίγουρος πως θα είναι πιο αισιόδοξο από τα δύο προηγούμενα -σαν μια νέα αρχή- ειδικά για τον χώρο της τέχνης, και κάπως έτσι ανυπομονώ να απολαύσω όλα όσα έρχονται.

Not

shutterstock-2081290243-tFZWN.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα ήταν από πάντα στο επίκεντρο των τεχνών και του πολιτισμού, ενώ κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν ισχύει για την υπόλοιπη Ελλάδα. Μπορεί να πραγματοποιούνται περιοδείες, αλλά σε άλλες μικρότερες πόλεις οι εκθέσεις και τα καλλιτεχνικά δρώμενα είναι εμφανώς πιο λίγα, παρά την πλούσια ιστορία του κάθε τόπου.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

ivi-adamou1.webp

Βαθμολογία: 10/10

H Ήβη Αδάμου πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες καλλιτέχνιδες της γενιάς της. Κάθε τις εγχείρημα μαγνητίζει τα βλέμματα, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. Αυτήν τη φορά κέντρισε το ενδιαφέρον με την ανακοίνωση της ως η νέα brand ambassador της Wella Company για το νέο Shinefinity. To νέο SHINEFINITY – ένα λαμπερό πέπλο χρώματος μεγάλης διάρκειας χωρίς φθορά. Η πιο καινοτόμα σειρά εναπόθεσης χρώματος σχεδιασμένη να προσφέρει πιστά στον τόνο, αξιόπιστα χρωματικά αποτελέσματα χωρίς ξάνοιγμα, χωρίς φθορά, και λάμψη μεγάλης διάρκειας. Η Ήβη Αδάμου εμπιστεύτηκε τους hair experts της Wella Company, και έκανε την αλλαγή στα μαλλιά της, επιλέγοντας την υπηρεσία χρώματος Shinefinity. H ίδια ήθελε να ανανεώσει το χρώμα των μαλλιών της, χωρίς να αλλάξει τo χρώμα της βάση της, χωρίς ξανοίγματα και χωρίς φθορά.

Not 

284047502-2831877723781002-1456154932272086489-n.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του Ιουνίου και η θερμοκρασία θυμίζει δυστυχώς Ιούλιο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι θα βιώσουμε το θερμότερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική κι αυτό δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητά μας. Άραγε που θα φτάσει όλο αυτό; Προλαβαίνουμε να σώσουμε κάτι από τον πλανήτη που έχει μείνει; Όλα αυτά που συμβαίνουν, ελπίζω να μας ταρακουνήσουν και να δημιουργήσουμε έναν νέο τρόπο ζωής.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

shutterstock-14172058521.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Σε μία εποχή όπου το άγχος και το στρες μας έχουν καταβάλλει όλους, είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε ανοικτά γι' αυτά τα ζητήματα και να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας. Μία λέξη, μία κουβέντα που θα πούμε σε έναν άλλο άνθρωπο που βρίσκεται κοντά μας, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Η Jennifer Lopez περιέγραψε τη δική της εμπειρία και μίλησε ανοικτά για την περίοδο που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με το άγχος, μέχρι που μία κρίση πανικού ήρθε και τα άλλαξε όλα. «Υπήρχαν ημέρες που κοιμόμουν μόνο 3-5 ώρες κάθε βράδυ. Ήμουν όλη μέρα σε γυρίσματα και τα Σαββατοκύριακα συνέχιζα τις παραγωγές. Δούλευα ασταμάτητα. Όλο αυτό το στρες, σε συνδυασμό με τον κακό ύπνο, με κατέβαλε. Εκεί που ήμουν καλά, άρχισα να σκέφτομαι το πρόγραμμά μου για εκείνη τη μέρα και ξαφνικά, βρέθηκε να μη μπορώ καν να περπατήσω. Ρώτησα τον γιατρό μου, αν ξεκίνησα να χάνω το μυαλό μου. Όσα ένιωθα στο σώμα μου, με τρομοκρατούσαν, ένιωθα φόβο. Τώρα καταλαβαίνω τι είχε συμβεί. Τότε, δεν ήξερα καν τι σημαίνει ο όρος «κρίση πανικού». Έκτοτε, ξεκίνησε το ταξίδι μου προς την ευεξία. Δίνω πλέον, στον εαυτό μου ακριβώς ό,τι χρειάζεται. Κοιμάμαι καλά, αποφεύγω τους καφέδες και αθλούμαι», ανέφερε μεταξύ άλλων η star. Όταν συνειδητοποιήσουμε πως αυτά τα θέματα δεν είναι taboo, τότε ίσως θα μπορέσουμε επιτέλους να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Η JLo μίλησε και μας έδειξε το δρόμο...

Not

shutterstock-12075271361.jpeg

Βαθμολογία: 2/10

Συνεχίζοντας από το ίδιο σημείο, όσο σημαντικό είναι να μάθουμε να διαχειριζόμαστε το άγχος και το υπερβολικό στρες, άλλο τόσο σημαντικό, είναι να μάθουμε επιτέλους να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας. Παρατηρώ ότι -ειδικά το τελευταίο διάστημα- τα hate σχόλια στα social media όχι απλά αυξάνονται, αλλά πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Πολύς θυμός, τεράστια κακία, απίστευτη αγένεια. Για ποιο λόγο; Γιατί αισθάνεται ο καθένας τόσο σπουδαίος, που μπορεί να κρίνει με τόση ευκολία άλλους ανθρώπους; Και ποιος έχει δώσει πια αυτό το δικαίωμα στον κάθε χρήστη; Ας μπει επιτέλους ένα τέλος σε όλο αυτό, γιατί η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πραγματικά πολύ άσχημα...

