fbpixel

Search icon
Search
Οι προορισμοί - «κρυμμένα διαμάντια» της Ευρώπης όπου ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε ξανά
ESCAPE

Οι προορισμοί - «κρυμμένα διαμάντια» της Ευρώπης όπου ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε ξανά

Αποδράστε έστω και νοερά


Μπορεί η σκέψη ενός ταξιδιού τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να μοιάζει με αποκύημα φαντασίας, ωστόσο ποτέ δεν είναι κακή ώρα για να κάνετε σχέδια, ακόμα και αν δεν ξέρετε πότε θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν. Ακόμα και αν το καλοκαίρι επιτραπούν τα ταξίδια και έχει εμβολιαστεί ένα ικανοποιητικό ποσοστό του πληθυσμού, η σκέψη του συνωστισμού θα εξακολουθεί να βρίσκεται στο μυαλό μας. Σκεπτόμενοι, όμως, πάντα τις υπέροχες εμπειρίες που δημιουργούν τα ταξίδια, παρακάτω σας συγκεντρώσαμε τα κρυφά «διαμάντια» της Ευρώπης, που θα σας προσφέρουν το ταξίδι ηρεμίας, ασφάλειας και αναψυχής που χρειάζεστε!

Γρανάδα, Ισπανία

shutterstock-1675948360.jpg

Ξεχάστε την πολύβουη Las Ramblas της Βαρκελώνης και επισκεφθείτε τη Γρανάδα της Ισπανίας. Η ήρεμη ισπανική πόλη της αυτόνομης κοινότητας της Ανδαλουσίας συνδυάζει αρμονικά κάποια από τα πιο παραδοσιακά αυθεντικά ισπανικά έθιμα με την αυθεντική αραβική αρχιτεκτονική. Το must-visit σημείο της πόλης είναι φυσικά το παλάτι της Αλάμπρα, το οποίο δεσπόζει στην ακρόπολη και ενσωματώνει διαφορετικούς αιώνες και στυλ βασιλέων. Τα ασπρισμένα παραδοσιακά σπίτια, τα οποία λένε ότι γέννησαν το φλαμένκο και αγαπήθηκαν από τον ντόπιο ποιητή, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, θα σας κάνουν να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε μία άλλη εποχή γεμάτη αυθεντικά αρώματα και φυσικά, τάπας. Ενώ, η αραβική συνοικία με τα στενάκια και τα παζάρια της θα σας μεταφέρει στο Μαρόκο. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θέλετε να επισκεφθείτε την Ισπανία, κλείστε αεροπορικό εισιτήριο για τη Γρανάδα ή τη Μάλαγα, που προσφέρει σύνδεση με λεωφορείο.

Στρασβούργο, Γαλλία

shutterstock-704449852.jpg

Μπορεί το Παρίσι να είναι η πόλη του έρωτα, αλλά το Στρασβούργο είναι αυτό που θα ερωτευτείτε πραγματικά. Το Στρασβούργο είναι μία μικρή πόλη με μεγάλη πολιτιστική παράδοση και το τμήμα της πόλης, που είναι χτισμένο πάνω στον ποταμό Ιλ αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Αγκαλιάζοντας τις δύο πλευρές της Αλσατίας, προσφέρει μία fusion γεύση της γαλλικής και γερμανικής κουζίνας. Αυτό που ξεχωρίζει στην πόλη είναι η συνοικία που είναι γνωστή και ως «Μικρή Γαλλία». Στη γραφική αυτή συνοικία, που κάποτε εργάζονταν οι μυλωνάδες και οι βυρσοδέψες, θα ανακαλύψετε ότι ο χρόνος έχει σταματήσει και θα πιστέψετε ότι βρίσκεστε στον 16ο και 17ο αιώνα. Είναι μία πόλη που εύκολα θα ανακαλύψετε, καθώς υπάρχουν απευθείας ή και με μία μονάχα στάση, πτήσεις από Ελλάδα.

