fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

xo1fc7jg.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Τις collection της σχεδιάστριας θα μπορεί να ανακαλύπτει πλέον από κοντά το ελληνικό κοινό, αφού ο όμιλος εταιρειών LH Group επαναφέρει στην ελληνική αγορά τον φημισμένο οίκο DVF με το νέο κατάστημα που αναμένεται να ανοίξει σύντομα στη Γλυφάδα. Η Diane Von Furstenberg δημιουργός του ομώνυμου οίκου, γεννήθηκε στο Βέλγιο από ελληνικής καταγωγής μητέρα, άλλα κατοικεί και εμπνέεται δημιουργικά στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Σε μικρή ηλικία παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο μέλος της γερμανικής βασιλικής οικογένειας, τον πρίγκιπα Egon von Furstenberg. Ξεκίνησε να σχεδιάζει ρούχα το 1970 αν και ο γάμος της τής επέτρεπε να μην εργάζεται για βιοπορισμό. Όμως, όπως η ίδια έχει δηλώσει στους New York Times, η ανεξαρτησία την τρέφει και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να επαναπαυθεί ως η σύζυγος ενός πρίγκιπα. Αναμένουμε την άφιξη του καταστήματος στην Ελλάδα!

Not

shutterstock-1489866197.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Καταλήγω στο ότι αυτή η πολυπόθητη επιστροφή στην καθημερινότητα καθυστερεί, γεγονός που κάνει τη χώρα μας να μην προχωρά σε πολλά νέα εγχειρήματα, όπως αυτό του opening του DVF store. Ο φόβος καραδοκεί και αυτό αποτυπώνεται ακόμα και στον κόσμο που περπατά έξω. Ωστόσο, η ελπίδα βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο για όλα όσα έρχονται από εδώ και στο εξής, ευελπιστώντας πως σύντομα θα δούμε μια νέα όψη της χώρας μας, χωρίς τίποτα να αποτρέπει τους πάντες για το αντίθετο.

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

dyson-v12-slim-absolute-1.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Θεμελιώνοντας την καθαριότητα και την υγιεινή στο σπίτι: Η Dyson λανσάρει την πρώτη ηλεκτρική σκούπα με προηγμένη τεχνολογία laser detect, ικανή να ανιχνεύει τα κρυμμένα σωματίδια σκόνης στο σπίτι. H Dyson διαθέτει τις πιο ισχυρές και τεχνολογικά έξυπνες ηλεκτρικές σκούπες που ανιχνεύουν, αφαιρούν αλλά και μετρούν το μέγεθος και τη ποσότητα σκόνης, προσφέροντας επιστημονικά αποδεδειγμένο βαθύ καθαρισμό στο σπίτι. Η εταιρία θεμελιώνει την υγιεινή και την καθαριότητα σε κάθε σπίτι με τον πιο εύκολο τρόπο, παρουσιάζοντας τη νέα Dyson V12 Detect Slim Absolute: μία brand-new γενιά ασύρματων ηλεκτρικών σκουπών. Πιο συγκεκριμένα, η Dyson V12 Detect Slim Absolute είναι σχεδιασμένη ώστε να ανιχνεύει τα κρυμμένα σωματίδια σκόνης μεγέθους έως και 10microns, ενώ ο προηγμένης τεχνολογίας acoustic piezo αισθητήρας, αποδεικνύει επιστημονικά και σε πραγματικό χρόνο, το περιεχόμενο που απορροφά η συσκευή.

Not

3-rvut1.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Φαίνεται πως αυτή η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στο being-watching, καθώς παρακολούθησα και τη νέα ταινία "Outside the Wire". Ωστόσο, δεν μου κέντρισε εξ αρχής το ενδιαφέρον, ίσως επειδή δεν προτιμώ την τόσο φαντασία και δράση. Το σενάριο είναι προσαρμοσμένο στο μέλλον, με την ταινία να ακολουθεί έναν πιλότο drone που συνεργάζεται με ένα ανδροειδές που έχει ως αποστολή να βρει μια πολύ επικίνδυνη για τον πλανήτη συσκευή. Εάν είστε λάτρεις του είδους, τότε σίγουρα θα σας κρατήσει προσηλωμένους.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

151288142-2814331745446982-859573525541773542-n.jpg
Image source: @skg_explorers

Μπορεί για πολλούς ο χειμώνας να μην είναι η αγαπημένη τους εποχή, αλλά εγώ τον λατρεύω. Η αίσθηση του κρύου με αναζωογονεί και με κάνει να νιώθω πολύ όμορφα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες αυτήν την εβδομάδα μας έκαναν να νιώσουμε... λίγο χειμώνα και οι βόλτες στη Θεσσαλονίκη μας ήταν ακόμα πιο όμορφες. Ελπίζω οι προγνώσεις για χιόνια μέσα στην πόλη να επιβεβαιωθούν και να περάσουμε μερικέ στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Not 

272225242-433943484770258-7842876357281435575-n.jpg
Image source: @aolanow

Είναι φορές που απορώ μ'΄εμάς τους ανθρώπους. Είμαστε ικανοί για τα καλύτερα και την ίδια στιγμή για το χειρότερο. Ακούμε μία ιστορία και το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να πούμε τη γνώμη μας -χωρίς να μας την έχει ζητήσει κανείς- να κρίνουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα. Καλό θα ήταν λοιπόν, να στεκόμαστε σιωπηλοί και να περιμένουμε του ειδικούς να πάρουν αποφάσεις. Ποτέ δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να «πονάει» ο διπλανός μας!

