fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

takis-hong-kong-2020-2.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Ένα ταξίδι στο Λονδίνο θα ήταν ο τέλειος τρόπος για επαναφορά στην κανονικότητα που τόσο πολύ μας έλειψε. Κι όταν μάλιστα αφορμή είναι
η έκθεση του Takis στην White Cube gallery, το σύνολο γίνεται άκρως δελεαστικό. Με λειτουργία από τις 12 Μαίου έως τις 27 Ιουνίου, πρόκειται για την πρώτη έκθεση στην Ευρώπη μετά το θάνατό του το 2019 και παρουσιάζει βασικά έργα από την ιδιωτική συλλογή του τόσο σημαντικού Έλληνα καλλιτέχνη.

Not

x1pgobhs4w4xd7qmqbax.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Δεν προλάβαμε να επιστρέψουμε στα κοινά και το μποτιλιάρισμα στους δρόμους μπήκε και πάλι στην καθημερινότητά μας. Οι δρόμοι από το πρωί είναι γεμάτοι και το σαββατοκύριακο αναμένεται οι έξοδοι από την πόλη να είναι γεμάτοι. Ας είναι όμως. Μας έλειψε ακόμη κι αυτό!

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

4-IQ3np.jpg

Βαθμολογία: 10/10


O Elton John και ο Olly Alexander, παρουσίασαν τη διασκευή του θρυλικού "It's A Sin" των Pet Shop Boy's στα BRIT Awards 2021, κλέβοντας την παράσταση και κάνοντας τους πάντες να μιλούν γι' αυτήν την ερμηνεία, την οποία προσωπικά θεωρώ μία από τις iconic στην ιστορία του θεσμού των βραβείων. Το πιο σπουδαίο είναι πως η συνεργασία αυτή πέρασε ένα ηχηρό μήνυμα, καθώς το show δόθηκε ύστερα από την ερμηνεία του Alexander στο ομώνυμο σίριαλ του Russell Davis, το οποίο επικεντρώθηκε στη ζωή μιας ομάδας ομοφυλοφίλων που ζούσαν στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της επιδημίας του AIDS στη δεκαετία του 1980. Μια ακόμα αφορμή για να βγάλουμε τη «μαυρίλα» από τη ζωή μας, να γίνουμε περισσότερο άνθρωποι και να κάνουμε σύμμαχό μας τον σεβασμό και την αληθινή αγάπη.

Not

street-photography-new-york-city.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Ο αρνητισμός που υπάρχει τριγύρω μας είναι κάτι που με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί είναι τόσο δύσκολο για μερικούς να εστιάσουν στα θετικά της ζωής. Σαφώς και οι συνθήκες δε θυμίζουν ακόμα σε τίποτα το μακρινό παρελθόν, αλλά μπροστά μας βρίσκονται τα καλύτερα και αυτό είναι στο χέρι του καθενός να το δει, να το αντιληφθεί και να το απολαύσει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, πως τα δύσκολα έχουν περάσει και πως τελικά όλα συμβαίνουν για να δούμε την ουσία των πραγμάτων και των ανθρώπων δίπλα μας.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

shutterstock-421428640.jpg


Βαθμολογία: 10/10

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα, από το να βλέπουμε ελληνικές επιχειρήσεις να καινοτομούν και να εξελίσσονται. Αυτή τη φορά όλη μας η προσοχή έχει στραφεί στον Κωτσόβολο, ο οποίο επισφραγίζει ενεργά τη δέσμευσή της για ένα εργασιακό περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Το διάσημο brans σε συνεργασία με τη Diversity Charter by Kean, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021. Η Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019, με σκοπό την προώθηση της διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις.  Οι πυλώνες της διαφορετικότητας αφορούν στο φύλο, στην ηλικία, στη φυλή, στην αναπηρία, στην εθνική καταγωγή και στον σεξουαλικό προσανατολισμό. Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, ο Κωτσόβολος δεσμεύεται να προωθεί και να σέβεται τη διαφορετικότητα, δημιουργώντας ένα εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους του χωρίς στερεότυπα και διακρίσεις. Κίνηση την οποία καλό θα ήταν να την υιοθετήσουν όλα τα brand και χώροι εργασίας!

