fbpixel

Search icon
Search
Οι royals σπεύδουν στη Σκωτία: Τι συμβαίνει πραγματικά με την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ;
PEOPLE & MOMENTS

Οι royals σπεύδουν στη Σκωτία: Τι συμβαίνει πραγματικά με την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ;

Η ανακοίνωση των προσωπικών της γιατρών προκαλεί ανησυχία


'Ολα έδειχναν να έχουν πάρει μια σταθερή τροπή για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ αλλά μία φωτογραφία ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει και πάλι της φήμες ότι η βρετανίδα μονάρχης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Εχθές το μεσημέρι, η Αυτού Μεγαλειότης συνάντησε τη νέα πρωθυπουργό της Αγγλίας, Λίζα Τρας στη Σκωτία. Σ' αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι η γνωριμία της βασίλισσας με τον εκάστοτε πρωθυπουργό - 14 μέχρι τώρα - γίνεται πάντα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η συνάντησή τους έγινε γνωστή στα Μέσα και στο κοινό μέσα από μία φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο το Παλάτι. Σύμφωνα με τους New York Post, τα σενάρια για σοβαρά προβλήματα υγείας της βασίλισσας, που έχουν φουντώσει από τον περασμένο Απρίλιο, «πήραν φωτιά» μετά την απόφαση για τον τρόπο που θα διοριστεί η νέα κυβέρνηση της Βρετανίας, καθώς αναφέρουν πως η ίδια ήταν πολύ αδύναμη για να επιστρέψει στα Ανάκτορα.

305322822-174871795098103-136846411247974159-n.jpg
Image source: @theroyalfamily

Η φωτογραφία σχολιάστηκε αμέσως από τα social media αλλά εκείνο που συζητήθηκε πολύ έντονα και δημιούργησε ιδιαίτερη ανησυχία ήταν το χέρι της Ελισάβετ, το οποίο φαίνεται να είναι αρκετά μελανό. Αυτή η εικόνα έκανε αμέσως τον γύρω του κόσμου, με τις φήμες για το τι πραγματικά συμβαίνει στη βασίλισσα να διαδέχονται η μία την άλλη. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται μ' αυτό το σημάδι στο χέρι. Μία αντίστοιχη εικόνα είχαμε ξαναδεί το 2019, όταν βρισκόταν στα 92 της χρόνια, που κατά τη συνάντηση της με την βασίλισσα Ράνια και τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας φαίνεται το αριστερό της χέρι εμφανώς μελανιασμένο.

51879575-407528946649069-5482106852213185184-n.jpg
Image source: @theroyalfamily

Πριν ακόμα προλάβουμε να αντιληφθούμε τι ακριβώς συνέβη, μια ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύτηκε πριν από λίγο από το Παλάτι δημιούργησε περισσότερα ερωτηματικά αλλά και μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς μια τέτοια κίνηση για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας είναι σπάνια. Όπως αναφέρετε χαρακτηριστικά: 

«Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της Βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. Η βασίλισσα παραμένει άνετη στο Μπαλμόραλ». 

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης ταξίδεψαν αμέσως στη Σκωτία, ενώ ο Δούκας του Κέιμπριτζ βρίσκεται καθ' οδόν. Η μονάρχης αναγκάστηκε να αποσυρθεί από μια συνεδρίαση του Privy Council χθες το βράδυ, στην οποία σχεδίαζε να παρευρεθεί μέσω βιντεοκλήσης από το Μπαλμόραλ, κατόπιν συμβουλής των γιατρών της. Το βράδυ της Τετάρτης, εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ δήλωσε πως «Μετά από μια ολόκληρη μέρα χθες η Αυτού Μεγαλειότητα δέχτηκε σήμερα το απόγευμα τη συμβουλή των γιατρών να ξεκουραστεί.  Αυτό σημαίνει ότι η συνεδρίαση του Privy Council που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα θα αναπρογραμματιστεί».

titlo-4dqB1.jpg
Η ανακοίνωση από το Παλάτι

Από την πλευρά της η νέα πρωθυπουργός, Λίζα Τρας, έγραψε στο Twitter ότι «'Ολη η χώρα θα ανησυχεί βαθύτατα από τα νέα», προσθέτοντας ότι οι σκέψεις της «είναι με την Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα και την οικογένειά της αυτήν τη στιγμή».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Λίντσεϊ Χόιλ, ανέφερε ότι η βασίλισσα βρίσκεται στις σκέψεις και τις προσευχές των μελών του κοινοβουλίου.

«Ξέρω ότι μιλάω εξ ονόματος ολόκληρης της Βουλής όταν λέω ότι στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας», είπε. Ο βρετανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας BBC διέκοψε το πρόγραμμά του, μεταδίδοντας τα νέα για την κατάσταση της υγείας της.