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

img-0-UVPKj.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Ένα από τα trends που αφήνουμε πίσω μας και το αποχαιρετήσαμε μαζί με το 2021, ήταν αυτό των micro bags. Ναι, μιλάω για αυτά τα πολύ μικρά τσαντάκια, που ουσιαστικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μία σύγχρονη γυναίκα, που βρίσκεται μονίμως στους δρόμους, έχοντας μία γεμάτη καθημερινότητα. Τα it-girls μας βάζουν ήδη στη νέα αυτή εποχή και τώρα είναι η ώρα να τα ακολουθήσουμε κι εμείς. Επιτέλους -λοιπόν- οι μεγάλες, extra large τσάντες μπαίνουν και πάλι στη ζωή μας!

Not

img-1-khCT9.jpg

Βαθμολογία: 1/10

H νέα χρονιά προσφέρεται για νέα ξεκινήματα και μικρές αλλαγές, που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητά μας και τώρα, είναι πραγματικά η κατάλληλη στιγμή να αναλάβουμε δράση! Γνωρίζω πολύ καλά, πως όλοι οι τελευταίοι μήνες ήταν αρκετά πιεστικοί για όλους μας, ωστόσο, γνωρίζω επίσης πολύ καλά πως όσο εστιάζουμε μονίμως στην αρνητική πλευρά των πραγμάτων και στις δυσκολίες που μας παρουσιάζονται, τόσο θα βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο κι ουσιαστικά, δε θα μπορέσουμε άμεσα να βγούμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο. Κανενός η ζωή δεν είναι εύκολη, κανείς δεν βιώνει ιδανικές καταστάσεις και δεν έχει προβλήματα. Όμως, αν σκεφτούμε πως η ζωή μας είναι πολύ σύντομη -θα έπρεπε να το έχουμε καταλάβει ήδη λόγω της πανδημίας- θα κατανοήσουμε πως είναι πολύ κρίμα να την σπαταλάμε και να μην την απολαμβάνουμε λεπτό προς λεπτό!

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

shutterstock-659041903.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Αριστερή δε με λες. Δεξιά δε θα με χαρακτήριζες. Πιο πολύ προς το κέντρο γέρνω και παίρνω οτιδήποτε με συμφέρει από τους άλλους. Ένα πράγμα το οποίο οφείλω να παραδεχτώ παρόλα αυτά, στην Αριστερά της χώρας, αυτή που κατά τα άλλα αντιπαθώ είναι οι γρήγορες διαγραφές στις οποίες προβαίνουν. Μπράβο σας που διαγράψατε τον κ. Αλεξόπουλο μήπως και παραδειγματιστεί κάποια στιγμή και η Δεξιά και αποφασίσει να κόψει τα δικά της κεφάλια. Κάτι που αρνείται πεισματικά να κάνει εδώ και καιρό.

Not

social-media-elliniko-metoo-one-of-us-gr-736x500.png

Βαθμολογία: 0/10

Πού χαθήκαμε και δε μιλάμε πια για τίποτα; Μήπως δεν ξέραμε ή για να το θέσω καλύτερα μήπως μάθαμε να κλείνουμε το στόμα και να γελάμε συνωμοτικά για τους φίλους μας που κάνουν ουσίες και μετά χάνονται στα ξενοδοχεία; Η ερωτήσεις της εβδομάδας είναι πολλές με μια από αυτές, μια που μπορώ να θέσω χωρίς να παρεξηγηθώ ή να παρεκτραπώ να είναι η πιο απλή: που πήγαν όλοι αυτοί που κάποτε, όταν δεν απειλούνταν η θέση τους και η υπόληψη τους έβγαιναν και υποστήριζαν τα θύματα; Ναι, όλοι είμαστε θύματα θυμάτων και θύτες χωρίς να το θέλουμε (ή και μερικές φορές εσκεμμένα). Αλλά συγγνώμη αγαπημένοι μου, δεν είμαστε όλοι υπέρμαχοι του συμφέροντος μας. Το metoo, είναι metoo για όλους. Όχι μόνο για τους δυνατούς. Όσοι δεν πήρατε θέση καλό θα είναι να πάρετε γιατί ξέρουμε ότι αλλιώς είστε με τους θύτες. Άλλωστε πολλοί τους έχετε και φίλους στα social. Ή μήπως τολμήσατε να τους διαγράψετε.