fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

valentino-fall-2020-runway-images-3.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η Atelier Bag του οίκου Valentino Garavani είναι ένα αληθινό έργο τέχνης σε κάθε της μέγεθος και μορφή. Όταν η υψηλή αισθητική και η άριστη τεχνογνωσία συναντιούνται σε ένα αληθινά μαγικό αποτέλεσμα που αναπαριστά τη φύση με αριστοτεχνικό τρόπο.

Not

1473802630-gigi-hadid-eats-a-burger.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Tα extra κιλά της καραντίνας που πρέπει να σπεύσουμε να χάσουμε asap. Το καλοκαίρι δεν απέχει πολύ πλέον κι αυτό σημαίνει ότι τα περιττά κιλά δε θα αργήσουν να φανούν ακόμα περισσότερο. 

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

33ce2834ae954f218277aaae8bb98204.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Μπορεί η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου να πέρασε, αλλά η νέα limited edition συλλογή της Converse είναι εδώ για να αποδείξει ότι υπάρχει αγάπη παντού και ο καθένας μπορεί να την εκφράσει με κάθε τρόπο και με οποιαδήποτε αφορμή. Τα διαχρονικά all stars υπογράφονται με τη φράση "Made with Love" και πρόκειται να γίνουν τα νέα αποκτήματα όσων λατρεύουν τις updated δημιουργίες, αλλά παραμένουν πιστοί στην timeless αξία, που πάντα παραμένει στο επίκεντρο. Η συλλογή περιλαμβάνει μια ενημερωμένη εκδοχή των Chuck 70 classic, τα δίπατα elevated, αλλά και τα Run Star Hike που ξεσηκώνουν μνήμες από τα 80's.

Not

thessaloniki.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Ο καιρός των τελευταίων ημερών μάς υπενθυμίζει πως είμαστε κοντά στην άνοιξη, παρά τη χιονόπτωση της προηγούμενης εβδομάδας. Είναι πραγματικά στενάχωρο το να μην μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το γεγονός για να απολαύσουμε το ηλιόστουτο -αν και κρύο ακόμα- τοπίο, δεδομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας από νωρίς. Η μέρα μεγαλώνει και το μέλλον παραμένει ακόμα αβέβαιο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η αισιοδοξία και η θετική σκέψη είναι δύο στοιχεία που πρέπει να ξεχάσουμε!

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

sc01-21-swatch-x-moma-combo-original.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Την Πέμπτη έγινε η παρουσίαση των νέων σχεδίων της Swatch σε συνεργασία με το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, γνωστό σε όλους μας MoMA, ως μέρος της σειράς “Museum Journey”. Πρόκειται για 6 συλλεκτικά σχέδια διάσημων καλλιτεχνών, τα έργα των οποίων είναι μέρος της συλλογής του Μουσείου. Μερικά από αυτά είναι το The Starry Night (1889) του Vincent van Gogh, το Hope, II (1907-1908) του Gustav Klimt, το The Dream (1910) του Henri Rousseau, το Composition in Oval with Color Planes 1 (1914) του Piet Mondrian. Μπορείτε να τα βρείτε είτε μεμονωμένα είτε σε μία συλλεκτική κασετίνα. Plus, η Swatch συνεργάστηκε επίσης με την καλλιτέχνιδα Beatriz Milhazes συμπεριλαμβάνοντας τρία από τα έργα της που αποτελούν μέρος της συλλογής του MoMA. Τα σχέδια θα είναι διαθέσιμα online στο swatch.com και στα καταστήματα Swatch παγκοσμίως καθώς και στα διεθνή MoMA Design Stores και στο store.moma.org, από τις 4 Μαρτίου 2021. Πρόκειται για μία φανταστική συνεργασία που έχει στόχο να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά στα μουσεία που δε μπορούν να επισκεφθούν αλλά και να κάνουν την τέχνη κομμάτι της ζωής τους. 

