fbpixel

Search icon
Search
Οι πιο σαγηνευτικοί κήποι στον κόσμο, ιδανικοί για φθινοπωρινές εξορμήσεις
ESCAPE

Οι πιο σαγηνευτικοί κήποι στον κόσμο, ιδανικοί για φθινοπωρινές εξορμήσεις

Η ομορφιά τους θα σας εντυπωσιάσει


Το φθινόπωρο η επιθυμία μας για ταξίδια είναι ακόμα πιο έντονη, καθώς τώρα είναι η εποχή που θέλουμε να απολαύσουμε την ομορφιά της φύσης, τα χρώματά της και τη μοναδική ηρεμία που εκπέμπει. Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα ταξίδι στο εξωτερικό και ειδικά σε πόλεις όπου υπάρχουν ιδιαίτεροι κήποι, που υμνούν τη γοητεία αυτής της σεζόν. Είμαστε σίγουροι πως θα μαγευτείτε με το όλο vibe και θα θέλετε να τους επισκεφθείτε.

Ανακαλύψτε τους!

Gardens of Villandry, Γαλλία

shutterstock-457999750-1.jpg

Και ποιος δε γνωρίζει αυτούς τους θεαματικούς κήπους στη Γαλλία, που η ομορφιά τους ξεπερνάει κάθε φαντασία! Ο χώρος όπου φιλοξενείται σήμερα ο θρυλικός πύργος Château de Villandry, έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε μια όαση που μας αφήνει κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα, χάρη στη μοναδική διαρρύθμισή τους και της προσεγμένες λεπτομέρειες που του δίνουν χαρακτήρα. Οι κηπουροί του εργάζονται σχεδόν επί καθημερινή βάση, ώστε να έχουν εξασφαλισμένα αυτό το dreamy αποτέλεσμα που θυμίζει λαβύρινθο στην πιο παραμυθένια εκδοχή του.


Villa d'Este, Ιταλία

shutterstock-2272418887.jpg

Μια ιστορική έπαυλη του 16ου αιώνα στο Tivoli της Ιταλίας, 32 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρώμης, που διαθέτει ένα από τα πλέον εντυπωσιακά συγκροτήματα κήπων και σιντριβανιών του κόσμου. Πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, ενώ οι κήποι της με τα δεκάδες μνημειώδη σιντριβάνια επηρέασαν την εξέλιξη της κηποτεχνίας και της αρχιτεκτονικής τοπίου σε όλη την Ευρώπη κι έγιναν σύμβολο της αναγεννησιακής αισθητικής. Πολλοί, μάλιστα, κήποι ανά τον κόσμο έχουν υλοποιηθεί με βάση αυτό το πρότυπο, το οποίο είχε εμπνευστεί ο σπουδαίος Ιταλός designer Pirro Ligorio.


Alnwick Garden, Αγγλία

shutterstock-154161953.jpg

Οι εντυπωσιακοί κήποι του Alnwick χρονολογούνται από το 1750 και Βρίσκονται στο Northumberland της Αγγλίας. Εφευρέθηκαν εκ νέου από τη σημερινή Δούκισσα του Northumberland και σήμερα αποτελούν σήμερα πηγή έμπνευσης για όλους τους λάτρεις των κήπων και της φύσης, γενικότερα. Μοναδικά γλυπτά με τρεχούμενο νερό κοσμούν τους καταπράσινους χώρους, ενώ εκεί υπάρχει κι ένα από τα μεγαλύτερα δεντρόσπιτα του κόσμου, το οποίο λειτουργεί ως εστιατόριο. Plus, ένας λαχανόκηπος κι ένας λαβύρινθος με μπαμπού είναι κάτι που επίσης δεν πρέπει να χάσετε εάν βρεθείτε εκεί.

New York botanical Garden, Νέα Υόρκη

shutterstock-1047922126.jpg

Ο βοτανικός κήπος της Νέας Υόρκης δε θα μπορούσε να λείπει από αυτήν τη λίστα, καθώς προσφέρει μια φανταστική εμπειρία απόδρασης 250 στρεμμάτων για τους κατοίκους της πόλης στην καρδιά του Bronx. Το Ωδείο Enid A. Haupt της βικτοριανής εποχής, στο μεταξύ, επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν εσωτερικές ερήμους, καταρράκτες κι ένα τροπικό τοπίο που περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη συλλογή εσωτερικών φοινίκων στον κόσμο. Ο iconic αυτός κήπος, επίσης, στεγάζει περισσότερες από 650 ποικιλίες αρωματικών τριαντάφυλλων, ενώ το φθινόπωρο γεμίζει με κολοκύθες κι extra δραστηριότητες, ενόψει του Halloween.


Rothschild Garden, Γαλλία

villa-ephrussi-de-rothschild-768x512.jpg

Στη Γαλλική Ριβιέρα, ο Rothschild Garden απαρτίζεται από ένα παλάτι που βρίσκεται ανάμεσα σε εννέα μαγευτικούς θεματικούς κήπους. Κάποτε το ροζ αυτό παλάτι ήταν το σπίτι της βαρόνης Beatrice de Rothschild, το οποίο χτίστηκε σε ιταλικό αναγεννησιακό στιλ. Πέρα από τη βόλτα σας στον κήπο, μπορείτε να περιηγηθείτε στους χώρους του παλατιού και θα εντυπωσιαστείτε όταν δείτε τα σαλόνια με σπάνιες αντίκες, τις πορσελάνες με χρυσό πλαίσιο, τις ταπετσαρίες και τους επιβλητικούς πίνακες. Στο εξωτερικό του παλατιού μπορείτε να θαυμάσετε, μεταξύ άλλων, τα σπάνια τριαντάφυλλα που γεμίζουν τους κήπους με χρώματα.

Escape the ordinary!

Κεντρική φωτογραφία: Villa d'Este