Not

62314b55-eaa4-445b-ba1b-b88f3cad767f-16x9-1200x676.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Το αίσθημα της εγκληματικότητας και της βίας που υπάρχει και κυριαρχεί σε όλον το κόσμο. Με στεναχωρηθεί και με θλίβει βαθιά το γεγονός, ότι ενώ, υποτίθεται, εξελισσόμαστε κάποια πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Δε μπορώ να δεχθώ πως γίνεται άνθρωποι τόσο μεμονωμένα, όπως στο έγκλημα που έγινε στα Γλυκά Νερά, όσο και σας μεγάλες ομάδες, όπως στον πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, έχουν τόσο έντονο το στοιχείο της βίας, το οποίο κυριαρχεί μέσα τους και οδηγούμαστε σ' αυτά τα αποτελέσματα. Εύχομαι από την καρδιά μου αυτό να σταματήσει εδώ και τώρα. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

dsc04652-1536x1024.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Δεν ξέρω αν κι εσείς είστε σαν εμένα, αλλά προσωπικά λατρεύω τα baggy denim jeans. Σκουρόχρωμα, ανοικτόχρωμα, με σκισίματα ή χωρίς, το μόνο που ζητάω είναι ένα καλό κι άνετο jean, που μπορεί να φορεθεί σε κάθε περίσταση και φυσικά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Με μεγάλη μου χαρά βλέπω λοιπόν ότι γενικότερα τα περισσότερα brands έχουν συμπεριλάβει στις συλλογές τους αντίστοιχα denim pieces, που μοιάζουν ιδανικά για το καλοκαίρι, όσο το θερμόμετρο ανεβαίνει. Συνδυάζονται άψογα με t-shirts, με πουκάμισα, με lingeries ή με ό,τι άλλο θέλετε κι αυτό από μόνο του, είναι ικανό για να τα αγαπήσετε κι εσείς!

Not

imgsrc-5-26-600x400.jpeg

Βαθμολογία: 4/10

Μετά από πολλούς μήνες με διαδοχικά lockdown, επιτέλους επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Η εστίαση έχει πλέον ανοίξει, το ίδιο ισχύει και για τα μαγαζιά και το λιανεμπόριο και πλέον όλα μοιάζουν φυσιολογικά. Ωστόσο, αν θέλουμε πραγματικά να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία, που μας επηρέασε όλους πολύ, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως είναι καλό να συνεχίσουμε όλοι μας να είμαστε όσο μπορούμε προσεκτικοί. Είναι άσχημο να μην αντιλαμβανόμαστε εμείς οι ίδιοι ότι είναι απαραίτητο να φοράμε τη μάσκα μας και να τηρούμε τις αποστάσεις κι ακόμη περισσότερο, είναι άδικο να περιμένουμε από τους εργαζόμενους στα μαγαζιά να αναλαμβάνουν ρόλο... ελεγκτή και να έρχονται στη δύσκολη θέση να κάνουν παρατηρήσεις. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και δε θα πρέπει να το ξεχνάμε αυτό...

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

mastersef.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Από τότε που γύρισα στη βάση μου (στην κρύα Πράγα) σταμάτησα να παρακολουθώ το Masterchef. Παρόλα αυτά ρίχνοντας κλεφτές ματιές μέσα από βίντεο στο youtube είδα πως ο Παύλος παρέμεινε στο παιχνίδι. Μπορεί να μοιάζει αρκετά irrelevant αλλά σε μια κοινωνία που μαλώνει για το διαφορετικό κάθε εβδομάδα παραπάνω που παρακολουθούμε αυτό τον άνθρωπο στους δέκτες μας, έχουμε όλοι μια παραπάνω ελπίδα πως το gayness και το streightness διαφέρουν μοναχά σαν λέξεις.


Not

palaistini-katatethike-antiprotasi-sxedio-tramp.jpg
Βαθμολογία: 3/10

To Ισραήλ συνεχίζει το βομβαρδισμό της Γάζας και οι σκηνές που εκτυλίσσονται μοιάζουν με ταινία τρόμου. Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, χιλιάδες τα σπίτια τους και για ακόμη μια φορά η διεθνής κοινότητα κοιτάζει από απόσταση και συζητά για εμβόλια, κλειστά μαγαζιά και ελλείψεις ελευθερίας. Κανείς δεν ξέρει πως θα καταλήξει αυτή η ιστορία αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως για ακόμη μια φορά -σαν ανθρωπότητα- πετυχαίνουμε να αποδείξουμε πως αποτύχαμε.