Not

566841e299cae7ebc19bbe993012b033.jpg
Image source: @fashionista

Βαθμολογία: 4/10

Ο χώρος της μόδας σίγουρα βασίζεται σε τάσεις, οι οποίες κάνουν την εμφάνιση τους κάθε νέα σεζόν. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η κάθε μία από εμάς δεν έχει το signature style, το οποίο καλό θα είναι να αποτυπώνεται και στις καθημερινές μας εμφανίσεις. Με στεναχωρεί που παρατηρώ ότι οι περισσότερες κοπέλες είναι πλέον ίδιες όσον αφορά το στιλ τους. Ακολουθούν και φορούν τις τάσεις χωρίς να σκέφτονται αν τελικά τους ταιριάζει ή τους αντιπροσωπεύει. Η μόδα και το στιλ είναι πολλά πράγματα και οι γνώσεις που έχει κάποιος πάνω σ΄αυτήν δεν κερδίζονται μόνο κοιτώντας όλη μέρα φωτογραφίες στο Instagram. Προσπαθήσετε να βάζετε τη δική σας υπογραφή στις εμφανίσεις κι όχι απλά να αντιγράφετε εικόνες που σας αρέσουν. Μόνο τότε θα ξεχωρίσετε!

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

shutterstock-1714623556.jpg


Βαθμολογία: 10/10

Ολοένα και περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται την ουσία του να ερχόμαστε κοντά στο "κέντρο" μας. Μπορεί ο covid-19 να έφερε τις χειρότερες συνέπειες που θα μπορούσαμε να φανταστούμε αλλά παράλληλα μας χάρισε την ευκαιρία να μάθουμε τι σημαίνει να σταματάμε. Τι σημαίνει να δίνουμε χρόνο, χώρο και αγάπη στον εσωτερικό εαυτό μας. Να σταματήσουμε να βάζουμε τους "δαίμονες" σε κουτάκια και επιτέλους να τους αντιμετωπίσουμε. Μας δίδαξε πως είναι σημαντικό να κάνουμε διαλογισμό, να συγχρονιζόμαστε -μερικές φορές- με την αναπνοή μας και να οραματιζόμαστε όσα θέλουμε.

Not

parthenonas-xionia-1300.png

Βαθμολογία: 2/10

Μπορεί η κακοκαιρία να έφερε υπέροχες εικόνες αλλά άφησε και χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και νερό. Αν και όπως λένε, η Πολιτική Προστασία βρίσκεται επί ποδός, τέτοιες καταστάσεις θα πρέπει να μην υπάρξουν ποτέ ξανά στο μέλλον.

Βασιλική Δουκουμοπούλου

Hot

science-based-targets.png

Εκτιμώ απεριόριστα τις πρωτοβουλίες που βοηθούν στις προσπάθειες προστασίας του κλίματος. Μια τέτοια πραγματοποίησε και η Lidl Ελλάς, η οποία για ακόμα μια φορά δηλώνει παρούσα σε τέτοιου είδους ενέργειες. Με τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία «Science Based Targets», η εταιρία δεσμεύεται να καθορίσει και να υλοποιήσει συγκεκριμένους, επιστημονικά τεκμηριωμένους κλιματικούς στόχους. Παράλληλα, εντείνει τις προσπάθειές της για την προστασία του κλίματος. Μάλιστα, βάσει των υφιστάμενων κλιματικών ισορροπιών, η Lidl Ελλάς θα καθορίσει στόχους και μέτρα με στόχο την αποφυγή, τη μείωση ή την αντιστάθμιση των εκπομπών CO2 στις επιχειρήσεις και στην εφοδιαστική αλυσίδα. Με αυτόν τον τρόπο, καταβάλλει την προσπάθεια που της αναλογεί για τη συγκράτηση της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη αρκετά κάτω από τους 2°C, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία του Παρισιού. Well Done!

Βαθμολογία: 10/10

Not

tenet.jpg

Τις προηγούμενες ημέρες παρακολούθησα τη σχετικά πρόσφατη -καθώς εξαιτίας της πανδημίας διεκόπη η επίσημη πρεμιέρα της- ταινία του Christopher Nolan, Τenet. Φαίνεται πως ο εμπνευσμένος δημιουργός αντιγράφει τον ίδιο του τον εαυτό(!), καθώς για ακόμη μια φορά, μάς βάζει σε περίπλοκα μονοπάτια, που ωστόσο κάνεις μας πλέον δεν επιθυμεί να ανακαλύψει... Μια πολλή δύσκολη πλοκή που μετά από κάποιο σημείο κουράζει, παρά την προσπάθεια του cast να κρατηθεί ακέραιο στις λεπτές ισορροπίες που επιβάλλει ένα παράλληλο σύμπαν!

Βαθμολογία: 5/10