fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

christina-soubli-gold-plated-925-silver-charm-21-loose-ring-pendant-chp-21-2-Rrt2r.jpg

Bαθμολογία: 10/10

Είναι τέλειο που άρχισαν και εμφανίζονται τα πρώτα γούρια για τη νέα χρονιά ειδικά σε μια περίοδο που όλοι λαχταράμε να τελειώσει και να φύγει ανεπιστρεπτί. Το γούρι της Χριστίνας Σούμπλη είναι το “Tie the Knot” δαχτυλίδιο chevalier, από ασήμι 925, επίχρυσο, το οποίο μπορεί να φορεθεί και σα μενταγιόν. Αποτελεί το τέλειο δώρο για τις ξεχωριστές γυναίκες της ζωής σας. 

Not

coronavirus-epa-22218052.jpg


Βαθμολογία: 1/10

Ο αριθμός κρουσμάτων στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχει ξεφύγει παρά τον lockdown που ισχύει εδώ και κοντά τρεις εβδομάδες. Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί μεγάλη αγωνία και αβεβαιότητα για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Ελπίζουμε τα πράγματα να αρχίσουν να γίνονται καλύτερα, πριν να είναι πολύ αργά. 

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot 

img-3543.jpg


Βαθμολογία: 10/10

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διαδραστικό webinar με θέμα «Επαγγελματική Κατάρτιση: Ευκαιρίες και Προκλήσεις στην Ψηφιακή Εποχή» που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, ετήσια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την ιδιότητα του επίσημου εθνικού υποστηρικτή. Στο web πάνελ συμμετείχαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και θεσμικών φορέων,στελέχη της αγοράς, καθηγητές και επιτυχημένα παραδείγματα αποφοίτων ΙΕΚ.

Not

img-3544.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το ξεκίνημα του 2ου lockdown και ακόμα κάποιοι δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν -ή μάλλον δε θέλουν! Δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμα και τώρα που όλα μοιάζουν πιο αυστηρά και περιοριστικά από ποτέ, προτιμούν να κάνουν αυτό που ευχαριστεί εκείνους κι όχι το γενικό καλό. Πού αναφέρομαι; Σε όλους εκείνους που ξεχνούν τα περιοριστικά μέτρα και δε μεριμνούν ούτε καν για τους ίδιους τους εαυτούς τους, πραγματοποιώντας άσκοπες μετακινήσεις χωρίς να είναι «καλυμμένοι» από τον νόμο, με τα μηνύματα των μετακινήσεων να μη δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τις εξόδους τους. Φυσικά, η λανθασμένη χρήση της μάσκας είναι και αυτή ένα σύνηθες φαινόμενο.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

aab36575-1bd6-4a6b-9260-37f7b3cd9961.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε την ειδική έκδοση Clean Blue Paros huskup, από την Common Seas. Η Common Seas είναι μια μη κερδοσκοπική επιχείρηση που σχεδιάζει μια πορεία προς υγιείς θάλασσες. Είναι σε αποστολή να μειώσουν γρήγορα και σημαντικά την ποσότητα του πλαστικού που παράγεται και να σταματήσει να μολύνει τους Ωκεανούς μας. Το Clean Blue Paros είναι ένα από τα κορυφαία έργα τους. Είναι μια πρωτοποριακή συνεργασία που φέρνει κοντά την τοπική αυτοδιοίκηση, τις επιχειρήσεις, τις κοινότητες και τα άτομα για να βοηθήσει την Πάρο να γίνει το πρώτο νησί χωρίς πλαστικά απόβλητα στη Μεσόγειο.

Το Huskup συνεργάστηκε με την Common Seas και τη φανταστική σχεδιάστρια, Μαριάννα Γουλανδρή  για να δημιουργήσουν το φλοιό Clean Blue Paros. Όπως μπορείτε να δείτε, το κύριο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού είναι το «μάτι» -ένα αρχαίο σύμβολο προστασίας. Χωρίς πλαστικό μας βοηθάει να προστατεύσουμε τον ωκεανό από τη μόλυνση πλαστικών μίας χρήσης. Το καπάκι μάλιστα, έχει το ιδανικό άνοιγμα για επαναχρησιμοποιήσιμο καλαμάκι. Ζεστό ή κρύο, κάντε το σωστό με στιλ!

Not

72558925-e51c-473c-ba41-c498d3beee77.jpeg

Βαθμολογία: 1/10

Η δύσκολη περίοδος που βιώνουμε δεν αφορά μόνο τον ιό και την απειλή που θεωρείται για την υγεία μας. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν επηρεαστεί ψυχική από όλη αυτή τη στρεσογόνο κατάσταση. Οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη και οι αγχώδεις διαταραχές έχουν αυξηθεί κατά μεγάλο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας, στου ανθρώπους όλων των ηλικιών. Ήρθε η στιγμή να δώσουμε την απαιτούμενη σημασία σ' αυτό το πρόβλημα, με τους ειδικούς της ψυχικής υγείας να ενημερώνουν με το σωστό τρόπο τους πολίτες αλλά και με τα ΜΜΕ να σταματήσουν να μεταδίδουν περίσσιο φόβο και τρόμο.

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

sundedemenoi.jpg

Βαθμολογία: 10/10

«Συνδεδεμένοι». Το βιβλίο των Νicholas Christakis και James Fowler με θέμα τα κοινωνικά δίκτυα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Αν και κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, πήρα την απόφαση να το διαβάσω σε αυτή τη δεύτερη καραντίνα και ανακαλύπτω τις μοναδικές συσχετίσεις που έχουμε οι άνθρωποι μεταξύ μας. Το συστήνω ανεπιφύλακτα καθώς θα ανακαλύψετε πως γίνεται η μετάδοση των μολυσματικών νόσων, πως επηρεάζουμε τους φίλους, των φίλων των φίλων μας, πως ερωτευόμαστε και τελικά πόσο υπερσυνδεδεμένοι είμαστε σε αυτή τη ζωή. Μια μοναδική ματιά από ένα βιβλίο δύο εξαιρετικών επιστημόνων που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη. Άλλωστε, όπως λένε και οι ίδιοι: «Η εκπληκτική δύναμη των κοινωνικών δικτύων έγκειται στο ότι μπορεί να ελέγχουμε λιγότερο τις αποφάσεις μας από όσο νομίζουμε.»

Not

vaccine-covid.jpg


 Βαθμολογία: 1/10

Στη βαθμολογία είμαι των άκρων. Πως θα μπορούσε άλλωστε να γινόταν αλλιώς όταν αυτή η εβδομάδα απέδειξε πως η προσήλωση της ελληνικής κοινωνίας στην εκκλησία επηρεάζει απερίσπαστα την άποψή της για ιατρικά θέματα. Έπρεπε να περάσουν ολόκληρη μήνες μάχης από τους γιατρούς, αμέτρητες ενημερώσεις και τελικά ο κόσμος να φτάσει να πειστεί όταν ξεκίνησε ο Covid-19 να διασπείρεται ανάμεσα στην ιερατική κοινότητα. Μάλιστα, τα νέα γίνονται ακόμη χειρότερα όταν μαθαίνουμε πως ο αρχιεπίσκοπος διασωληνώνεται προληπτικά την ίδια ώρα που στην Καβάλα εξελίσσεται μια τραγική κατάσταση με μια 90χρονη μητέρα και τον 45χρονο γιο της. Ίσως, τελικά, ο ρόλος της εκκλησίας να είναι πιο κεντρικός από ποτέ.