Αμπερντήν, Σκωτία

shutterstock-308264825.jpg

Με απόκρημνους βράχους, μέρη για ελεύθερη βοσκή, εντυπωσιακά βουνά στα δυτικά και παραλίες στα ανατολικά, το Αμπερντήν είναι το τέλειο μέρος για να χαλαρώσετε και να αναπνεύσετε φρέσκο αέρα. Το Αμπερντήν βρίσκεται στη βορειοανατολική Σκωτία και περιλαμβάνει ακτογραμμές βγαλμένες από παραμύθι και γραφικά ψαροχώρια. Αν είστε ειδικά λάτρεις της θάλασσας θα σας αποζημιώσει με τον πλούτο θαλάσσια ζωής, τα εξαιρετικά κύματα για σερφ και φυσικά τον ήλιο, που σπάνια βρίσκεται σε πόλεις της Σκωτίας. Η περιοχή είναι προσβάσιμη διά θαλάσσης, αέρος και τρένου, αλλά το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να νοικιάσετε ένα αμάξι από το Εδιμβούργο και να απολαύσετε τη μαγική διαδρομή των 2 ωρών στα Highlands της Σκωτίας.

Βερόνα, Ιταλία

shutterstock-584782078.jpg

Εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης κοντά στον αυτοκινητόδρομο από το Μιλάνο στη Βενετία, η Βερόνα συχνά παραμελείται από τους επισκέπτες της. Αυτή η μικρή ιταλική πόλη είναι γεμάτη ιστορικό ενδιαφέρον και αναδύει τις υπέροχες μυρωδιές του κρασιού Prosecco, για το οποίο φημίζεται. Οι γραφικές γειτονιές που υπάρχουν δίπλα στο ποτάμι είναι ιδανικές για χαλαρούς περιπάτους, που θα σας μεταφέρουν στο παρελθόν. Πέρα από τα ιστορικά της μνημεία, τα κρασιά και τα παραδοσιακά της πιάτα, η Βερόνα φιλοξενεί το σπίτι της Ιουλιέτας από το διάσημο έργο του Shakespeare. Παρόλο που το σπίτι κατασκευάστηκε τον 20ο αιώνα θα σας δώσει την αίσθηση ρομαντισμού που αποπνέει το ποίημα του Άγγλου δημιουργού και θα σας μείνει χαραγμένο στη μνήμη! H πρόσβαση στην πόλη γίνεται με όλα τα μέσα, αλλά για άλλη μία φορά η ενοικίαση αυτοκινήτου θα σας αποζημιώσει. Μην αμελήσετε να επισκεφθείτε και τη μαγευτική λίμνη Garda, που μόλις 20 λεπτά μακριά θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Φιλιππούπολη, Βουλγαρία

filipoupoli.jpg

Η Φιλιππούπολη, που στους παγκόσμιους χάρτες είναι γνωστή και ως Plovdiv, είναι μία πολύχρωμη πόλη χτισμένη ανάμεσα στις οροσειρές της Ροδόπης και της Sredna Gora. Με μία βόλτα στα πλακόστρωτα καλντερίμια θα αναγνωρίσετε σίγουρα το ελληνικό καλαίσθητο στοιχείο. Η παλιά της πόλη θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας με τα διατηρητέα κτίρια, χαρακτηριστικά της βουλγαρικής αναγέννησης. Η Καπάνα, είναι μία από τις ωραιότερες γειτονιές της Φιλιππούπολης, αφού φιλοξενεί κάθε είδους καλλιτεχνικές φύσεις, γκαλερί και εστιατόρια. Από τη Θεσσαλονίκη απέχει σχεδόν 5 ώρες με το αυτοκίνητο και θα σας δώσει τη δόση ενός ασφαλές ταξιδιού που τόσο έχετε ανάγκη!

Κεντρική Φωτογραφία: Βερόνα, Ιταλία