fbpixel

Search icon
Search
Live concerts: Οι συναυλίες που θα απολαύσουμε προσεχώς στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

Live concerts: Οι συναυλίες που θα απολαύσουμε προσεχώς στη Θεσσαλονίκη

Αγαπημένοι Έλληνες και ξένοι ερμηνευτές θα μας συνεπάρουν μέσα από τις μοναδικές τους μελωδίες


Αξιόλογοι πρωταγωνιστές της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής αναμένεται να φτάσουν στην Θεσσαλονίκη για να μας ταξιδέψουν μέσα από τις μοναδικές τους μελωδίες στις αγαπημένες μας ανοιξιάτικες, αλλά και θερινές συναυλίες. Εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συναυλίες που ανυπομονούμε να απολαύσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες!

«Τώρα Αρχίζει Το Καλό»

aisonas-cover.jpg

Δηλώνει γέννημα θρέμμα «Σαλούγκαρος» (σ.σ. Θεσσαλονικιός), είναι αυτοδίδακτος στο πιάνο και διακρίνεται για τις έντονες καλλιτεχνικές του ανησυχίες. Ο γνωστός συνθέτης και στιχουργός, Αίσωνας Χαρατσάρης μας προσκαλεί αύριο, Τετάρτη 11 Μαΐου, στις 21:00 στο ένα και μοναδικό του live με τίτλο «Τώρα Αρχίζει Το Καλό» στο κινηματοθέατρο Φαργκάνη Art με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία του πρώτου του μουσικού Album. Το μουσικό του δωμάτιο είναι πανέτοιμο και μας περιμένει για ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι μέσα από τις ιδιαίτερες μελωδίες του.

Info: Kινηματοθέατρο Φαργκάνη Art, τετάρτη 11 Μαίου, ώρα: 21:00 

Συναυλία - αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο «Της ψυχής το παρακάτω»

3.jpeg

Δέκα χρόνια χωρίς τον Δημήτρη Μητροπάνο και ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον αξέχαστο λαϊκό ερμηνευτή. Θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του, διεξάγει μια μεγάλη συναυλία την Τετάρτη 25 Μαΐου στον υπαίθριο χώρο εντός της Δ.Ε.Θ. με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών. Η Πέγκυ Ζήνα, ο Στέφανος Κορκολής, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Μπάμπης Στόκας κι ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, πλαισιωμένοι από την ορχήστρα που συνόδευε τον Δημήτρη Μητροπάνο, θα σταθούν στη μέση της σκηνής, θα αναλάβουν το βαρύ έργο της επανεκτέλεσης των τραγουδιών που ερμήνευσε ο ίδιος και θα αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν μοναδικό άνθρωπο, που με την ταπεινότητα και τη σεμνότητα που τον χαρακτήριζαν μιλούσε πάντα στην ψυχή. Το 2022 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την πολυτραγουδισμένη Θεσσαλονίκη, καθώς συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την απώλεια του αξέχαστου καλλιτέχνη, που ερμήνευσε πιο πολύ από κάθε άλλον τραγούδια για την πόλη μας.

Info: Υπαίθριος χώρος εντός Δ.Ε.Θ., Τετάρτη 25 Μαΐου, ώρα: 21:00 (οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00)

Ο Γιάννης Κότσιρας και η Γιώτα Νέγκα στο Θέατρο Δάσους

kotsiras-negka.jpg

Ο Γιάννης Κότσιρας και η Γιώτα Νέγκα μετά τις επιτυχημένες τους εμφανίσεις στην Αθήνα συμπράττουν επί σκηνής και το καλοκαίρι ενώνοντας τις φωνές τους και μας μεταφέρουν μέσα από ένα μουσικό ταξίδι στο καλό Ελληνικό τραγούδι. Στη Θεσσαλονίκη, θα τους απολαύσουμε την 1 Ιουνίου στο Θέατρο Δάσους. Οι δυο τους ερμηνεύουν διαχρονικές επιτυχίες που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, σε μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση και χαρά. Τραγούδια από τη δική τους δισκογραφία, από τον «Σασμό» και τον «Φύλακα Άγγελο», μέχρι το «Τσιγάρο» και το «Έλα και Κόψε Με στα Δυο» κι από το «Με τα Μάτια Κλειστά», και «Το Δίκιο μου» μέχρι το «Βρες μου έναν άλλον» και το «Οξυγόνο», οι δύο αγαπημένοι ερμηνευτές παρουσιάζουν ένα μοναδικό πρόγραμμα, παρουσιάζοντας τραγούδια-«σταθμούς», τόσο από την πλούσια δισκογραφία τους, όσο και μεγάλες λαϊκές επιτυχίες τις οποίες όλοι αγαπάμε.

Info: Θέατρο Δάσους, 1 Ιουνίου, ώρα: 21:30

Κωστής Μαραβέγιας στο Θέατρο Δάσους

maraveghias-maraveyas-ilegal.jpg

Ο Κωστής Μαραβέγιας επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 14 Ιουνίου στο Θέατρο Δάσους, με ένα ανανεωμένο και δυνατό show, όπως παλιά, χωρίς περιορισμούς, για να μας ταξιδέψει στη μαγεία των συναυλιών που τόσο μας έλειψαν! Γεμάτος με ενέργεια και χαμόγελο, διασκευάζει και τραγουδά όλα τα αγαπημένα μας από τη δισκογραφία του - και όχι μόνο - και μας προσκαλεί να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε σε ένα καλοκαιρινό πάρτι.

