fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

hyatt-cinema-1.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Ένα υπέροχο pop-up cinema σε έναν από τους ομορφότερους κήπους τη πόλης, του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki, άνοιξες τις πόρτες του αυτήν την εβδομάδα. Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, βγαλμένο από ταινία, δίπλα σε μια από τις ωραιότερες πισίνες της πόλης στήνεται ένα αναπάντεχος θερινός κινηματογράφος για να φιλοξενήσει επτά σπουδαίες ταινίες της παγκόσμιας κινηματογραφικής μυθολογίας. Ό,τι καλύτερο για τα καλοκαιρινά βράδια!

Not
097639322663ea7acf2994e5eaa22318.jpg
Βαθμολογία: 4/10
Η ζέστη το φετινό καλοκαίρι δεν έχει προηγούμενο, γεγονός που επηρεάζει έντονα την καθημερινότητά μας. Το μόνο που θέλω είναι να βρίσκομαι δίπλα στη θάλασσα μέχρι να τελειώσει αυτός ο πρωτοφανής καύσωνας. 

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

img-7318.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Το βιβλίο «Ανάσα» του James Nestor είναι αυτό που με συντροφεύει το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για ένα ανάγνωσμα που αναδεικνύει τη σημασία του να αναπνέουμε σωστά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για την υγεία και την ευεξία μας από την αναπνοή και το συγκεκριμένο guide έλυσε όλες μου τις απορίες και με έκανε να ανακαλύψω πληροφορίες που μέχρι πρότινος δε γνώριζα.

Not
img-7319.jpg
Βαθμολογία: 1/10
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να νιώθουμε πως είμαστε μέρος ενός φαύλου κύκλου και τραγικών καταστάσεων που συνεχώς επαναλαμβάνονται. Άλλη μια γυναικοκτονία που μας σόκαρε για ακόμα μια φορά και μας έκανε και πάλι να απορούμε: άραγε πότε θα αλλάξει αυτός ο κόσμος και πόσα ακόμα αποτρόπαια εγκλήματα πρέπει να σημειωθούν για να δοθεί ένα οριστικό τέλος; Μόνο θλίψη και απορία για όσα διαδραματίζονται. 

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

csi-at-cty-anna-pappageorgiou-stem-center-5.jpg


Βαθμολογία: 10/10

Tην Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση, όπου μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου παρακολούθησαν το μάθημα CSI@CTY στο θερινό πρόγραμμα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια. Σκηνή του «εγκλήματος» ήταν τα υπόγεια καταφύγια του Κολλεγίου Ανατόλια, που κατασκευάστηκαν κατά διάρκεια της Κατοχής (1941-1945) από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. Σύμφωνα με το σενάριο του μαθήματος, εκεί σε βάθος 15 μ. μέσα στις στοές με την τοξωτή οροφή και τα θολωτά δωμάτια, λαξευμένα στο φυσικό έδαφος, βρέθηκε νεκρό το σώμα ενός άνδρα, πρώην μαθητή του σχολείου. Ποιος σκότωσε λοιπόν, τον Τομ Χιλλ; Τα παιδιά έδωσαν τις απαντήσεις στην επιστήμη της Εγκληματολογίας.

Not

aghwnes-2021-yM8Zx.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Έχοντας παρευρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ελλάδας το 2004 και στην Τελετή Λήξης, σκέφτομαι πόσο διαφορετικό και στενάχωρο είναι το φετινό θέαμα που γίνονται χωρίς κοινό. Κι ακόμα πιο δύσκολο είναι για τους ίδιους τους αθλητές που αγωνίζονται σε άδεια στάδια, χωρίς να έχουν ανθρώπους να τους εμψυχώνουν. Ελπίζω να είναι οι πρώτοι και οι τελευταίοι που γίνονται έτσι. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

shutterstock-1918962713-1.jpg
Βαθμολογία: 8/10

Όλοι μας γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας, ειδικά σε μία εποχή με τόσο "τρελούς" ρυθμούς, γεμάτη αρνητικές ειδήσεις που μας επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως πολλές φορές μας απορροφά η καθημερινότητα και ξεχνάμε να φροντίσουμε εμάς τους ίδιους κι είναι κρίμα, γιατί πραγματικά δε χρειάζονται πολλά. Κλείστε ένα ραντεβού για manicure και pedicure ή ακόμη καλύτερα, προγραμματίστε μία συνεδρία μασάζ, που θα σας χαλαρώσει και θα σας αναζωογονήσει. Ακόμη και μία ώρα μέσα στην εβδομάδα μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά!

Νοt

antetokounmpo-enba0.jpeg

Βαθμολογία: 5/10

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο νέος βασιλιάς του ΝΒΑ. Το όνομά του κάνει για μία ακόμη φορά το γύρο του κόσμου και σε κάθε γωνιά του πλανήτη φίλοι του μπάσκετ κι όχι μόνο, υποκλίνονται στο μεγαλείο του. Τα κατάφερε και κατέκτησε την κορυφή, αφήνοντας πίσω του τα δύσκολα χρόνια που πέρασε και πάνω από όλα, κλείνοντας τα αυτιά του σε όλους αυτούς που τον μείωσαν, τον κορόιδεψαν, τον προσέβαλαν παλαιότερα. Αλήθεια τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι σήμερα; Μήπως μερικοί από αυτούς είναι που έσπευσαν να του στείλουν πρώτοι τα συγχαρητήριά τους; Μήπως είναι αυτοί που δηλώνουν περήφανοι που ένας Έλληνας κατέκτησε την κορυφή του ΝΒΑ; Δυστυχώς για όλους αυτούς, στην εποχή μας τίποτα δε μένει κρυφό και τίποτα δεν ξεχνιέται. Ο Γιάννης έδωσε τη δική του απάντηση κι η επιτυχία ανήκει σε αυτόν και σε κανέναν άλλον...

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

photo1.jpg
Βαθμολογία: 9/10
Αλλάζει επιτέλους η πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Μπορεί τα νέα να ακούγονται σαν να έρχονται από ένα μακρινό πλανήτη, στους έλληνες του 2021, αλλά η αλήθεια είναι πως ένα όμορφο περιβάλλον μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες για καλύτερη ζωή. Το καλύτερο είναι πως τα έργα ξεκινούν τον Αύγουστο με τους περισσότερους να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για τις διακοπές τους. Ο ποιοτικός δημόσιος χώρος πρέπει να γίνει ζητούμενο.

Not
3x0d71622699546976.jpg
Βαθμολογία: 4/10

Αλήθεια υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέμαι αν ο ατελείωτος βούρκος των social media θα πρέπει να σταματάει μέσω νόμων. Νομικός δεν είμαι απλώς αναρωτιέμαι αν πραγματικά η απόλυτη ελευθερία του καθενός ωφελεί ουσιαστικά αυτή την κοινωνία να προχωρήσει με ρυθμούς που θα μοιάζουν φυσιολογικοί. Είτε μιλάμε για εμβόλια, είτε για γυναικοκτονίες, είτε για οποιοδήποτε debatable -είναι δυνατόν να είναι αυτά debateble;- ο καθένας έχει μια άποψη που εξαπλώνεται σαν ιός. Σαν ιός που δεν γνωρίζουμε και πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε μια θεραπεία. Το θέμα είναι πιο κοινωνικό και επίκαιρο από ποτέ.