fbpixel

Search icon
Search
Οι πιο hot τάσεις στο design που αναδείχθηκαν από το Salone del Mobile 2022
DESIGN NEWS

Οι πιο hot τάσεις στο design που αναδείχθηκαν από το Salone del Mobile 2022

Αξίζει να τις δοκιμάσετε στη διακόσμηση της κατοικίας σας


Το Salone del Mobile ολοκληρώθηκε και φέτος στο Μιλάνο! Αυτήν τη χρονιά, εορτάστηκε η 60ή έκθεση-ορόσημο και όλη η ομορφιά που δημιουργείται όχι μόνο από την εκδήλωση, αλλά και από τα brands και τους σχεδιαστές στους οποίους οφείλεται η επιτυχία της και που ενώνονται για να δημιουργήσουν μια εκδήλωση που αντανακλά τη συνεχιζόμενη οικολογική μετάβαση του συστήματος επίπλωσης.

Ας δούμε παρακάτω τις πιο hot τάσεις στο design που αναδείχθηκαν από το Salone del Mobile 2022!

Η λειτουργικότητα είναι το «Α» και το «Ω»

gallery-05.jpg
Artemide stand

Φέτος, αυτό που κάθε εταιρία είχε επιθυμία να προωθήσει ήταν η σημασία της λειτουργικότητας που πρέπει να προσφέρει κάθε σύγχρονοι κατοικία. Έτσι, λοιπόν, μεγάλες εταιρίες επίπλων, όπως οι Artemide, Zanotta, Tacchini και Lago, παρουσίασαν προτάσεις που σέβονται τους ιδιοκτήτες, αλλά και το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας eco-friendly υλικά για τους καναπέδες, καθώς και για τα extras στη διακόσμηση. Τα οικολογικά χρώματα πρωτοστάτησαν, ενώ οι μικροί χώροι δεν υπερφορτώθηκαν με περιττά έπιπλα και διακοσμητικά.

Τα houseplants αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο

infratesto-01.jpg
Fratelli Boffi stand

Πέρα από τα φυσικά υλικά κατασκευής τα οποία τοποθετήθηκαν στο επίκεντρο, οι εταιρίες απέδειξαν μέσα από τις ιδέες τους πως τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένα στοιχείο που δεν πρέπει να λείπει από τη διακόσμηση ενός σπιτιού. Και ο λόγος είναι, γιατί προσφέρουν χρώμα και την αίσθηση της ζωντάνια σε κάθε γωνία, χωρίς καν ιδιαίτερη προσπάθεια. Plus, τα αποξηραμένα φυτά είχαν επίσης την τιμητική τους και αποτέλεσαν μια super stylish πηγή έμπνευσης.

Οι playful πινελιές έχουν έρθει για να μείνουν

gallery-04-VqEOH.jpg
Sancal stand

Τίποτα πια δε φαντάζει βαρετό στον κόσμο του design και οι μινιμαλιστικές γραμμές φαίνεται πως ανήκουν μια για μια για πάντα στο παρελθόν. Σχεδόν όλες οι εταιρίες απέδειξαν πόσο σημαντικό είναι να εντάσσουμε playful χαρακτήρα στο εσωτερικό του σπιτιού μας, χαρίζοντάς του πινελιές αισιοδοξίας, που ανταποκρίνονται στις τάσεις της εποχής. Πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους prints, statement πολυθρόνες και μαξιλάρια, έντονα χρώματα και πολύ mix & match ήταν μερικές μόνο από τις ιδέες που παρουσιάστηκαν.

Τα pastels είναι τα νέα ουδέτερα χρώματα

gallery-02.jpg
Adrenalina stand

Ειδικά για την εταιρία Adrenalina, τα ουδέτερα χρώματα έχουν δώσει τη θέση τους στα pastel. Είναι ο απόλυτος τρόπος για να κάνετε την κατοικία σας να δείχνει άκρως μοντέρνα και φωτεινή. Μια ιδανική λύση για εσάς που αναζητάτε ένα στοιχείο που θα «σπάσει» τη μονοτονία του κλασικού λευκού ή του καφέ.

Το ξύλο και το μάρμαρο δεν πρόκειται να ξεπεραστούν ποτέ

porro-salone-milano-phlucaquagliato-0-JOHRL.jpg

Τα brands Baxter, Visionnarie και Porro, τα οποία έδειξαν πως το design του μέλλοντος θα χρησιμοποιεί ως πρωταγωνιστικά υλικά το ξύλο και το μάρμαρο -απόλυτα διαχρονικά και μοντέρνα. Πλέον, όμως, αναβαθμίζονται χάρη στις μεταλλικές πινελιές και τα γυάλινα διακοσμητικά, τις bold αποχρώσεις και τα περίτεχνα έπιπλα.

Ο φωτισμός θεωρείται «κλειδί»

gallery-03.jpg
Arper stand

Είναι γνωστό πως ο κατάλληλος φωτισμός μπορεί να μεταμορφώσει το στιλ οποιαδήποτε κατοικίας. Οι Arper, Porro, Baxter, Zanotta κ.ά σύστησαν στους design lovers τις πιο εξελιγμένες προτάσεις για τεχνητό lighting, ποντάροντας στη δύναμη του θερμού φωτός και αποφεύγοντας όσο γίνεται τις ψυχές λύσεις που είναι ξεπερασμένες. Εντυπωσιακά φωτιστικά οροφής και δαπέδου, προβολείς, table lamps και downlights σάς προκαλούν να δοκιμάσετε αυτήν τη νέα τάση που θα μεταμορφώσει τον χώρο σας.