Info: Θέατρο Δάσους, Τρίτη 14 Ιουνίου, ώρα: 21:15 (Οι πόρτες ανοίγουν: 19.30)

Έλενα Παπαρίζου «Καλοκαίρι 2022» στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης

1-dfIzd.webp

Φέτος το καλοκαίρι η Έλενα Παπαρίζου κάνει επιλεγμένες εμφανίσεις σε hot spot σημεία της Ελλάδας, με ένα πρόγραμμα που θα συζητηθεί. Στη Θεσσαλονίκη θα την απολαύσουμε την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο ανοιχτό θέατρο Νεάπολης. Η pop star, Έλενα Παπαρίζου θα ερμηνεύσει τις επιτυχίες της αλλά και τραγούδια που αγαπά.

Info: Ανοιχτό θέατρο Νεάπολης, Τετάρτη 15 Ιουνίου, ώρα: 21:30

Parov Stelar στο Fix Factory Of Sound Open Air

parov-stellar.jpg

Το Fix Factory Of Sound Open Air υποδέχεται τον αγαπημένο Parov Stelar την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022. Ο διάσημος Αυστριακός καλλιτέχνης και η μπάντα του, σε μια βραδιά αποθέωση της διασκέδασης και του ασταμάτητου χορού, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό! O Marcus Fuereder, γνωστός σε όλους μας ως Stelar, θεωρείται ο «εφευρέτης» του Electro Swing. Το κοινό τον πρωτογνώρισε από τις επιτυχίες που ηχογράφησε, κατακτώντας με εντυπωσιακό τρόπο το ραδιοφωνικό airplay. Όμως, η μεγάλη του δύναμη παραμένει η σκηνική του παρουσία, παρέα με την πολυμελή μπάντα του. Πλέον, μετράει περισσότερα από 1.000 shows, με απανωτά sold-out σε εμβληματικούς χώρους όπως το Play Station Theater στη Νέα Υόρκη, το Alexandra Palace στο Λονδίνο και το Zenith στο Παρίσι, αλλά και σε πολλά σπουδαία φεστιβάλ, όπως τα Coachella, Glastonbury, Sziget, Lollapalooza, Pukkelpop, μεταξύ άλλων.

Info: Fix Factory Of Sound Open Air, Παρασκευή 17 Ιουνίου, ώρα: 20:00, (οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30)

Γιάννης Πάριος - Καλοκαίρι 2022 στο Θέατρο Γης

14079733-626236864203315-2244492658663186659-n.jpg

Ο Γιάννης Πάριος, ο πιο ερωτικός τραγουδιστής και συνθέτης της γενιάς του, με τραγούδια αγαπημένα και χιλιοτραγουδισμένα, που έχουν μείνει πια στην ιστορία και αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον της Ελληνικής μουσικής, παρουσιάζει σε καλοκαιρινή περιοδεία ανά την Ελλάδα τις καλύτερες στιγμές από την πλούσια δισκογραφική του πορεία. Στη Θεσσαλονίκη θα απολαύσουμε τις μοναδικές μελωδίες του το Σάββατο 18 Ιουνίου στο Θέατρο Γης. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τις λέξεις έρωτας, αγάπη, επιτυχία, ταλέντο. Με συγκινητική απήχηση στον κόσμο, έχει εμφανιστεί σε μεγάλες μουσικές σκηνές, στάδια και θέατρα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πάντα με μεγάλο σεβασμό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, κατάφερε να είναι χαραγμένος ανεξίτηλα στη συνείδηση του κοινού, τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει, τους στίχους και τη μουσική πολλών από τα οποία έχει γράψει ο ίδιος, και τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Info: Θέατρο Γης, Σάββατο 18 Ιουνίου, ώρα: 21:00

Ελευθερία Αρβανιτάκη - Γιώργος Περρής «Πάρε με αγκαλιά και πάμε» στη Μονή Λαζαριστών

2-wpF58.jpg

Η διαχρονική, σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια συναντά επί σκηνής έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς μουσικούς της νεότερης γενιάς σε μια συναυλία γεμάτη από δυνατά τραγούδια που αγαπάμε να ακούμε! Δεν χρειάζονται ιδιαίτεροι πρόλογοι και συστάσεις για την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Πρωταγωνιστεί στη μουσική σκηνή της χώρας μας εδώ και τέσσερις δεκαετίες, έχει ένα ζηλευτό ρεπερτόριο με δεκάδες επιτυχίες που γίνανε μέχρι και συνθήματα, έχει ταξιδέψει σε όλη την υφήλιο με την μουσική και τα τραγούδια της κι έχει εμφανιστεί σε εμβληματικούς χώρους εντός κι εκτός συνόρων, έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές αλλά και ερμηνευτές, εντός κι εκτός Ελλάδος και τέλος έχει μια τεράστια ερμηνευτική γκάμα που της επιτρέπει να είναι τόσο ποπ όσο και λαϊκή τραγουδίστρια, τόσο τζαζ όσο και ρεμπέτισσα. Καταξιωμένος ως ο νεότερος διεθνής τραγουδιστής της χώρας μας, ο Γιώργος Περρής έγινε ο πρώτος Έλληνας τραγουδιστής που συνδέθηκε με τα βραβεία Grammy καθώς τον επέλεξαν ως έναν από τους επιδραστικότερους τραγουδιστές της παγκόσμιας μουσικής. Το τραγούδι του «Καρδιά κοίτα» από τη συνεργασία του με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Λίνα Νικολακοπούλου κέρδισε τις καρδιές του κοινού και ξεπέρασε τα 3 εκατ. προβολές στο YouTube. Οι δυο καλλιτέχνες με τις φωνές τους να «παντρεύονται» σε όμορφα ντουέτα αλλά και προσωπικές στιγμές γεμάτες φως, υπόσχονται να μας παρασύρουν σε μία σειρά από μαγικές βραδιές.

Info: Mονή Λαζαριστών, Τετάρτη 22 Ιουνίου, ώρα: 21:00