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

pavlidousofia-130547461-394755341770120-2255909964969786632-n.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Εκτιμώ βαθιά τους ανθρώπους που τολμούν. Στον τομέα τους, με τον τρόπο τους. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά έχουν ένα διαφορετικό ψυχισμό που κάνει τον κόσμο να προχωράει παρακάτω. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι η Σοφία Παυλίδου. Τόλμησε, όταν κανείς δε μιλούσε για me too να καταγγείλει μια παραβατική συμπεριφορά. Χωρίς να ξέρει αν κάνεις θα τη στηρίξει όπως και δεν έγινε. Με τον χρόνο να έχει περάσει, παρακολούθησα την Κυριακή μια συνέντευξη της και συνειδητοποίησα πως πραγματικά ένας άνθρωπος που είναι ακέραιος και ξέρει ακριβώς τι λέει και πως χρησιμοποιεί τις λέξεις για να εκφράσει την αλήθεια του πάντα θα νικάει. Το σκοτάδι δεν έχει χώρο πια εδώ!

Not

la-joconde-salle-des-etats1.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Ένας άνδρας μεταμφιεσμένος σε ηλικιωμένη γυναίκα πέταξε τούρτα στη Μόνα Λίζα. Ο τίτλος από μόνος του μοιάζει βγαλμένος από ένα αστείο παραμύθι. Προχωρώντας στην εποχή που όλοι μπορούν να εκφράζονται με το δικό τους τρόπο και που οι υπεύθυνοι ασφαλείας γίνονται οι κακοί -είτε αυτοί είναι αστυνομία στο ΑΠΘ, είτε σεκιούριτι στο Λούβρο- είναι σίγουρο πως κάτι πηγαίνει λάθος. Με τα συμβάντα αυτά να γίνονται γρήγορα viral πλέον ο κάθε ένας που χρειάζεται τα 5 λεπτά δημοσιότητας που έδινε παλιά η τηλεόραση απλώς κάνει κάτι εκτός ορίων και τα παίρνει πολλαπλασιασμενα στο διαδίκτυο. Σε τι άρθρα πατάμε το κλίκ μας; Με ποιανού τις ιδιαίτερες απόψεις ταυτιζόμαστε; Σε ποια κλειδαρότρυπα μπήκαμε σήμερα; Μήπως θα πρέπει λίγο να το κοιτάξουμε;

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

lazariston1.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Τέχνη και καλοκαίρι πηγαίνουν χέρι - χέρι και δημιουργούν την πιο γοητευτική ατμόσφαιρα στην πόλη. Είτε Θεσσαλονίκη, είτε Αθήνα, οι επιλογές είναι πολλές και η διάθεση σίγουρα ανεβασμένη. Γαστρονομικό φεστιβάλ στο λιμάνι, κυριακάτικοι περίπατοι στα μνημεία της πόλης, συναυλίες στην Μονή Λαζαριστών και πολλές θεατρικές παραστάσεις παίρνουν την σκυτάλη και καλωσορίζουν και επίσημα το καλοκαίρι. Στην Αθήνα, αντίστοιχα ξεκίνησε την 1η Ιουνίου το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, ένα πλούσιο και πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για όλα τα γούστα. Ας το απολαύσουμε!

Not

1-a4l5owrq1c4ckiuaq1sgew1.jpeg

Βαθμολογία: 0/10

Κακεντρεχή σχόλια, αρνητική διάθεση και ισχυρή διάθεση «κομπλεξισμού» έκαναν για ακόμη μια φορά την εμφάνισή τους στο Instagram, όσον αφορά την σχέση μητρότητας - θηλυκότητας. Η Χριστίνα Μπόμπα δέχτηκε πλήθος έντονης αρνητικής κριτικής για τις ενδυματολογικές της επιλογές σε επαγγελματικό ταξίδι στο Μιλάνο. H ίδια δημοσίευσε αρκετά από τα συγκεκριμένα σχόλια απαντώντας, αντίστοιχα: «Αν ήμουν άντρας θα συσχέτιζε κανείς την ηθική μου με την ποσότητα του υφάσματός που καλύπτει το σώμα μου; Θα πίστευε κανείς πως θα ήμουν κακός πατέρας επειδή ήμουν σε ένα επαγγελματικό ταξίδι; Επίσης έχουμε άραγε 2022 ή ζούμε στον μεσαίωνα;». Δυστυχώς, συμβαίνει συχνά και ειδικά στα social. Η απρόσωπη επικοινωνία κυριαρχεί συνεχώς και είναι πολύ εύκολο για κάποιους να προχωρούν σε τέτοιου είδους στάσεις. Όμως, όλα ξεκινούν πρώτα από εμάς και την σχέση με τον εαυτό μας, την συμπεριφορά και το σώμα μας. Τι λέτε;